My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Stock-environment_1920x1080_006.jpg
Kundcase

Konsult på 12 veckor - vad händer sen? Hör vad kunderna säger!

Vilka företag anställer konsulter från Academic Work Academy? Och vilka är fördelarna? Eurostep finns i Stockholm och Göteborg, och har tagit in flera IT-konsulter från Academy. Vi träffade Hannah Börefelt, Cheif People Officer, för att höra hur våra konsulter ställs i jämförelse med alumner från andra utbildningar.

Eurostep levererar programvara och lösningar för förbättrad samverkan mellan och inom företag och har fått flera utmärkelser för sin innovation. Deras kunder är alltifrån stora biltillverkare som vill dela produktdata med sina partners, till statliga myndigheter som vill förbättra och effektivisera sina digitala informationsflöden med hjälp av deras egen programvara.

Det viktigaste är människorna

Eurostep står inför samma utmaningar som andra företag i branschen när det kommer till rekrytering av IT-kompetens, men Hannah beskriver att de har en bra tillväxt bland juniora, inspirerade och oerhört duktiga medarbetare.

”Självklart letar vi efter en viss grundkompetens när vi rekryterar, men internt finns stora möjligheter att fortsätta utbilda sig och få erfarenhet och kompetens inom nya områden och gå vidare till nya områden som lockar”, berättar Hannah.

”Viktigast för oss är personen, att det finns en vilja att samarbeta, utvecklas och dela med sig”, fortsätter hon.

Det som är unikt i Academys koncept är att alla över 18 år är välkommen att söka till utbildningen. Det spelar ingen roll vad man gjorde igår, det viktigaste är vad du kan göra imorgon. Det innebär att de som gått utbildningen har bakgrund inom allt ifrån ekonomi, projektledning och teknik till praktiska yrken såsom florist, bagare och kock, vilket skapar en kognitiv mångfald inom organisationen.

I dagens samhälle, när alla jagar the perfect match, så har vi redan hittat den! Eurostep och Academic Work Academy är en match made in heaven. Ett fantastiskt samarbete som gett oss flera kompetenta, inspirerade och duktiga medarbetare som bidragit i organisationen från dag ett.

Hannah Börefelt, Cheif People Officer, Eurostep

Att anställa konsulter från Academic Work Academy

Många av de nyanställda på Eurostep är ingenjörer och högskoleingenjörer, men de har även tagit in flera IT-konsulter som gått Academys intensivutbildningar på 12 veckor.

”Vi har märkt att Academys konsulter har samma glimt i ögat som våra Eurosteppers. Intresse, driv och viljan att utvecklas har funnits från dag ett och i stort sätt alla är överrekryterade och har blivit Eurosteppers på riktigt.” fortsätter hon.

Hannah beskriver att de aldrig hade någon oro för hur konsulterna från Academy skulle prestera. Eurostep har hela tiden sett att konsulternas lärande fortsätter ute på uppdrag, det är som en förlängning på Academys utbildning.

”Att arbeta med konsulter som gått Academy är en del av vår rekryteringsstrategi och ett kanonbra sätt att arbeta för både oss och kandidaten”, avslutar Hannah.

Kundcase