My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
bemanning

Bemanning – flexibel lösning på era kompetensbehov

Bemanning är en flexibel, kostnadseffektiv och trygg resurslösning. Genom att ta hjälp av ett bemanningsföretag får ni mer tid att fokusera på er kärnverksamhet, samtidig som ni kan känna er trygga med att ni har rätt kompetens på rätt plats – när ni behöver det.

Kontakta oss

När passar bemanning som lösning på ert kompetensbehov?

Bemanning är ett samlingsnamn för att hyra personal och kompetens, och är ett alternativ till att tillsvidareanställa personal. Behovet av personal kan variera kraftigt och rätt tillfälle att välja bemanning kan exempelvis vara vid arbetstoppar, semestertider, expansion, organisationsförändringar, anställningsstopp, föräldraledighet eller sjukskrivningar. Oavsett om ni behöver personal på heltid, deltid, i några veckor eller under en längre period förser vi er med rätt kompetens. När ni väljer vår bemanningslösning tar vi hand om hela rekryteringsprocessen och tar sedan fullt arbetsgivaransvar för konsulten som anställs. Ni betalar endast för tiden ni hyr in konsulten. Det är en flexibel lösning, som samtidigt ger er maximal trygghet.

Behöver du och ditt företag hjälp med rekrytering? Läs mer om vårt rekryteringserbjudande här!

Hur fungerar bemanning?

Vi hjälper er hitta rätt person

När ni väljer vår bemanningslösning tar vi hand om hela rekryteringsprocessen, och ni får på så sätt tillgång till vårt stora nätverk av kandidater. För att garantera högsta kvalitet för såväl arbetsgivare som jobbsökande använder vi oss av evidensbaserad rekrytering, en process som är kvalitetssäkrad och vilar på arbetspsykologisk grund. Ni bestämmer själva hur delaktiga ni vill vara i processen men har alltid full insyn, får löpande information om status och har möjlighet att påverka slutresultatet.

Vi tar arbetsgivaransvaret

Bemanning innebär att konsulten är anställd av oss, som tar hela arbetsgivaransvaret. En konsultchef på Academic Work blir medarbetarens närmsta chef. Ni får med andra ord hjälp med delar som personalansvar, löneadministration, utveckling och uppföljning. På Academic Work tar vi konsultens trivsel på största allvar och alla anställningar regleras naturligtvis av ett kollektivavtal, som ger konsulten avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc. Vi arbetar proaktivt för att våra konsulter alltid ska ha givande uppdrag där de utvecklas inom sitt område.

Ni faktureras månadsvis

Ni betalar enbart för den tid ni hyr in konsulten, och faktureras månadsvis för de timmar konsulten har arbetat. Det finns alltså inga kostnader förknippade med exempelvis semester eller sjukfrånvaro.

Vi hjälper till med bemanning inom en rad olika specialistområden.

Vi kan förser er med kompetens inom allt från ekonomi och teknik till kundtjänst och marknadsföring. Bland våra nuvarande kunder hittar ni såväl branschledande globala aktörer som mindre nischade aktörer och startups. Du hittar våra specialistområden i listan nedan.
Välj områdeexpand_more
vanliga frågor bemanning

Vanliga frågor om bemanning

Här har vi samlat svaren på några av de vanligaste frågorna vi får om bemanning:

  • Vad är bemanning och hur fungerar det?
  • Vad är ett auktoriserat bemanningsföretag?
  • Vad kostar bemanning?

Har du andra frågor? Kontakta oss via formuläret längre ner på sidan.

hyr först, rekrytera sen

Hyr först, rekrytera sen

När ni väljer vår bemanningslösning finns det alltid möjlighet att rekrytera över konsulten under eller efter uppdragets gång. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen. Det är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet, vilket ger er maximal trygghet och minimal risk.

Fördelar med bemanning

Kostnadseffektivt och flexibelt

Kostnadseffektiviteten är en av många fördelar med bemanning. Ni betalar enbart för den tid ni hyr in konsulten, och faktureras månadsvis för de timmar konsulten har arbetat. Det finns alltså inga kostnader förknippade med exempelvis semester eller sjukfrånvaro. Det är också den mest flexibla resurslösningen eftersom bemanning sker vid behov – under exempelvis semestertider eller vid en expansion. Med andra ord är det ett bra alternativ för dig som vill hålla nere kostnaderna.

Tidsbesparande och träffsäkert

Att rekrytera personal kan vara en tidskrävande process. Ni ska fastställa en kravprofil, skriva en annons, genomföra intervjuer och fatta en mängd beslut på vägen. Vi hjälper er så ni har tid att fokusera på er kärnverksamhet. Det är inte heller helt lätt att hitta rätt medarbetare, speciellt inte på dagens arbetsmarknad där konkurrensen om kvalificerad arbetskraft är högre än någonsin. Vi har över 20 års erfarenhet inom bemanning och hjälper er hitta framtida talanger samt minimera felrekryteringar genom vår evidensbaserade rekryteringsprocess.

bemanning referenscase sj

Så har vi hjälp SJ med bemanning

Med stora pågående projekt, internationell försäljning och ett starkt fokus på digitalisering och automatisering är SJ ett företag som växlar upp. Idag har de uppemot 5 400 medarbetare och erbjuder goda utvecklingsmöjligheter internt. Men för att styra företaget i rätt riktning har de ett behov av att bemanna upp och anställa fler young professionals – en målgrupp som kan bidra med ambition, driv och nya perspektiv. För att nå ut till rätt kandidater har de valt att ta hjälp av oss på Academic Work.

Ett av Sveriges största bemanningsföretag

Academic Work är ett av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, med kontor runt om i hela Sverige. Vi hjälper företag hitta rätt personal från Umeå i norr till Malmö i söder. Välj ett kontor i listan för mer information eller kontakta oss via formuläret nedan!
Alla kontorexpand_more

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!