My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Elkonstruktör Intensivutbildning Academy

Elkonstruktör

Har du ett öga för detaljer? Som Elkonstruktör är du en viktig del av omställningen till grön energi – samtidigt som du är en nyckelspelare i att kablage, el och ledningar dras och flödas på rätt sätt, med hjälp av din 2D-design i CAD.

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

Vi lever i en tid av elektrifiering och omställning mot grön el. Radikal förändring av världens fordon och en laddinfrastruktur som kämpar för att hålla jämna steg med den snabba utvecklingen är bara ett exempel som visar hur de här frågorna når vår vardag – och hur mycket allt hänger ihop. Här behövs din framtida kompetens för att bidra till en snabbare omställning. 

En Elkonstruktör arbetar med att genom noggrannhet och tålamod se till att kablage, el och ledningar hamnar på rätt ställe innan de dras, genom att designa dess flöde. Det kan exempelvis handla om en laddstolpe som ska installeras eller el som ska dras under golv från ett apparatskåp längst in på lagret, till frysdisken ute i en matbutik. Det kan också röra belysning, strömförsörjning, telenät eller järnväg. Listan är lång, och beror mycket på vilket företag du arbetar med.

Du ritar upp ett elschema i CAD, som du kommer lära dig under utbildningen. Där gör du det möjligt att i 2D skapa en detaljerad plan över hur elflödet kommer se ut. Detta efterföljs sedan av elektriker och installatörer, som utför arbetet med att dra elen.

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen som börjar med två stycken tester (personlighetstest och problemlösningstest) för att se om du har vad som krävs för att bli Elkonstruktör på 12 veckor – antar du utmaningen? Gör testen idag.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work
 • En effektiv väg till en ny karriär, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Grundläggande ellära
 • Avancerad ellära
 • Produktionsprocessen
 • Ritningslära - CAD
 • Projektering
 • Power Skills
text

Utbildningen passar dig som:

 • Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken

 • Är över 18 år

Det var så kul att få vara en del av en klass med engagerade och likasinnade individer. Lärarna är otroligt kunniga och duktiga, man längtade alltid till nästa dag för att få lära sig mer

- Benjamin, tidigare deltagare på Academy

Så här fungerar utbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Under utbildningen tillkommer det flera obligatoriska tillfällen på plats. Oavsett boende- eller arbetsort kommer du då befinna dig på vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm.  

 • De två första dagarna: 1-2 juni
 • Labb: 7-8 juni
 • Labb: 11-13 juli
 • Den sista dagen i samband med examen: 8 september  

Företag

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund.

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!