My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
Byt karriär

Jobba med teknisk innovation för en bättre värld

Vill du arbeta i branscher inom teknikens framkant såsom försvarssektorn, rymd- eller flygindustrin? Vill du ta ett karriärkliv till ett meningsfullt jobb som bidrar till en tryggare värld? Då ska du spana in vår nya intensivutbildning till ILS-ingenjör! Efter examen väntar ett garanterat jobb där du arbetar med innovativa logistiklösningar inom områden som ständigt utvecklas.

Teknisk expert inom spännande branscher

ILS (Integrated Logistics System) är en internationellt erkänd metod som används av ILS-ingenjörer för att planera och underhålla tekniska system och produkter. Flera samhällskritiska branscher såsom försvars-, flyg- och fordonsbranschen men även rymdindustrin använder metoden vilket innebär att du, som ILS-ingenjör, har möjlighet att arbeta inom många spännande områden.

Som ILS-ingenjör säkerställer du förutsättningar för att system och produkter kan användas, underhållas, förvaras långsiktigt och slutligen avvecklas. Målsättningen är att skapa system som håller länge, kräver lite underhåll och är billiga att sköta om det behövs. Beroende på bransch kan du arbeta med att ta fram materialvårdsschema och instruktionsböcker, tekniska specialistsystem inom bland annat radar och navigation samt vapensystem, för att bara nämna några arbetsområden.

ILS-ingenjören arbetar ofta i team med projektledare och andra ingenjörer och det ställer krav på att du är noggrann, kvalitetsmedveten samt har god samarbetsförmåga.

Ökat säkerhetshot – ökad efterfrågan

Sandra von Lung, Operations Specialist på Academic Work, är rekryteringsansvarig för utbildningen. Hon berättar att hon vill likna arbetet som ILS-ingenjör vid ett husbygge.

– ILS-metoden kan likställas vid hur man planerar ett husbygge. Hur ska det konstrueras för att stå länge? Är det enkelt att underhålla om så behövs? Blir det svårt eller dyrt att reparera vissa komponenter och hur kan vi minska den risken? Genom att fokusera på dessa frågeställningar säkerställer ILS-ingenjören att viktiga komponenter inom främst vår försvarsindustri fungerar, är hållbara och kostnadseffektiva. I takt med att hotet mot Sveriges säkerhet ökar och att vi rustar vårt totalförsvar, stärks efterfrågan på denna kompetens. Är du intresserad av att kombinera ett tekniskt intresse med en samhällsviktig funktion, rekommenderar jag dig verkligen att söka till ILS-programmet.

Idag råder brist på ILS-ingenjörer och det är angeläget att fler utbildas, speciellt eftersom kompetensen är efterfrågad inom samhällskritiska funktioner. Därför startar vi nu vår nya intensivutbildning som leder direkt till fast anställning som konsult hos en av våra spännande kunder.

Om du tycker att det skulle kännas motiverande att bli teknisk expert inom integrerade logistiklösningar som säkerställer drift, underhåll och kostnadseffektivitet i en hel livscykel, kan detta vara utbildningen för dig!

Intensivutbildning med jobbgaranti

Utbildningen sker på heltid, under 12 intensiva veckor, med inspiration från Accelerated Learning-metoden som varvar teori och praktik. Inlärningsmetoden ger en brant utvecklingskurva. Här läggs grunden för att, direkt efter examen, starta en ny karriär i rollen som ILS-ingenjör via en tillsvidareanställning hos Academic Work. Du får genast ett konsultuppdrag hos ett av de företag vi samarbetar med i denna satsning: Afry, BAE Systems, Combitech och SAAB. Samtliga har lång erfarenhet av ILS, och deras kompetenta medarbetare är redo att dela med sig av sin kunskap och ge dig en bra onboarding.

Låter det intressant? Välkommen att starta rekryteringsprocessen med de första urvalstesten redan idag.

Byt karriär