My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Automationsingenjör Intensivutbildning Academy

Automationsingenjör

Vill du vara med och driva automatiseringen av Sverige? Som Automationsingenjör programmerar du maskiner och robotar att göra precis som du vill, vare sig det gäller att rena vatten från slam, tillverka livsviktiga läkemedel eller något helt annat som gör framtiden smartare och bättre.

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

Efterfrågan på kompetens inom automation växer i Sverige, när vi nu tar nästa steg till att fullt ut automatisera våra produktionsmiljöer. Många företag har dock utmaningar när det gäller att hitta den här kompetensen. Därför svarar vi nu på den utmaningen genom en intensivutbildning på 12 veckor, med garanterad tillsvidareanställning och spännande uppdrag hos något av de företag som medverkat i framtagandet av programmet.  

Du kan arbeta ute på uppdrag, eller stationärt på en och samma avdelning. Genom maskinprogrammering ansvarar du som Automationsingenjör för att programmera, installera, driftsätta och/eller underhålla maskiner eller robotar ute på olika anläggningar.  

Det kan exempelvis handla om att automatisera maskiner som ska dela upp produkter i olika kategorier, såsom avfallshantering där sopor, glas och plast ska åt olika håll. Det kan också röra maskiner som tillverkar livsmedel eller medicin. Beroende på uppdrag kan du arbeta med samtliga steg i processen, eller fokusera på ett. 

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen, som börjar med två tester: personlighetstest respektive problemlösningstest. Där får du de första indikationerna på om du har vad som krävs för att bli Automationsingenjör på 12 veckor. Antar du utmaningen? Gör testerna idag. Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work.
 • En effektiv väg till en ny karriär inom teknik, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Ellära
 • Mätteknik & reglerteknik
 • System
 • Projektgenomförande
 • Underhåll & driftsäkerhet
 • Power Skills
text

Utbildningen passar dig som:

 • Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken

 • Är över 18 år

Jag tycker man ska söka om man vill gå en intensivutbildning med hög kvalité, som inspirerar och på nytt väcker din nyfikenhet inom ämnet. Alla deltagare är lika engagerade som du kommer vara så du kommer även att lära av andra. Det är ett bra komplement till dagens lärandesystem. Arbetsmarknaden skriker efter nya stjärnor och du kommer utan tvekan bli en av dem efter en examen från Academy.

- Lärare på Academy

Så här fungerar utbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Under utbildningen tillkommer det flera obligatoriska tillfällen på plats. Oavsett boende- eller arbetsort kommer du då befinna dig på vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm.

 • Vecka 22: 1 & 2 juni
 • Vecka 24: Två dagar (datum spikas senare)
 • Vecka 25: Två dagar (datum spikas senare)
 • Vecka 27: Tre dagar (datum spikas senare)
 • Vecka 32: 7 – 10 augusti
 • Vecka 33: 14 – 18 augusti
 • Vecka 34: 21 – 23 augusti
 • Vecka 36: 4 – 8 september

Hur är det att arbeta inom industribranschen och varför ska du söka dig dit? Läs intervjun med vår Academy-lärare Jouni!

Företag

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund.

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!