My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
testa någonting nytt
Söka jobb

Våga testa någonting nytt

Känner du att någonting saknas och att du vill ha en ny utmaning i karriären? Då kan vi avslöja en sak. Ibland är det bästa sättet att nå drömjobbet att våga testa någonting helt nytt. Här samlar vi våra bästa tips för dig som vill ta steget!

våga testa någonting nytt

Oroar du dig för att ett steg åt sidan är ett steg bakåt i karriären? Gör inte det!

Att testa någonting nytt öppnar upp för nya spännande möjligheter, och i många fall är ett steg åt sidan det som i själva verket lyfter karriären. Det är en chans att få erfarenhet från ett annat område och samla på dig kunskap som breddar din förståelse för branschen som helhet. Erfarenhet och kunskap som är ovärderlig när du ansöker om nya jobb i framtiden.

Börjar tanken på att testa någonting nytt få fäste? Läs vidare!

Fredrika Edler började arbeta som makeupartist, en karriär hon drömt om ända sedan barnsben. Hon blev framgångsrik, men en dag fick hon chansen att förverkliga en av sina största drömmar – att bli artist. I fem år satsade hon på sin musikkarriär, och även om det inte gick som hon tänkt ångrar hon inte beslutet att följa sin dröm.


”Livet är för kort för att inte testa att jobba med det du älskar. Att ge sig själv möjligheten att satsa på sitt drömjobb – det är frihet på riktigt.” – Fredrika Edler

Den här modiga och ambitiösa inställningen ledde till nya karriärmöjligheter. Idag har Fredrika erfarenhet av att arbeta som både makeupartist, musiker, e-handelsentreprenör och Digital Concept Manager. Hennes karriär har varit långt ifrån spikrak, men varje yrkesroll har gett henne de kunskaper som krävts för att ta sig an nästa professionella äventyr. Någonting hon insett först i efterhand.

Läs mer om Fredrikas inspirerande karriärresa!

3 tips för dig som vill testa någonting nytt