jobba som ILS-ingenjör

Bli teknisk expert som ILS-ingenjör

Drömmer du om att arbeta i en innovativ och dynamisk miljö, där ditt ansvar innefattar att förbättra världen genom teknisk expertis och innovation? Vill du vara med och utveckla nästa generations produkter och system som bidrar till ett tryggare samhälle? Då kan rollen som ILS-ingenjör vara något för dig! Efter 12 veckors utbildning genom Academic Work Academy får du möjlighet att arbeta med de mest avancerade och tekniska lösningarna, och växa i rollen som ILS-ingenjör hos någon av våra spännande kunder.

Stängt för ansökningar

Vad gör en ILS-ingenjör?

Tänk dig att du arbetar med ett husbygge. Hur ska huset planeras och konstrueras för att fungera och fylla sin funktion under lång tid? Går saker att ersätta om 15 år? Blir det dyrt eller svårt att reparera vissa system? Huset måste fungera som tänkt för de som bor där, och därför måste du säkerställa att huset har rätt design, går att reparera, samt att viktiga delar och system går att underhålla, lagas och vid behov bytas ut på ett kostnadseffektivt sätt. En ILS-ingenjör gör samma sak, fast inom mer komplicerade system och inom branscher som ställer krav på driftsäkerhet och använder avancerade tekniska lösningar. I rollen är du specialiserad på att planera, utveckla och genomföra integrerade logistiklösningar för tekniska system och produkter, och ansvarar för att säkerställa att systemen är driftsäkra, underhållsbara och kostnadseffektiva under hela sin livscykel.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Detta lär du dig

Förkortningen ILS står för Integrated Logistics Support eller Integrerat logistikstöd och är en internationellt etablerad metod som främst används inom försvarssektorn, men också inom flyg- och rymdindustrin, sjöfartsindustrin och fordonsindustrin. Under programmet lär du dig allt du behöver för att påbörja en karriär inom ILS hos en av de ledande aktörerna inom försvarsindustrin, där du arbetar med att säkerställa att det finns rätt förutsättningar för en produkts hela livscykel. Du kommer bland annat lära dig ILS-processen och dess komponenter från början till slut, där bland annat livscykelanalys, funktionssäkerhet, underhållsmässighet, underhållssäkerhet och supportlösningshantering ingår.

Programinnehåll

→ Grundläggande redovisning
→ Livscykelanalys (LCC)
→ Funktionssäkerhet
→ Underhållsmässighet
→ Underhållssäkerhet
→ Supportlösningshantering
→ Grundläggande Excel
→ Avancerad Excel

Passar dig som

Rollen som ILS-ingenjör passar dig som har ett intresse för teknik, mekanik och elektronik, eftersom du blir delaktig i spännande och varierade uppdrag inom branscher som exempelvis försvar, industri och infrastruktur. Du får arbeta i komplexa system och processer och vi ser därför att du trivs i en roll där du förväntas vara problemlösande, samarbetsinriktad, anpassningsbar, affärsinriktad och kvalitetsmedveten.

Ansökan och antagningskrav

För att ansöka behöver du vara över 18 år och klara de två inledande testerna med fokus på förmågor. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Du ska kunna uttrycka ett genuint intresse för IT och system samt varför rollen som ILS-ingenjör intresserar dig.

Integrerat logistikstöd är en process som främst används inom försvarssektorn och kan därmed, i förekommande fall, medföra att dessa uppdrag är säkerhetsklassade. Om uppdraget du placeras på är säkerhetsklassat kommer en säkerhetsprövning genomföras (inkluderat registerkontroll) i samband med anställning (i enlighet med 3 kap 1§ Säkerhetsskyddslagen). Uppdrag där kund har krav på säkerhetsklassplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på svenskt medborgarskap.

Så ansöker du

  1. Gör testerna
  2. Om du har klarat testerna är nästa steg att skicka in ditt CV
  3. Om du går vidare härifrån kallas du till intervju

Läs mer om ansökningsprocessen

Vi erbjuder

→ 12 veckors intensivutbildningar designade efter företags faktiska kompetensbehov.
→ Fast anställning som konsult genom Academic Work i 12 månader.
→ En effektiv väg till en ny karriär inom IT eller tech, utan krav på tidigare erfarenhet.

200+

genomförda program sedan 2015

3 500+

personer har framtidssäkrat sina karriärer tillsammans med oss

1 000+

företag och organisationer anställer våra konsulter för att få in rätt kompetens

Den snabba vägen till en ny karriär – så funkar det!

1 Hitta rätt program för dig

Vi erbjuder olika utbildningar som alla leder till jobb inom IT eller tech.

2 Utveckla din kompetens

Om du blir antagen till utbildningen väntar 12 intensiva veckor med effektfullt lärande, branschens bästa lärare och högt motiverade studiekamrater.

3 Påbörja din nya karriär

Efter examen blir du fast anställd/tillsvidareanställd via Academic Work, uthyrd till ett attraktivt företag inom IT eller tech och får en bra start på din nya karriär.

Så funkar utbildningen

Våra program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra erfarna lärare och ger dig optimala förutsättningar att börja bygga din nya karriär. Utbildningarna genomförs tillsammans med vår branschledande utbildningspartner Brights. Vi arbetar med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning, vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Läs mer om Brights och vad du kan förvänta dig av utbildningen.

Din framtida arbetsgivare

Efter examen börjar du jobba som konsult hos något av de kundföretag som har varit med och tagit fram utbildningen. Vi matchar dig med rätt arbetsgivare så du får bästa möjliga start på din karriär. Nedan ser du exempel på kundföretag.

  • Afry

  • BAE Systems

  • Combitech

  • SAAB

Läs om alla våra program

Är du fortfarande inte säker på vilket karriärskifte som passar dig? Här kan du läsa om alla våra aktuella utbildningar.

Vill du veta mer?

Läs mer om vad det innebär att arbeta som ILS-ingenjör och vilka karriärmöjligheter som finns!

Du är såklart alltid välkommen att höra av dig till oss på academy@academicwork.se.