My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image

A time for new beginnings

Vi bad fyra kreatörer tolka några av de känslor en nystart kan väcka. Känslor som vi alla kan relatera till, i helt nya skepnader. Upptäck vår 24h-utmaning!

En nystart innebär alltid förändring – oavsett om du börjar på ett nytt jobb, flyttar till en främmande stad eller uppfyller en dröm. En del förändringar leder till totala lyckorus medan andra får dig att tvivla – och vissa styr faktiskt ditt liv i en helt ny riktning.

Vi befinner oss i slutet av 2021, en tid när efterfrågan på ny kompetens är högre än någonsin och möjligheterna att testa någonting nytt är oändliga. Vi bad fyra kreatörer inom fyra olika områden att tolka några av de känslor en nystart kan väcka. Varje kreatör fick ett enda ord att bygga sin story kring: förväntan, nervositet, tvivel och triumf. För att göra det ännu mera utmanande fick de totalt ett dygn på sig att färdigställa sina tolkningar. Här ser du resultatet av vår 24h-utmaning!

Victoria Albrecht, ljuskonstnär

Victoria hanterar flera olika konstformer. Att experimentera med ljus är hennes senaste passion, och hon har en vision om att utmana normer och skapa meningsfulla dialoger. I vår 24h-utmaning har Victoria tolkat känslan förväntan.

Jonathan Skogh och Linus Darland (Darwood Music), ljuddesigners

Darwood Music skapar musik och ljudeffekter till reklam- och långfilmer. Med fokus på det organiska ljudet har de som mission att skapa verk som berör i både hjärta och själ. I vår 24h-utmaning fick de till uppgift att tolka känslan nervositet.

Linnéa Teljas Puranen, animatör

Linnéa är en prisbelönt illustratör, animatör och grafisk designer. Hon tycker om att experimentera och hennes verk är rika på både färg och karaktärer. Sin stil beskriver hon som naivistisk, med ett fokus på mångfald. I vår 24h-utmaning fick Linnéa till uppdrag att tolka känslan tvivel.

Matilda Fleberg, koreograf

Ända sedan barnsben har dansen varit ett sätt för Matilda att uttrycka och komma i kontakt med sina känslor. När hon skapar nya koreografier är symmetri, synkronicitet och gemenskap nyckelord och i hennes verk syns ofta flera olika personer, som rör sig i harmoni med varandra. Matilda har tolkat känslan triumf.

A time for new beginnings är ett initiativ från Academic Work. Det är ett sätt för oss att lyfta kreativa talanger och olika känslor kopplade till jobb, karriärutveckling och livslångt lärande.

Du hittar kreatörerna här: Victoria, Darwood Music, Linnéa och Matilda. Ett varmt tack för er medverkan i vår 24h-utmaning!

Detsamma till de fotografer som låtit oss använda deras bilder till den här kampanjen. Ni är: Alexander Bello (Darwood Music), Rose Hallgren (Victoria), Adam Falk och Ahtayaw Ea (Matilda). Tack!