Rekrytera personal

Så skriver du ett arbetsbetyg

Har du blivit ombedd att skriva ett arbetsbetyg och är osäker på hur du praktiskt går tillväga? Vad är egentligen skillnaden på ett arbetsbetyg och ett arbetsgivarintyg – och vad ska finnas med i ett arbetsbetyg? Vi vägleder dig!

Skillnaden mellan arbetsbetyg och arbetsgivarintyg

Framförallt har de två olika syften:

Vad ska finnas med i ett arbetsbetyg?

Det är viktigt att personuppgifter finns med, så att det tydligt framgår vem betyget är skrivet för. Det ska också finnas en beskrivning av tjänsten, vilka arbetsuppgifter och befogenheter som medarbetaren har haft och vilka krav som arbetet ställt på personen.

Dessutom ska det finnas generella faktauppgifter om anställningen, till exempel anställningsform och arbetsperiod. Framför allt ska arbetsbetyget också innehålla någon form av bedömning av hur personen har utfört sitt arbete.

Hur ska själva bedömningen vara skriven och vad är viktigt att tänka på?

Försök att vara koncis, ärlig och professionell i dina bedömningar. Det är viktigt att tänka på att betyget ska kunna användas av medarbetaren framöver och kommer att spegla hen som person. Så var alltid noggrann och använda ett professionellt språk. Tänk också på att inte låta utlåtandet bli alltför subjektivt, utan det ska finnas någon form av objektivitet i det som skrivs. Försök att alltid att hålla dig till så konkreta fakta som möjligt.

Att komma ihåg:

Kontakta oss för företag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden.

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!

Tipsa en vän!