My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Stock-details_1920x1080_005.jpg
Alumni Stories

Modeintresserad Business Controller tog steget till en karriär inom IT

Mitt i en drömkarriär som Business Controller på ett av världens största modeföretag valde Matilda att ta steget och söka till AW Academys C#.NET-program. Efter 12 intensiva och lärofyllda veckor fick hon jobb som utvecklare på Tele2.

Det har snart gått 5 veckor sedan Matilda tog examen från C#.NET-programmet. När vi träffade henne för en kaffe på AW Academys nya Campus för att höra mer om hennes inspirerande karriärresa slogs vi av vilken modig, inspirerande och positiv ung kvinna hon är.

Det var en självklarhet för Matilda att ta det där stora steget mitt i livet och byta karriär. Hon hade en drömkarriär som Business Controller på ett av världens största modeföretag, men under en middag berättade en bekant till Matilda att hon själv hade bytt karriär till Java-konsult via AW Academy – någonting som gjorde Matilda nyfiken. Efter middagen läste Matilda mer om AW Academy och tog snabbt chansen och sökte till vårt C#.NET-program, och det var också ett kul sätt för henne att komma in i IT-branschen. Efter några veckors rekryteringsprocess med tester och intervjuer blev hon antagen och tre intensiva månader väntade.

”Det var mycket intensivt och mycket tuffare än vad jag hade förväntat mig, men det var otroligt lärorikt och roligt. Och det var den starka viljan att komma långt som motiverade mig, viljan att få testa göra något annat. Det var min främsta drivkraft under de intensiva veckorna”.

Att vara driven och motiverad är en viktig nyckel när man deltar under något av våra 12-veckorsprogram. Just våra IT-program, däribland C#.NET, har högt tempo och är intensiva men är enligt våra konsulter både roliga och innovativa. Programmering och utveckling är utmanande, men övning ger färdighet. Förutom lektioner varje dag består programmen till stor del av eget arbete, för att öva och lära sig kodning.

”För att kunna lära sig kodning fick man öva mycket. Man fick ha tålamod och bara öva, öva och öva. Och när man sen förstod kodning, då blev det riktigt roligt att koda”.

Men det var inte bara eget arbete på schemat, Matilda lärde känna många duktiga och hjälpsamma kurskamrater som hon framför allt hade roligt med. Det var också en stor fördel att ha så engagerade och duktiga lärare som alltid var stöttande under programmets gång.

Efter tre intensiva månader, där Matilda fick lära sig programmera C#.NET, fick hon jobb som IT-konsult via Academic Work på Tele2. Där jobbar hon idag som utvecklare, främst med SQL och databaser mot B2B. Men hur är det att jobba som junior IT-konsult på Tele2 efter att ha lärt sig programmera C#.NET via AW Academy?

”Det känns jättekul att jobba som IT-konsult på Tele2. Jag har superkompetenta kollegor som har stenkoll på kodning, och jag känner mig trygg och får mycket kunskap från dem. Det är roligt på jobbet, och det är roligt just för att det händer något nytt varje dag och jag får hela tiden lära mig nya saker”.

Lärandet är viktigt för Matilda Hon tycker om när det händer nya saker och blir lätt uttråkad när saker står still, vilket inte är fallet när man jobbar som utvecklare. Som junior IT-konsult beskriver hon tiden just nu som en inlärningsprocess, och det viktigaste är att hela tiden lära sig. Men var ser hon sig själv i framtiden?

”Jag hoppas att jag ska fortsätta jobba med IT. Jag hoppas kunna lära mig fler programmeringsspråk och hitta nya sätt att kunna koda, utveckla och programmera”.

Slutligen, vad är dina topp 3 bästa tips till de som vill gå något av våra intensivutbildningar på AW Academy?

  1. Hitta en kurskamrat som du kan plugga med.
  2. Hitta det som motiverar dig för att du ska vilja fortsätta lära dig programmering.
  3. Acceptera att du inte är en programmerare när du börjar utbildningen, och att du går intensivutbildningen för att du ska lära dig. Du kan bara bli bättre i ämnet.

Alumni Stories