My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Jobba som el- och automationskonsult

Utbilda dig till el- och automationskonsult och starta din nya karriär hos Forsmark

Vill du fylla en viktig funktion när det gäller Sveriges elförsörjning? Vill du arbeta med tekniskt komplexa utmaningar och engagera dig i kvalificerat säkerhetsarbete? Nu har du möjlighet att utbilda dig till el- och automationskonsult via Academic Work Academy och påbörja en ny karriär hos Forsmark.

Stängt för ansökningar

Detta lär du dig

Forsmark är Sveriges största elproducent och står för en sjättedel av landets totala elproduktion. Deras vision är att leverera fossilfri el varje dag, året runt. Som konsult inom el och automation spelar du en central roll i att förverkliga detta, genom att dagligen säkerställa att Forsmark upprätthåller den höga kvalitet som krävs för en säker och stabil drift.

Utbildningen kombinerar expertis inom el, automation och underhållsmetodik, vilket är högt efterfrågat på arbetsmarknaden. Du kommer utveckla förståelse för elsäkerhet, förbättra din förmåga att identifiera elfaror och planera arbetet på ett tryggt och säkert sätt. Dessutom kommer du få grundläggande kunskaper inom turbiner, reaktorer och generatorer samt algebra och tregeometri, för tillämpning av matematiska formler och beräkning av elektriska parametrar.

Vidare får du under utbildningens gång lära dig att använda CAD-verktyg för att konstruera krets- och elscheman samt utföra underhållsarbete och felsökning. Du får även lära dig vad ett styrsystem är, samt hur det fungerar och hur du orienterar dig i systemet.

Efter avslutad utbildning börjar din nya karriär hos Forsmark där du kommer få arbeta med tekniskt komplexa utmaningar och engagera dig i kvalificerat säkerhetsarbete. Forsmark uppmuntrar till kontinuerlig utveckling och ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper samt växa i din roll.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Programinnehåll

→ Grundläggande ellära
→ Elsäkerhet
→ Styrsystem
→ Ritningslära
→ Arbetsflöde och anläggningskännedom
→ Självledarskap

Passar dig som

Vi söker dig som vill byta karriär och jobba med framtidens elförsörjning. Rollen passar dig som trivs med praktiskt arbete och har en stark säkerhetsmedvetenhet, eftersom huvuddelen av arbetsdagarna spenderas i kärnkraftverket. Tidigare erfarenhet är inget krav. Vi letar efter dig som har rätt personliga egenskaper, ett starkt engagemang och som vill lära dig nya saker.

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och ha B-körkort. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och behärska engelska, såväl muntligen som skriftligen, då det används dagligen i både utbildningen och på Forsmark. Det är viktigt att du kan uttrycka ett genuint intresse för teknik och Forsmark som arbetsgivare, samt varför du är intresserad av programmet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Så ansöker du

  1. Skicka in ansökan
  2. Om du går vidare i processen kontaktas du av ansvarig rekryterare
  3. Rekryteraren leder dig genom tester och intervjuer

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig

Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens

Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär

Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så fungerar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos Forsmark, på någon av deras enheter elunderhåll, elteknik eller instrumentinnehåll. Arbetsuppgifterna varierar beroende på vilken grupp eller enhet du tillhör, och vi matchar dig med rätt enhet så du får bästa möjliga start på din karriär.

Vill du veta mer?

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.