Vill du flytta hem till Norrland? Vi fixar intervju och jobb!

Tillhör du en av dem som för några år sedan bestämde sig för att flytta söderut i Sverige? Kanske börjar nu längtan till Norrland, familj och natur göra sig påmind. Tack vare våra redan etablerade nätverk i Gävle, Sundsvall, Umeå, Skellefteå och Luleå kan vi vara en lokal karriärpartner som hjälper dig hitta jobbet så du kan flytta hem igen.

Kontakta oss

Från personligt möte till den perfekta arbetsplatsen

Vi vet att det är mycket som ska klaffa när man ska byta stad. Inte bara att hitta boende och skola/dagis, men kanske framför allt ett roligt jobb. Vi erbjuder därför dig som är utbildad eller jobbar som utvecklare, ekonom eller ingenjör och funderar på att flytta hem ett personligt möte med en av våra rekryterare.

Vi börjar med att kartlägga dina behov och framtidsplaner varpå du matchas mot lämpliga företag och tjänster i din region. Tack vare vår goda erfarenhet av Norrlands arbetsmarknad och vårt breda kontaktnät stöttar vi dig tills vi tillsammans hittat den perfekta arbetsplatsen.

– Att byta stad kan vara utmanande nog, vi vill därför inte att du ska behöva höra av dig till en uppsjö av företag, det gör vi åt dig. Det du behöver förklara är vad som intresserar dig, så gör vi själva matchningen, förklarar Jonas Bohman, Kontorschef på Academic Work Umeå.

Jobbsökare som vill flytta hem är eftertraktade

Vi vet att många av våra kunder tycker det är speciellt intressant att nå jobbsökare som vill flytta tillbaka till sin hemort, på egen hand eller med familjen i släptåg.

– Det här konceptet har varit aktuellt för våra kunder så länge vi kan minnas. Lite som när 19-åriga Curt Bergfors öppnade grillkiosken ”X-grillen” i Gällivare som sedermera fick namnet MAX. Eller lika episk som hängstället ”Apberget” som fortfarande lever kvar i minnet för Umeåborna. Det våra kunder värdesätter främst är den kunskap personerna bär med sig från tidigare yrkeserfarenheter från andra städer, eller länder för den delen. Att knyta an sig personer som vill bidra till den lokala tillväxten tillför ett starkt engagemang hos våra samarbetspartners i regionen. Kan vi dessutom hjälpa både dem och deras partners till arbete värmer det lite extra i hjärtat, säger Frida Lampe, Senior Consultant Manager på Academic Work.

Hör av dig till oss och berätta vem du är så tar en av våra rekryterare omgående kontakt med dig.

”Smidig lösning efter 5 år på annan ort”

– Hösten 2018 bestämde jag mig för att flytta hem igen till Umeå. Jag hade då hört talas om att Academic Work kunde förmedla bra kontakter hos arbetsgivare i stan. Allt gick väldigt smidigt eftersom Academic Work hade kontakterna och kunde lyfta mig till olika företag utifrån mina erfarenheter och preferenser. Det jag värdesatte mest med samarbetet var att jag fick en bra överblick över potentiella framtida arbetsgivare, eftersom jag själv inte hade bott i Umeå på 5 år hade mycket hunnit hända. Jag kan varmt rekommendera Academic Works koncept till andra. Sen att de är förbaskat trevliga är ett stort plus, säger Jonas Persson, Hemvändare inom IT.

Funderar du på att flytta hem, men är inte riktigt redo än? Då kan du börja med att skapa en jobbevakning så får du en notis varje gång ett nytt jobb publiceras enligt dina sökkriterier. Skapa en jobbevakning här!

Tipsa en vän!