My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
jobba som automationsingenjör inom fastighet

Utbilda dig till automationsingenjör inom fastighet på 12 veckor

Vill du arbeta i en attraktiv bransch där du får vara med och utveckla framtidens hållbara fastigheter? Nu har du möjligheten att utbilda dig till automationsingenjör via Academic Work Academy - och ta ett nytt karriärkliv på bara 12 veckor.

Stängt för ansökningar

Detta lär du dig

Fastigheter står för cirka 20 procent av Nordens koldioxidutsläpp, och i rollen som automationsingenjör arbetar du med att automatisera, uppgradera och digitalisera dessa för att minska utsläppen.

Under utbildningen får du grundläggande kunskap inom ellära och elkonstruktion. Du kommer även fördjupa dig inom datakommunikation, nätverkskunskap och PLC-programmering, vilket är centralt för programmering av automationsprocesser. Huvudfokuset är fastighetsautomation, och du får lära dig använda teknik för att göra byggnader smartare och mer energieffektiva. Du erhåller även viktig kunskap om projekthantering, för att säkerställa att du har förståelse för hur fastighetsautomationsprojekt genomförs på ett effektivt sätt.

Som ett komplement till de tekniska aspekterna fokuserar programmet även på affärsmässiga färdigheter (såsom självledarskap, kommunikation samt arbete i projekt) vilket ger dig en helhetssyn, både tekniskt och affärsmässigt. Kursen innehåller flertalet praktiska övningar, som ger dig möjlighet att omsätta teorin i praktiken. Efter avslutad utbildning är du utrustad med de kunskaper och färdigheter som krävs för att starta din nya karriär inom fastighetsautomation.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Programinnehåll

→ Ellära och elkonstruktion
→ Datakommunikation, nätverkskunskap och PLC-programmering
→ Fastighetsautomation
→ Projektförståelse
→ Business skills – affärsmässighet, självledarskap, projektarbete och kommunikation

Passar dig som

Rollen passar dig som vill jobba både på kontor och ute hos företag, där du får vara med och hålla driftsättningar på plats. Arbetsdagarna är mångsidiga, och du får bekanta dig med såväl olika kunder som platser, vilket ger dig stora möjligheter till nätverkande och affärsutveckling. Som automationsingenjör är affärsmässighet en viktig del för att kunna hjälpa dina kunder på bästa sätt.

Vi värdesätter dina personliga egenskaper och ditt engagemang högt. Tidigare teknisk erfarenhet är inte ett krav, men vi letar efter individer med rätt kompetenser och vilja att påbörja en spännande karriär inom automationsområdet. Under rekryteringsprocessen kommer du att genomgå två tester, ett personlighetstest och ett problemlösningstest.

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och ha B-körkort. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Du ska kunna uttrycka ett genuint intresse för teknik och fastighetsbranschen, samt varför du är intresserad av programmet. Det är meriterande om du har en relevant utbildning eller erfarenhet inom fastighet.

De personliga egenskaper vi söker hos alla våra kandidater är:

 • Anpassningsbar
 • Samarbetsinriktad
 • Problemlösande
 • Serviceinriktad

Så ansöker du

 1. Skicka in ansökan
 2. Om du går vidare i processen kontaktas du av ansvarig rekryterare
 3. Rekryteraren leder dig genom tester och intervjuer

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig

Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens

Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär

Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så funkar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos något av de kundföretag som har varit med och tagit fram utbildningen. Vi matchar dig med rätt arbetsgivare så du får bästa möjliga start på din karriär. Nedan ser du vilka kundföretag vi samarbetar med i detta program.

 • Automationsgruppen Södra
 • Trisec automation, systeminstallation
 • Keylogic
 • e-matic
 • Siemens
 • Caverion

  Om du går vidare i processen får du träffa kunden för en intervju.

Läs om alla våra program

Är du fortfarande inte säker på vilket karriärskifte som passar dig? Här kan du läsa om alla våra aktuella utbildningar.

Vill du veta mer?

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.