My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
AW-Academy-environment_1920x1080_003.jpg
Kundcase

”Konsulterna från Academy är en framgångssaga"

I snart 3 år har Anders Borg haft ett nära samarbete med Academy i sin roll som ansvarig för utvecklingsteam. Digitaliseringstakten går snabbare än någonsin och för att kunna utvecklas i den takt som önskas har Anders tagit initiativet att samarbeta med oss för att genom intensivutbildning få den kompetens hans företag behöver.

Bakgrund

Utveckling är avgörande för företags framgång och det är något som Anders brinner för, oavsett vilket företag han arbetar på. Han arbetade tidigare som Team Manager på ett bolag som heter Nore Technology. Företaget erbjuder en digital lösning för finansiell rådgivning och utvecklar sin egen produktplattform. I rollen som Team Manager såg Anders att en förändring krävdes för att företaget skulle kunna följa med i den snabba utvecklingstakten och då inleddes samarbetet med Academy.

Idag arbetar Anders som CTO på Söderberg & Partners och ansvarar för planering och leveranser av IT-utveckling till affärsområdet Pension. Söderberg & Partners är Sveriges ledande aktör inom förmögenhetsförvaltning och erbjuder rådgivning till privatpersoner, företag och institutioner. Anders var snabb med att inleda ett samarbete med oss även i denna roll efter de positiva resultaten på hans tidigare arbetsplats.

I min nya roll som CTO på Söderberg & Partners tog jag initiativet att även här starta ett samarbete med Academy. Vi har redan tagit in sex konsulter från C#.NET-programmet som går just nu och jag ser fram emot att få börja arbeta med konsulterna, berättar Anders Borg, CTO på Söderberg & Partners.

Utmaningen

Företag i utvecklingsbranschen växer snabbt idag och behöver ständigt nya medarbetare som kan hjälpa dem att fortsätta utvecklas i den bredd som de önskar. Efterfrågan på systemutvecklare är dock hög och fortsätter öka. Kompetensen är svår att hitta på marknaden idag, vilket var en av anledningarna till att Anders valt att samarbeta med Academy.

Jag sökte efter ett nytt koncept eftersom det nästan är omöjligt att hitta utvecklare på dagens marknad. När man arbetar inom digitaliseringsbranschen är det extra viktigt att de nyanställda är motiverade och brinner för programmering. Det är en upplärningskurva för alla, oavsett om du har 20 års erfarenhet eller 12 veckors, förklarar Anders.

Digitaliseringstakten ökar och driver på behovet av digital kompetens. Traditionella utbildningar och rekryteringskanaler är inte tillräckliga för att fylla det behov av utvecklare som behövs i dagens samhälle.

Lösningen

När kompetensen inte går att hitta, får man istället skapa den. Det är precis vad vi på AW Academy gör tillsammans med Academic Work, vi skapar framtidens kompetens genom intensivutbildning. Anders tar initiativet och löser kompetensbristen på företaget genom vår 12 veckors intensivutbildning som är skräddarsydd efter deras behov.

Academy erbjuder ett riktigt bra koncept. Konsulterna är extremt engagerade, orädda för nya situationer och villiga att ta till sig ny info. Det är precis vad man som företag vill ha i en ständigt utvecklande IT-bransch. Det är så roligt att se att oavsett ålder har konsulterna samma motivation, berättar Anders.

Intensivutbildningen bygger på Accelerated Learning vilket innebär att deltagarna får en brant utvecklingskurva via praktiska övningar, teamwork och kontinuerlig feedback.

Resultatet

Under utbildningen lär sig deltagarna bland annat objektorienterad programmering, användarvänlig design (UX) och grundläggande programmering i C# och .NET 6. De får jobba med datastrukturer, algoritmer och får även en introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript och CSS. Efter dessa 12 intensiva veckor är de både redo och peppade på att starta sina nya karriärer som IT-konsulter.

AW Academykonsulterna är en framgångssaga, de är helt fantastiska! I min tidigare roll på Nore hade jag tre i mitt närmsta team om totalt fem. Alexs, en av konsulterna från AW Academy, var min högra hand och han coachar nu nya konsulter. Den andra konsulten, Samuel är idag produktägare och den mest begåvande personen jag träffat, han suger i sig all kunskap som en svamp. Ingrid är den tredje konsulten. Hon har hade helt rätt inställning, tog på sig svåra projekt och blev feature lead redan efter 4 månader, något som normalt tar avsevärt längre tid, förklarar Anders.

Genom samarbetet med mellan företag och AW Academy erbjuds motiverade individer en snabb väg till ny IT-karriär samtidigt som vi säkerställer ny och rätt talang i ett långsiktigt perspektiv för våra kunder.

Behöver ditt företag också ny kompetens? Ta chansen att skräddarsy motiverade talanger efter ert behov via AW Academy och Academic Work. Läs mer om våra lärande lösningar här!

Kundcase