I karriären

Senior vs. junior Account Manager – vad är skillnaden?

På Academic Work jobbar idag drygt 170 Account Managers. Rollen som Account Manager går i korthet ut på att skapa relationer med nya kunder och stärka med befintliga, där du ansvarar för hela kundsamarbetet. Vad säljer du? Academic Works tjänster inom bemanning och rekrytering såklart! Tillsammans med dina kollegor skapar du på så sätt arbetstillfällen och karriärmöjligheter för personer i början av karriären. Det är rollen på pappret – men beskriver inte allt. Hos oss på Academic Work vill vi att du ska växa och erbjuder därför både kompetensutveckling och karriärsteg. I denna artikel har vi pratat med en senior och en junior Account Manager för att låta dem berätta om rollen, hur tagit sig dit de är idag och varför de valt att jobba som Account Manager på Academic Work.

Abdul Abdulmajid, Account Manager på Academic Work

Abdul kom till Sverige för 18 år sedan och har sedan dess testat på många olika yrkesroller: ”Jag har bland annat jobbat i Norge, varit flyttgubbe, truckförare, jobbat i hemtjänst och säljare i telekombranschen.”

För ett par år sedan hittade Abdul Academic Work i Umeå. Han hade hört väldigt gott om arbetsplatsen från en internanställd. Så här beskriver han första mötet: ”Jag och Academic Work klickade från första stund, det var spännande att få prova på och utmanas i en helt ny roll, ny bransch – och på så sätt utvecklas i min karriär." Snart har Abdul jobbat 1 år på Academic Work.

Erik Karlsson, Senior Account Manager på Academic Work

Erik har studerat inom ekonomi och haft roller som bland annat analytiker, controller och innesäljare. Nu är han en av Umeåkontorets seniora Account Manager – Sales Process Specialist på Academic Work. Erik fick upp ögonen för Academic Work för ett antal år sedan när han stod på kundsidan: ”Jag sökte tjänsten hos Academic Work efter att jag hyrt personal via Academic Work. Jag fick en superbra bild av företaget och ville börja jobba där själv.”

Under sina 6 år på Academic Work har Erik haft en mängd olika roller. I oktober 2019 tog han klivet vidare till en specialistroll inom försäljning, Sales Process Specialist: ”Jag uppskattar att jag på Academic Work får utrymme att utvecklas och testa nya saker.”

Vad är mest spännande med din roll som Account Manager?

Abdul:Att ingen dag är den andra lik. Som Account Manager får jag träffa kunder med olika bakgrunder och profiler – och samtidigt hjälpa dem i deras vardag. Den ena dagen är det ett enmansbolag och andra dagen ett stort företag.”

Erik: ”Det jag tycker är intressant är att jag får träffa så många olika företag med olika utmaningar och möjligheter. Sedan drivs jag av kundmötet och spänningen i att man inte vet hur någonting kommer att sluta. Som person drivs jag av samarbetet internt och externt. Att man tillsammans arbetar mot högt uppsatta mål."

Abdul tillägger: ”Det jag gillar med Academic Work är att om du som Account Manager har en idé – då får du stöttning i att genomföra den. Då jag är en resultatdriven person är det förmånligt att ha en arbetsplats som utmanar mig att alltid gå det där extra steget.”

Varför jobbar du på Academic Work?

Erik: ”Alla fantastiska kollegor! Att alla drar mot samma mål – oavsett roll finns det en enorm ambition att lyckas.”

Abdul: ”Jag har höga ambitioner och på Academic Work får jag den hjälpen jag behöver för att nå mina mål. Det är också en unik kultur och jag känner att kollegorna hjälper mig i min karriär och tror på mig som person. Sedan att du som Account Manager kan bli hur framgångsrik som helst och jobba långsiktigt mot dina kunder.”

Erik tillägger: "Jag gillar också att det alltid händer något på Academic Work, företaget utvecklas hela tiden. Som person är jag väldigt nyfiken och vill fortsätta vara med på resan som vi precis har börjat."

Vad har du för tips till nya Account Managers som börjar på Academic Work?

Abdul: ”Ha rätt inställning! Tänk på att ingenting kommer enkelt – det ska vara utmanande. Det är då du utvecklas. Ta med dig din positivitet i rollen som Account Manager – här på Academic Work stärks den 100 gånger om.”

Erik: ”Var dig själv från dag ett och var trygg i vem du själv är, det är så du kommer kunna bygga relationer. Slutligen – var uthållig och fortsätt vara nyfiken.”

Abdul tillägger: ”Sist men inte minst, om du funderat på att söka till Account Manager – tänk inte på vad du gjort innan. Academic Work är unikt på det sättet att vi tror på personlighet, driv och engagemang.”

Skriven av: Felicia Kyrk, Event Manager på Academic Work Umeå

Kunskap är en konkurrensfördel i rollen som Account Manager

Vi vet att det krävs både utbildning, bra ledarskap och hårt arbete för att bli en toppsäljare. Därför har vi utvecklat kompetensutvecklingsprogrammet Career Steps. I programmet kopplas prestation, ansvar, träning och förmåner samman i 5 steg för att du ska prestera där du är idag och driva framåt i din utveckling. För att summera:

Under din första tid som Junior Account Manager vill vi ge dig den bästa starten på din nya säljkarriär med mycket utbildning och träning. Därefter fortsätter vi stötta dig för att du ska både prestera och utvecklas genom att bygga upp din kundbas, hantera större kunduppdrag och allt mer komplexa affärer.

Sista steget i programmet innebär inte bara att du kan titulera dig som Senior Account Manager, det innebär också att du får skräddarsy din kommande kompetensutveckling. Med det kvalificerar du dig till ytterligare förmåner och axlar ett ännu större ansvar på Academic Work. Du blir en förebild, en slags mentor, för hela vår säljorganisation.

Läs mer om vårt kompetensutvecklingsprogram Career steps.

Vi söker fler Account Managers – bli kollega till Erik och Abdul!

Jag vill bli Account Manager
Tipsa en vän!