My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Java Intensivutbildning Academy

Javautvecklare

Nu har du återigen chansen att lära dig det populära programmeringsspråket Java och starta en ny karriär inom IT. Java är ett av världens mest använda programmeringsspråk och finns i allt från spel i mobilen och stora affärskritiska system inom exempelvis bank och försäkring till utvecklingen av robotar, sportbilar och vardags-tech av typen självöppnande garagedörrar.

Stängt för ansökningar

Om utbildningen

Har du någonsin tänkt att ”det borde skapas en app för det där"?

Efter 12 veckor på Java-programmet kan det vara du som löser det. Java som programmeringsspråk är objektorienterat, plattformsoberoende och har bra prestanda, vilket gör att språket har ett brett användningsområde. Många företag använder det för att bland annat utveckla mjukvarusystem, bygga plattformar och ta fram appar.

Vi erbjuder program inom områden där det råder kompetensbrist, vilket innebär att du med vårt Academyprogram inom Java blir eftertraktad på arbetsmarknaden. Med denna erfarenhet i bagaget kommer du ha skapat dig en solid grund att starta din nya IT-karriär på, för att sedan fortsätta bygga vidare på din kompetens under konsultuppdraget.

Oavsett om du har tidigare erfarenhet av programmering eller ej kommer vi stötta dig och med rätt motivation kommer din inlärningskurva att bli brant. Det här är en snabb väg in i IT-branschen för dig som gillar att utvecklas.

Behöver du inspiration till att våga ta klivet? Här berättar alumnen Pauline om hur du vågar ta första steget mot en ny karriär.

Åh nej, vi tar inte emot ansökningar till detta program.

Men du är välkommen att registrera dig för vårt nyhetsbrev. Då kommer du få ett meddelande så snart vi lanserar nya utbildningar!

Vi erbjuder

 • Intensivutbildning som är lärarledd med praktiska studier med utgångspunkt i Accelerated Learning.
 • Efter examen från Academy blir du tillsvidareanställd som konsult via Academic Work.
 • En effektiv väg till en ny karriär inom IT, utan krav på någon tidigare erfarenhet.

Utbildningens innehåll

 • Versionshantering med Git och GitHub
 • Introduktion till programmering i Java
 • Datastrukturer och algoritmer
 • Objektorienterad programmering (OOP)
 • JVM och Java-plattformen
 • Introduktion till Databaser och SQL samt kopplingen till Java
 • Introduktion till webbutveckling inklusive HTTP, HTML, JavaScript, CSS
text

Utbildningen passar dig som:

 • Har ett stort intresse för IT och programmering
 • Gillar problemlösning
 • Har flytande muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och engelska, eftersom utbildningen ges på båda språken
 • Är över 18 år
Det var så kul att få vara en del av en klass med engagerade och likasinnade individer. Lärarna är otroligt kunniga och duktiga, man längtade alltid till nästa dag för att få lära sig mer

- Benjamin, tidigare deltagare på Academy

Så här fungerar utbildningen

Academys intensivutbildningar bedrivs i bootcamp-format, tillsammans med vår utbildningspartner Brights. Utbildningen sker med utgångspunkt i metodiken Accelerated Learning – vilket innebär ett högt tempo, kortare teoretiska genomgångar och mycket praktiskt arbete, både enskilt och i grupp. Din utveckling är viktig. Därför kommer du under utbildningen få stöttning från lärare och ha avstämningar med programansvarig för att säkerställa att du hänger med tekniskt och att du mår bra. Det är viktigt med systematisk uppföljning av deltagarnas kunskaper, färdigheter och kompetens. Genom det kan vi säkerställa hög kvalitet, skapa värde och ge dig den stöttning du behöver för att utveckla din lärandekurva. Detta för att du ska få de bästa förutsättningarna att börja bygga din nya karriär. Här kan du läsa mer om hur Brights ser på lärande och vad du kan förvänta dig i utbildningen: The Brights Way.

”Det är verkligen bland det roligaste jag gjort. Väldigt utmanande och högt tempo, alla som gick programmet var väldigt drivna och vi tog oss igenom det tillsammans.” – Wilhelm, tidigare deltagare

Våra IT-program är framtagna i nära samarbete med arbetsmarknaden och våra lärare. Under de två sista veckorna på utbildningen kommer du knyta ihop alla delar du lärt dig i ett slutprojekt där du och ditt team kan välja att utveckla exempelvis en app, en tjänst, en produkt, ett spel eller förverkliga det där hobbyprojektet du alltid drömt om. Programmet genomförs via hybridundervisning där du som deltagare kan delta antingen via vårt nya Campus i Hagastaden, Stockholm eller remote via digitalt klassrum. Utbildningen är lärarledd från måndag till fredag kl. 9-17. Det tillkommer under utbildningen två obligatoriska moment, då du behöver vara på Campus:

 • De två första dagarna
 • Den sista dagen i samband med examen

Ansökningsprocessen

MicrosoftTeams-image_(20).png

1. Digitala urvalstest

Starta din ansökan genom att göra de inledande testerna online som mäter logisk förmåga samt motivation. Detta avgör om du har vad som krävs för att gå en intensivutbildning.

MicrosoftTeams-image_(24).png

2. Skicka in ditt CV

Du får återkoppling om du klarat de första testen inom 7 dagar via mail. Klarade du testerna får du ett mail med länkar till ansökningsportalen där du laddar upp ditt CV.

MicrosoftTeams-image_(25).png

3. Telefonintervju

Går du vidare, bokar vi in dig på en telefonintervju. Här kan du berätta mer om dig själv och dina drivkrafter samt få mer information om programmet du söker till.MicrosoftTeams-image_(26).png

4. Intervju

Går du vidare från telefonintervjun kallar vi dig till en längre intervju för att undersöka dina personliga egenskaper. Hur du har löst problem i tidigare roller, hur du samarbetar med andra och varför du vill gå utbildningen, är exempel på vad vi kommer vilja veta mer om. 

MicrosoftTeams-image_(27).png

5. Referenstagning

Vi ringer till två personer som du jobbat med tidigare för att säkerställa att det verkligen är dig vi söker. Vilka personer dessa kommer vara bestämmer du själv och du lämnar in kontaktinfo till oss under intervjun.MicrosoftTeams-image_(28).png

6. Kundintervju

Söker du till en utbildning där vi redan har färdiga platser att jobba på hos företag efter examen, har du även en intervju hos respektive kund.

Vad säger tidigare deltagare? 🎓

Att byta karriär eller boosta kompetens via en intensivutbildning kan vara tufft men helt klart värt det. Låt våra alumner berätta om sina erfarenheter från Academic Work Academy och hur deras karriärer tagit fart efter examen! Du hittar fler stories här.FAQ

Happy group icon

VILL DU VETA MER OM VÅRA PROGRAM?

Har du frågor om programmen vi erbjuder, rekryteringsprocessen, eller något annat? Ta kontakt med oss på academy@academicwork.se. Vi svarar så snart vi kan!