3 fantastiska fördelar med ett extrajobb

Skaffa arbetslivserfarenhet redan under studietiden och få mer pengar i studentkassan. Ett extrajobb öppnar upp för många olika möjligheter och är dessutom ett sätt för dig att ta ett kliv närmare drömjobbet. Här har vi listat tre fantastiska fördelar du får genom att jobba extra. Ta klivet ut i arbetslivet redan idag – sök extrajobb genom oss på Academic Work!

1. Bygg på ditt CV

Det finns en rad olika sätt att bygga upp en attraktiv jobbprofil redan under studietiden. Oavsett om du söker ett jobb inom ditt utbildningsområde eller vill testa någonting helt nytt, är ett extrajobb det perfekta sättet att samla på dig värdefull arbetslivserfarenhet. Som deltidskonsult hos Academic Work finns det dessutom goda möjligheter att bli erbjuden en heltidstjänst efter examen, antingen hos oss eller på det företag du jobbat för.

2. Uppgradera studentlivet med extra pengar

Mycket positivt kan sägas om studentlivet, men den låga inkomsten gör att du ofta får hålla hårt i pengarna. Så behöver det inte vara! Med ett extrajobb kan du enkelt uppgradera studentlivet och addera extra lyx i tillvaron. Köp en ny cykel, unna dig godare matlådor eller börja spara till den där lägenheten du så länge drömt om. Att få ett extra tillskott i plånboken har många fördelar och det är bara du som sätter gränserna.

3. Knyt värdefulla kontakter för framtiden

Ett extrajobb möjliggör för dig att knyta värdefulla kontakter för framtiden. Kontakter som, utöver att bredda ditt professionella nätverk, även kan underlätta övergången från student- till arbetsliv. Som konsult hos Academic Work har du dessutom alltid tillgång till en dedikerad konsultchef, som har ett brett nätverk av klienter och många spännande uppdrag att erbjuda. Ju tidigare du börjar jobba, desto mer kommer ditt kontaktnät att växa. Det här blir en viktig fördel för dig när studietiden väl är över och du ska ta klivet ut på arbetsmarknaden.

Studera och jobba deltid samtidigt – så funkar det

Ett jobb är en fantastisk fördel för dig som studerar, men även den mest motiverade kan bli överväldigad. Vi har samlat våra bästa tips för att lyckas balansera jobb och studier.

Ta del av tipsen

CSN – vi vet vilka regler som gäller

Att ha koll på alla olika regler kring studiemedel och studielån är inte alltid enkelt, speciellt inte för dig som extrajobbar. Läs vår artikel och få svar på vad som gäller.

Till artikeln

Så förbereder du dig för livet efter examen

Livet efter examen kan kännas både läskigt och spännande. Men med några smarta förberedelser kan övergången från studietiden till arbetslivet gå hur lätt som helst.

Läs mer

Kickstarta din karriär med Academic Work

Gör som 140 000 andra young professionals och välj Academic Work som din karriärpartner. Sedan vi startade 1998 har vi förmedlat jobb till över 140 000 studenter och akademiker i början av karriären – i flera olika länder och inom en rad olika branscher. Skapa ett konto hos oss redan idag och ta klivet närmare drömjobbet!Visste du att...

  • ...när du har skapar ett konto hos oss och laddar upp ditt CV blir du sökbar för våra rekryterare, som kan matcha dig med rätt jobb.

  • ...med vår smarta jobbevakning får du jobbtips direkt i mailen - helt enligt dina önskemål.

  • ...det går snabbt och är superenkelt att söka ett jobb hos oss när du väl skapat en profil. Skapa ett konto redan idag så är du redo när rätt jobb dyker upp!

Skapa konto

Din karriärpartner

Academic Work är din karriärpartner inom en rad olika kompetensområden. Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag som tycker att rättvisa arbetsvillkor är en självklarhet. Som anställd hos oss är du alltid rätt försäkrad och ansluten till kollektivavtal, vilket gör att du kan känna dig trygg när du väljer att starta din karriär. Vill du veta mer om hur det är att vara anställd som konsult hos oss? Läs mer här!

86%
av alla young professionals kan tänka sig ett deltidsjobb vid sidan av studierna.
56%
menar att den extra inkomsten är den främsta anledning till att skaffa ett extrajobb.
140K
– så många jobb har vi förmedlat till young professionals sedan 1998.
Tipsa en vän!