My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
C# Intensivutbildning Academy

C#-utvecklare

Sedan starten 2015 har vi genomfört över 25 program inom C#! Nu har du återigen chansen att söka till en av våra mest populära utbildningar, lär dig programmera C# på 12 veckor och starta en ny karriär som IT-konsult i vår. Efter examen får du en tillsvidareanställning via Academic Work!

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

C# är ett objektorienterat programmeringsspråk utvecklat av Microsoft. Det är ett av världens mest populära programmeringsspråk och är besläktat med andra språk som t.ex. C++ och Java, vilket gör det lättare att även lära sig fler språk på sikt. C# är ett dessutom kraftfullt språk som kan leverera komplicerad kod på ett relativt enkelt sätt. Det är bra för att bygga stabila system och är dessutom lätt att testa, vilket minimerar risken för buggar. C# och .NET används exempelvis hos banker, i affärssystem och för att bygga applikationer iom webb, mobil, desktop, IoT-produkter och spel. C# och .NET utvecklar sig dessutom hela tiden, vilket gör det extra spännande – något vi tar hänsyn till inför varje programstart, eftersom våra program alltid skapas utifrån vad som är aktuellt i branschen just nu och framåt!

Nyfiken på vad andra tyckte om utbildningen? Matilda var mitt i en drömkarriär på ett av världens största modeföretag och valde ändå att söka till Academic Work Academys C#-program. Läs varför i den här artikeln. Du kan också läsa om hur Simons karriär ser ut fem år efter examen.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work.
 • En effektiv väg till en ny karriär inom IT, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Lära dig objektorienterad programmering
 • Grundläggande programmering i C# och .NET 6
 • Webbapplikationer med .NET Core MVC
 • Relationsdatabaser med Microsoft SQL Server
 • HTML, CSS, JavaScript
 • Visual Studio
 • Användarvänlig design (UX)
 • Att arbeta med agila metoder (SCRUM)
text

Utbildningen passar dig som:

 • Har ett stort intresse för IT och programmering
 • Gillar problemlösning
 • Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken
 • Är över 18 år
Tack vare kompetenta och engagerade lärare, kursdeltagare som hjälpte varandra, och den stora mängden praktik kontra teori var detta ett av de bästa beslut jag tagit karriärmässigt.

- Simon, Alumn, C#

Så här fungerar utbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Våra IT-program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare. Under de två sista veckorna på utbildningen kommer du knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Det tillkommer under utbildningen två obligatoriska moment, då du behöver vara på Campus:

 • De två första dagarna
 • Den sista dagen i samband med examen

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!