My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image
I karriären

Från konsult till utvecklare på Tietoevry

För Junyi Zhi tog karriären fart direkt efter studierna till Civilingenjör inom Teknisk Datavetenskap vid Umeå universitet. Konsultjobbet på Tietoevry, via Academic Work, blev hans språngbräda in i arbetslivet och idag har Junyi en fast anställning på företaget. Läs mer om hans resa här!

Vad jobbar du med idag?

– Jag jobbar som utvecklare och konsult för Tietoevry i Umeå, med fokus på att utveckla lösningar inom framför allt telekom. Där är jag en del av ett litet och agilt team som jobbar med snabba leveranser mot kund. Uppdragen är ofta av längre karaktär och tanken är att vi ska kunna driva ett eget uppdrag själva inom teamet. Jobbet innebär mycket kodande, men det ingår även att göra förstudier inför kommande uppdrag, vilket betyder att jag har många diskussioner med både mitt team och med kunden.

Vad lockade med tjänsten som utvecklare?

– Lönen är en stor motivationsfaktor för mig. Det känns även häftigt att medverka inom något stort. Telekom används mycket i vardagen och det är roligt att vara en del av dem som får det att fungera.

Hur är det att jobba på Tietoevry?

– Det här är mitt första jobb efter examen och jag var lite nervös att börja jobba som utvecklare – det är en helt annan sak att koda i skolan. Men på Tietoevry har de förståelse för att det tar tid att sätta sig in i deras gigantiska och komplexa system – många saker kan man inte lista ut själv. Jag upplever att det är lagom utmanande, att jag kan ta det i min egen takt och att det är okej att fråga och att misslyckas. Det är fina människor här och vi bidrar till någonting tillsammans.

På vilket sätt får du växa och utvecklas i din roll?

– Eftersom jag bara jobbat i ett år lär jag mig fortfarande. I mitt team jobbar vi väldigt nära varandra och jag upplever att jag får mycket hjälp på kompetensnivå. Jag har exempelvis blivit bättre på att skriva kod, dokumentera och kommunicera. Jag har även fått tips om hur man jobbar som konsult, exempelvis när det kommer till att kommunicera med kunden. I min roll är det viktigt att ställa bra frågor – ju bättre du förstår vad du behöver veta, ju bättre hjälp kommer du få av din seniora utvecklare. Jag har även blivit erbjuden kompetensutveckling via den digitala plattformen Udemy.

Hur är det att jobba som konsult via Academic Work?

– Jag upplever att jag fick bra stöd från Academic Work under min tid som konsult hos dem – allt flöt på smidigt. Jag hade månadsvisa avstämningar med min konsultchef för att stämma av läget. Dessutom fanns hon alltid där om jag hade frågor och ville ha hjälp eller kompetensutveckling. Jag vet att Academic Work och Tietoevry har bra kontakt och kommunicerar med varandra regelbundet.

Varför skulle du rekommendera att jobba som konsult via Academic Work?

– Att vara konsult på Academic Work är väldigt smidigt och de har lång erfarenhet av att jobba med företag såsom Tietoevry. Om du inte trivs på din arbetsplats efter ett halvår får du hjälp med att hitta ett annat jobb – det är en extra trygghet.

Mer om rollen som konsult

Är du student? Har du precis tagit examen? Eller har du redan några års arbetslivserfarenhet? Då kan konsultrollen vara någonting för dig! Att arbeta som konsult via Academic Work innebär att du är anställd av oss, men uthyrd till ett annat företag. Vi betalar ut din lön, försäkrar dig och ser till att du får en dedikerad konsultchef under hela din anställning – allt för att du ska känna dig trygg, välkommen och välinformerad. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa kliv i karriären!