Kort om oss

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag. Vi rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag.

Academic Work grundades 1998 av tre studenter, däribland vår nuvarande koncernchef Johan Skarborg, som såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor.

Idag är Academic Work det största bemannings- och rekryteringsföretaget på tjänstemannasidan i Sverige (Kompetensföretagen 2020).

Läs mer om vår resa

Sedan 1998 har vi hjälpt fler än 150 000 människor till jobb, och på samma gång försett våra kunder med lika många nya kollegor.


Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med nöjdast kunder i branschen över 10 år i rad enligt Svenskt Kvalitetsindex. Förutom våra närmare 20 kontor runt om i landet finns vi idag även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz.

Academic Work internationellt

Sedan starten 1998 har Academic Work-familjen växt och idag består koncernen, AW Group, av flera varumärken. Med oss finns också Academy som genomför skräddarsydda intensivutbildningar inom IT, Digitalent, en konsultbyrå inom digital utveckling och AW Executive Search, ett bolag specialiserat på chefsrekrytering genom executive search och interim management.

Läs mer om AW Group

Vill du bli en del av Academic Work?

Läs mer om våra olika avdelningar eller spana in våra lediga jobb internt via knappen nedan!

Lediga jobb hos oss
Tipsa en vän!