Kort om oss

Academic Work är ett rekryterings- och bemanningsföretag. Vi rekryterar och hyr ut young professionals – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Academic Work startades av tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag.

Academic Work grundades 1998 av tre studenter, däribland vår nuvarande koncernchef Johan Skarborg, som såg näringslivets behov av personal som ett ypperligt tillfälle att hyra ut studiekompisar. Ett pannrum på Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm fick fungera som ett första kontor.

Idag är Academic Work det näst största bemannings- och rekryteringsföretaget på tjänstemannasidan i Sverige på helåret 2017 (Kompetensföretagen 2017).

Läs mer om vår resa

Sedan 1998 har vi hjälpt fler än 140 000 människor till jobb, och på samma gång försett våra kunder med lika många nya kollegor.


Vi är ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag med nöjdast kunder i branschen sedan 2011 enligt Svenskt Kvalitetsindex. Förutom våra 17 kontor runt om i landet finns vi idag även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. 2017 omsatte vi 2,2 miljarder kronor i Sverige och ca 3 miljarder kronor i koncernen.

Academic Work internationellt

Sedan starten 1998 har Academic Work familjen växt och idag består koncernen av flera bolag. Med oss finns också Academy, som genomför skräddarsydda intensivutbildningar inom IT, Digitalent, en konsultbyrå inom digital utveckling och Happo, vilken är en digital rekryteringsplattform som förenklar rekryteringsprocesserna. 2019 blev AW Instajobs (fd. systerbolag) en del av Academic Work. AW Instajobs är jobbappen som matchar extrajobbande studenter med företag som söker tillfällig personal. 2019 blev även AW Executive Search en del av AW familjen, ett bolag specialiserat på chefsrekrytering genom executive search och interim management.

Vill du bli en del av Academic Work?

Läs mer om våra olika avdelningar eller spana in våra lediga jobb internt via knappen nedan!

Lediga jobb hos oss
Tipsa en vän!