My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Susanna Carlson We make people grow
I karriären

“Jag växer när jag får möjlighet att testa saker jag aldrig gjort förut”

Hon började i en assistentroll på Academic Work i Stockholm. Idag är hon kontorschef för vårt kontor i Hamburg. Susanna Carlsons karriärresa från Sverige, via Finland och vidare till Tyskland, är en resa fylld av mod och ständig förändring. ”Min personliga framgång är en kombination av en inre motivation, och att jag fått det rätta stödet från mina chefer och verksamheten i stort”, säger Susanna.

Ihärdighet och relationer bygger en stark karriär

Susanna började sin karriär på Academic Work redan under studietiden vid Uppsala universitet. Rollen som Staffing & Recruitment Assistant var ett perfekt extrajobb vid sidan av hennes studier inom personalvetenskap. Det tog inte lång tid innan hon fattade tycke för företagskulturen och såg vilka stora möjligheter det fanns att växa inom företaget. Så när Susanna väl tog examen var hon fast besluten att stanna kvar.

”När jag började som Consultant Manager efter examen visste jag inte direkt att den rollen skulle vara 100% rätt för mig karriärmässigt. Och inte heller visste jag att jag skulle komma att jobba i den rollen i hela 6 år”.

Susanna betonar att lärande och utveckling inte alltid behöver vara likställt med att du byter jobbtitel, det kan också handla om att växa kompetensmässigt. Under hennes 6 år som Consultant Manager tog Susanna över projektansvar för flera projekt och började också att leda ett eget team.

”Att arbeta så pass länge inom samma roll är inte så vanligt nu för tiden. Men jag tror att min hängivenhet och ihärdighet i att bygga expertis inom rollen har spelat en avgörande roll för att nå dit jag är idag. Samtidigt tackade jag också Ja till alla intressanta projekt som jag blev erbjuden, vilket har hjälpt mig bygga starka relationer inom företaget och förberett mig för nya möjligheter och utmaningar”.

Var inte rädd för att prata om dina mål

Att arbeta internationellt har alltid funnits med på Susannas ”bucket list”.

”Jag bodde utomlands under min uppväxt och visste att det var något jag ville fortsätta att göra i min karriär. Det är något jag varit öppen med inför mina chefer, och jag tror definitivt att det har spelat in när jag fått förfrågan om att söka tjänster på ledningsgruppsnivå i Finland och Tyskland”.

Susanna, som själv har erfarenhet av ledarskap, vet att chefer inte är tankeläsare och har själv aktivt tagit ansvar för att styra sin karriär dit hon vill gå.

”Vad som har slagit mig under min resa på Academic Work är att nivån på ledarskapet är väldigt hög. Jag har tagit mina egna initiativ, men organisationen och mina chefer har alltid varit villiga att ge mig chansen att testa saker. Även saker som jag inte gjort förut”.

Att lära sig omfamna förändring

Även om Susannas karriär varit full av större förändringar beskriver hon inte sig själv som speciellt förändringssökande.

”Förändringar är svåra för de flesta människor, och jag är inget undantag. Jag är en person som gillar rutiner. Men under resans gång har jag lärt mig att omfamna förändring och förstått att det är så jag också växer, både professionellt och personligt”.

Susannas nästa karriärsteg är att flytta till Hamburg och ta över ledningen av ett helt kontor, deras resultat och ledningsgrupp.

”Jag tror det kommer bli en utmanande roll – kanske en av de mest utmanande i hela organisationen. Men det är just det som är min största drivkraft i mitt vardagliga arbete, oavsett i vilken roll jag är. Att fortsätta utmana mig själv och att lära mig nya saker. Det är vad som gör jobbet roligt för mig.”

Även om hon har ett tydligt fokus på att lyckas i hennes nya roll på Academic Work i Tyskland har Susanna inte slutat drömma.

”En dag vill jag vara med och etablera ett Academic Work-kontor i ett helt nytt land. Och med Academic Works tillväxt är jag säker på att den möjligheten kommer att komma. Under tiden ska jag fortsätta lära mig, jobba hårt och hålla ögonen öppna för nya möjligheter som dyker upp”.

Webbpuff_startsida-_740x550.png

Vill du inspireras av fler imponerande karriärresor?

Till artiklarna