My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
AW-Academy-desk-head-details_520x600_(6).jpg
Alumni Stories

Lina: fullstackutvecklare efter utbildning i C#.NET

Vägen till en karriär inom IT måste gå genom en universitetsutbildning. Eller? Ta del av Linas väg till sitt drömjobb.

Hej Lina, vem är du?
Alltid lika svårt att svara på den frågan! Jag gissar på att mina vänner skulle beskriva mig som en person som alltid har en fullplanerad kalender, med alltifrån träning, konserter, bokklubb och bubbelkvällar. Från början är jag från Västervik, en liten skärgårdsstad i norra Småland, men till mina kollegors besvikelse har tyvärr inte dialekten fått följa med upp till Stockholm. Nästa år fyller jag 30, då var det tre år sen jag bytte karriär med AW Academy.

Berätta om din karriärsresa!
Innan jag hoppade på C#.NET-utbildningen på AW Academy pluggade jag till civilekonom. Denna breda utbildning passade mig eftersom jag inte visste exakt vad jag ville göra i framtiden. Efter min kandidatexamen som civilekonom stod jag inför det klassiska valet att söka jobb som eller att läsa vidare. Det skulle i så fall bli en master i IT management. Men inget kändes riktigt rätt just då. Istället valde jag att söka till en snabbutbildning i C#.NET hos AW Academy.  

Varför intresserade du dig för IT?
Jag tror att IT är framtiden. Samtidigt tycker jag att teknik är väldigt kul. Utbildningen var väldigt praktisk, vilket lockade mig. Där fick jag lära mig saker som jag kunde omsätta och använda direkt i arbetslivet. Och jag kom in. Det kändes som en dröm. 

När jag sökte hade jag tidigt en tanke om att jag ville jobba som projektledare inom IT men upptäckte ganska snabbt programmering. När jag sedan fick chansen att jobba som utvecklare tog jag den. Det är något jag inte ångrar för en sekund!

Vad har du gjort i rollen som IT-konsult?
På mitt första uppdrag efter utbildningen på AW Academy arbetade jag med en kunds egenbyggda affärssystem i PHP och JavaScript. Det var direkt in i hetluften. Jag jobbade som fullstackutvecklare på en liten avdelning med två andra personer. Och det var en utmaning att komma helt grön och direkt få jobba med helt nya tekniker. Jag lärde mig jättemycket. Kort därefter bytte jag till en annan IT-grupp hos samma kund och fick jobba vidare som fullstackutvecklare med bland annat .NET, Angular, React, Azure. Jag hade ansvar för hela flödet och mycket användarkontakt. Nu har jag åter fått nya utmaningar och i det projekt jag sitter på idag jobbar jag främst med React.

Vart jobbar du idag?
Idag är jag på konsultföretaget Digitalent. Här har jag möjlighet att driva de projekt och frågor jag tycker är viktiga och vi är ett helt gäng med härliga kollegor som hjälps åt. Vi har också ett stort fokus på vad vi kallar kompetensprojekt, där vi bygger upp team med konsulter från oss tillsammans med andra juniora utvecklare och driver projekt åt våra kunder. 

Målet är att bygga upp kundens kompetens och coacha de juniora utvecklarna för att sedan växla ut oss själva när det är dags. Det är något som jag verkligen ser ett stort värde i. Det är ju en jättevärdefull start i karriären för juniora utvecklare att direkt efter en utbildning som AW Academy få sitta i ett projekt med dedikerade mentorer som är där för att coacha och stötta dig. Just idag sitter jag därför på ett uppdrag hos Academic Work i ett projekt där jag utmanas varje dag. Academic Work är just nu inne en förändringsfas där man investerar mycket i sina IT-systemen och utvecklar sättet att arbeta IT. Det är en väldigt intressant resa att få vara en del av.

Hur är rollen som konsult?
Jag trivs jättebra i rollen som konsult. Hos Digitalent är det ett stort fokus på både personlig utveckling och bolagsutveckling vilket passar mig och min egen livssituation väldigt bra. 

När jag bestämde mig för att byta jobb och karriär var jag framförallt sugen på att testa på att vara just konsult, där möjligheten att kunna byta jobb och testa olika branscher, men inte behöva byta arbetsgivare, lockade mycket.   

Vi gör mycket tillsammans på Digitalent, allt från konferensresor, till olika träningsinitiativ och after works. Det är superviktigt för att jag ska trivas hos en arbetsgivare.

Nyfiken på att göra samma resa som Lina? Spana in våra utbildningar här.

Alumni Stories