Hur väljer jag det bästa bemanningsföretaget?

Med fler än 600 aktörer inom rekrytering-och bemanningsbranschen, är det inte helt lätt att som företag veta vilka man ska vända sig till. Det går inte heller att peka ut vilket bemanningsföretag som är bäst, då det beror helt på företagets behov, krav och bransch. Academic Work listar några tips på vad ni kan tänka på vid val av bemanningsföretag.

Vilket bemanningsföretag är bäst?

Bemanningsföretag inom rätt område

Bemanningsföretag kan ha olika specialistområden. Vissa riktar sig mot flera marknader och har erfarenhet och expertis inom en mängd olika kompetensområden. Andra bemanningsföretag är specialiserade inom ett visst område och erbjuder spetskompetens inom det. Se över vilka bemanningsföretag som är inriktade på er bransch och de tjänster ni söker konsulter till. Bemanningsföretag som har erfarenhet och expertis inom ert område har troligtvis en större databas med kandidater som besitter just den kompetens ni letar efter.

Når rätt målgrupp och kandidater

Söker ni junior eller senior kompetens? Akademisk eller praktisk bakgrund? Se över vilken målgrupp bemanningsföretaget riktar sig till och att det stämmer överens med den målgrupp ni önskar nå ut till. Till exempel är vi på Academic Work experter på målgruppen young professionals – studenter och akademiker i början av karriären.

Välj en kvalificerad partner

Auktorisation är en självklarhet. Ett auktoriserat bemanningsföretag uppfyller branschorganisationen Kompetensföretagen Almegas krav på auktorisation. Att välja en seriös samarbetspartner är inte bara viktigt för er som företag utan även för konsulternas trygghet.

Academic Work som bemanningsföretag

Vi är ett auktoriserat bemanningsföretag som har över 20 års erfarenhet inom branschen. Vi erbjuder företag hjälp med allt inom bemanning och rekrytering och har haft nöjdast kunder i branschen sedan 2011.

Vår råvara är vår ambition. Vi brinner för att hjälpa företag utvecklas med rätt kompetens. Våra rekryterare är experter inom sina respektive kompetensområden och har både den tid, engagemang och kunskap för att attrahera rätt personal till ert företag. Vi anpassar varje tjänst efter era specifika behov och guidar er genom hela rekryteringsprocessen, från kravprofil och annonsering till intervjuer och urval.

Läs gärna mer om vårt erbjudande! Har du ytterligare frågor och funderingar? Kontakta oss via formuläret nedan så hjälper vi dig!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!

Tipsa en vän!