My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Kort om oss

Kort om oss

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag. Vi rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag.

Academic Work tre studenter

Academic Work grundades 1998 av tre studenter, däribland vår nuvarande koncernchef Johan Skarborg, som såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor.

Idag är Academic Work ett av de största bemannings- och rekryteringsföretagen på tjänstemannasidan i Sverige (Kompetensföretagen, 2022).

Sedan 1998 har vi hjälpt fler än 170 000 människor till jobb, och på samma gång försett våra kunder med lika många nya kollegor.

Internationellt

Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med 25 års erfarenhet i branschen. Förutom våra 15 kontor runt om i landet finns vi idag även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz.

Academic Work – en del av Akind

Sedan starten 1998 har Academic Work-familjen växt och idag består koncernen, Akind, av flera varumärken – alla med sin egen expertis. Med oss finns också Brights, ett marknadsledande utbildningsföretag som skräddarsyr lösningar inom lärande, Crowd Collective, ett IT-konsultföretag som skapar framtidens lösningar och får människor att växa och Winona, ett bolag specialiserat på chefsrekrytering genom executive search och interim management. Här arbetar över 1 000 medarbetare med att möjliggöra Akinds mission: to make people grow.

Vill du bli en del av Academic Work?

Läs mer om våra olika avdelningar eller spana in våra lediga jobb internt via knappen nedan!