Bemanning

Behovet av personal varierar och rätt tillfälle att hyra in en konsult kan till exempel vara vid arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp eller vid vikariebehov. Då ser vi till att rätt person finns på rätt plats, när du behöver det – och du kan fokusera på er kärnverksamhet under tiden.

Kontakta oss

När passar bemanning som lösning på ditt kompetensbehov?

Bemanning är ett samlingsnamn för att hyra personal och kompetens. Kanske står ni som företag inför ett generationsskifte på avdelningen, en stor expansion medan eller en oväntad vakans - då passar bemanning er bra. Våra konsultchefer driver hela rekryteringsprocessen och tillsammans väljer ni vilken eller vilka konsulter som passar för uppdraget. Konsulterna anställs av Academic Work som tar arbetsgivaransvaret.

11 K
Över 11 000 konsulter jobbade hos oss under 2019
150
Vi har fler än 150 konsultchefer runt om i Sverige
140 K
Sedan starten har vi förmedlat jobb till över 140 000 personer
.

Kostnadseffektivitet och flexibilitet

En av många fördelar med bemanning är kostnadseffektiviteten. Du betalar enbart för de faktiska arbetstimmar du är i behov av. Det är också den mest flexibla resurslösningen eftersom bemanning sker vid behov - under en arbetstopp eller sommar, ett bra alternativ för arbetsgivare som vill hålla nere de fasta kostnaderna.

Tidsbesparande och träffsäkerhet

Att rekrytera personal kan vara en tidskrävande process. Du bör fastställa en kravprofil, skriva en annons, genomföra intervjuer och såklart fatta lika många beslut på vägen. Vi hjälper dig så du har tid att fokusera på er kärnverksamhet. Det är inte heller helt lätt att hitta rätt medarbetare, speciellt inte på dagens arbetsmarknad där konkurrensen om kvalificerad arbetskraft är högre än någonsin. Vi har 20 års erfarenhet inom rekrytering och hjälper dig att identifiera framtida talanger och minimera felrekryteringar genom vår strukturerade och kompetensbaserad rekryteringsprocess.

Personalansvar och utveckling

En konsultchef på Academic Work blir medarbetarens närmsta chef. Du får med andra ord hjälp med delar som personalansvar, löneadministration, utveckling- och uppföljning. På Academic Work tar vi konsultens trivsel på största allvar och anställningar regleras naturligtvis av ett kollektivavtal.

Extrapersonal med kort varsel

För dig som har korta personalbehov finns nu AW Instajobs. AW Instajobs är ett digitalt verktyg som finns tillgängligt oavsett när på dygnet ditt behov uppstår. Instajobbarna studerar på högskola eller universitet, har flexibla scheman och kan rycka ut snabbt. AW Instajobs tar arbetsgivaransvaret och du som företag betalar bara för faktiskt arbetande timmar á 299 kr/timme*.

*Gäller uppdrag/tjänster inom tjänstemannasektorn

Skapa ett konto hos AW Instajobs

Vi hjälper till med bemanning inom en rad olika kompetensområden.

Allt från ekonomi och teknik till kundtjänst och marknadsföring. Välj ett område i listan nedan för att läsa mer om hur vi hjälper dig!
Tipsa en vän!