academicwork/ypai/youngprofessionals

Young Professional Attraction Index

Varje år genomför vi undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI) i vilken vi kartlägger vad som tilltalar och attraherar young professionals i valet av arbetsgivare. På den här sidan har vi samlat alla rapporter samt information om undersökningen och hur den kan hjälpa dig och ditt företag att bli bättre på att attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft.

Missa inte lanseringen av YPAI 2022

Vad är viktigast för young professionals vid valet av arbetsgivare? Och vilka arbetsgivare vill de helst arbeta hos? Den 4 oktober avslöjar vi insikterna från årets YPAI-undersökning. Klicka här och håll dig uppdaterad om lanseringen!

ypai 2021

Ta del av förra årets digitala presentation

Missade du presentationen av 2021 års YPAI-resultat? Ingen fara! I vår inspelade presentation kan du ta del av resultaten i efterhand. Ladda ner den redan idag och låt vår YPAI-expert Julia Granström guida dig genom de viktigaste insikterna.

ypai 2021

YPAI 2021 del 1 – De mest attraktiva arbetsgivarna

Vilka är de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige 2021? Och vad har de gjort för att nå dit? Vi frågade över 5 ooo young professionals och har sammanställt deras svar! Ladda ner rapporten De mest attraktiva arbetsgivarna och ta del av hela topp 100-listan, insikter om vad arbetsgivarna har gjort för att lyckas och vår analys av vad resultatet betyder i ett större sammanhang.

ypai 2021

YPAI 2021 del 2 – Viktigast vid valet av arbetsgivare

Vad är viktigast vid valet av arbetsgivare? Vi frågade young professionals och har sammanställt de tio viktigaste faktorerna. Rapporten Viktigast vid valet av arbetsgivare innehåller allt du behöver veta för att hitta, attrahera och utveckla morgondagens talanger!

YPAI International

YPAI 2021 International

Resultaten och insikterna från YPAI 2021 International ger arbetsgivare med verksamhet i flera europeiska länder en djupare förståelse för vad som attraherar morgondagens talanger – young professionals. Rapporten baseras på data från fler än 14 500 respondenter i sex länder. Rapporten finns på engelska och svenska.

YPAI 2021 – teaser

Det senaste året har präglats av stora förändringar i arbetslivet och distansarbete har blivit en naturlig del av vår vardag. Som en del av Young Professional Attraction Index 2021 bestämde vi oss för att fråga young professionals vad som kan orsaka att de inte upplever en engagerande arbetsmiljö när de arbetar hemifrån. Utifrån deras svar har vi identifierat de tre viktigaste insikterna. Ta del av innehållet och lär dig hur du blir en bättre ledare på distans!

YPAI casestudier

Young Professional Attraction Index (YPAI) är ett viktigt verktyg för företag och organisationer som vill lära sig mer om morgondagens arbetskraft – young professionals. Vi har tittat närmare på fem olika företag. Hur lyckas de sticka ut från mängden? Vad kan vi lära av dem när det kommer till att skapa ett starkt employer brand som tilltalar young professionals? Ta del av casen och lär dig hur ni kan skapa ett starkare employer brand med hjälp av YPAI.

Läs mer om följande företag:

  • AFRY
  • Northvolt
  • Nordea
  • DNV
  • Konecranes

Om undersökningen

Young Professional Attraction Index genomförs i samarbete med Kantar Sifo och mäter arbetsgivares attraktivitet hos målgruppen young professionals - studenter och akademiker i början av karriären. Undersökningen är unik i förhållande till liknande studier då målgruppen, i en förundersökning, själva definierar svarsalternativen till undersökningen.

Skräddarsydd presentation för er organisation

Vill ni ha en skräddarsydd dragning av YPAI 2021 för chefer och medarbetare i er organisation? Våra YPAI-experter presenterar gärna YPAI-resultatet anpassat efter er organisations specifika behov och önskemål, ger er värdefulla tips och berättar mer om morgondagens arbetskraft – young professionals.

Vad ni får i en skräddarsydd dragning:

  • Presentation och analys av resultatet.
  • Resultat inom specifika affärsområden – till exempel IT, teknik eller ekonomi.
  • Praktiska tips och diskussioner kring målgruppen och hur ni blir en än mer attraktiv arbetsgivare.

Är ni med på topp 100-listan? Grattis! Då presenterar vi era resultat och ni får möjlighet att jämföra er med 3 andra arbetsgivare på listan.

Samtliga rapporter och event (2015-2021)

Sedan 2015 har vi årligen genomfört Young Professional Attraction Index. Syftet med undersökningen är att hjälpa arbetsgivare att förstå, attrahera och utveckla morgondagens arbetskraft - young professionals. Därför är våra insikter tillgängliga och kostnadsfria för alla. Här kan du ladda ner årets och tidigare års rapporter och digitala event.

Ladda ner rapporter
Ta del av tidigare event