My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image

Make work work

Det här kan låta märkligt för att komma från oss, men jobbet är inte allt. Att hitta ett arbete där du trivs och känner dig uppskattad är såklart viktigt (och vi finns här för att hjälpa dig), men livet handlar om så mycket mer. Genom att ta vara på din fritid kommer du ha lättare att koppla av och koppla bort alla måsten – vilket gör dig både gladare och mer produktiv. Här har vi samlat tips och inspiration för dig som vill hitta en bra balans i arbetslivet.

Lediga jobb

Så skapar du bättre balans

Det finns många sätt att minska din stress och skapa bättre balans mellan jobb och fritid. Här är tre experttips – men glöm inte att det bara är du som vet vad som fungerar för just dig.

1. Gör saker som fyller dig med energi

Det är logiskt, för att prestera bra behöver du tanka din egen energi. Ta därför en paus från dina måsten och hitta på något roligt – det hjälper dig skapa bättre resultat när du väl jobbar.

2. Prioritera en god natts sömn

Sov på saken. Du kommer inte bara få ny energi, utan även se saker från ett nytt perspektiv när du vaknar.

3. Gör något åt saken

Känner du dig ofta stressad? Fundera över vilka delar av ditt dagliga arbete du skulle kunna ändra, och ta upp det med din chef.

Hållbarhet börjar hos dig

Det finns en stor medvetenhet om miljön och våra gemensamma resurser, men en hållbarhetsfaktor vi ofta glömmer bort är oss själva. Att ha ett arbete du brinner för är fantastiskt, men glöm inte bort att du är en värdefull resurs som ska hålla ett helt arbetsliv.

Vill du ha en karriär inom IT, teknik eller ekonomi?

Då har du hittat rätt! Vi erbjuder jobb inom en rad olika branscher och är experter på att hjälpa young professionals inom IT, teknik och ekonomi att boosta sina karriärer. Vill du veta hur? Här kan du läsa mer.


Vill du ha fler tips? Skapa en jobbevakning idag och få skräddarsydda jobbförslag direkt i inkorgen!

Upptäck vad andra gör för att hitta work-life balance

Det finns en mängd olika sätt att varva ner från jobbet. Vi frågade några av våra egna medarbetare hur de gör. Här kan du ta del av deras passioner!

Hästarna har lärt mig disciplin, tålamod och konsekvenstänk

"Jag har alltid varit galet hästintresserad. Det började på ett midsommarfirande när jag var två år. Där fanns en ponny som man mot betalning kunde få rida på. Efter det var jag fast, jag grät hejdlöst när det var dags att gå därifrån. Jag började på ridskola när jag var sju och när jag var tio fick jag min första häst, pappa sa att den fick kosta max 8 000 kronor. Efter det var jag i stallet i princip varje dag i många år. Hästarna har lärt mig disciplin, tålamod och konsekvenstänk. De har tagit mig till landslaget och olika mästerskap, och lett till försörjning genom jobb i Tyskland, Irland och USA."
— Anna Ivarsson

Alla borde testa chessrave

"I augusti hittade vi ett arrangemang på Facebook som kallades ”Chessrave”. Vi tyckte att det lät fantastiskt, och var bara tvungna att delta! Jag är ingen större schackfantast, men på det här eventet var det definitivt roligt med en omgång. När jag är på chessrave tänker jag inte på alla saker jag borde ha gjort, eller på saker som jag ska göra – istället spelar jag lite schack och lyssnar på min sorts musik. Jag tror det är viktigt för alla att ha en hobby. Det bästa med chessrave är musiken, stämningen och människorna. Det är tillåtet (nästan rekommenderat) att vara galen på dansgolvet!"
— Richard Solvang Grova

Discgolf är en hobby som de flesta kan plocka upp

"Jag hade testat discgolf innan, men det var under pandemin som jag satsade på att köpa mina egna frisbees och började spela. Det bästa med sporten är att du kommer ut i naturen. Du får motion och det är så enormt roligt. Jämfört med vanlig golf, där en golfrunda kan kosta runt 500 kronor, är alla discgolf-banor helt gratis att spela på. Miljön på en discgolf-bana känns också mer naturlig jämfört med fairways och greener. Mesta tiden är mina tankar just där och just i det ögonblicket. Jag tänker: ”Hur kan jag rädda par nu?” eller ”Kan jag få till en birdie här?” i stället för att gå omkring och oroa mig för något annat."
— Sebastian Lundbäck