Bemanningsföretag

Behovet av personal varierar och rätt tillfälle att hyra in en konsult kan exempelvis vara vid arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp, vikariebehov eller andra typer av händelser. Då ser vi till att rätt person finns på rätt plats, när ni behöver det – så ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Kontakta oss

När passar bemanning som lösning på ert kompetensbehov?

Bemanning är ett samlingsnamn för att hyra personal och kompetens. Kanske står ni som företag inför en stor expansion, en arbetstopp eller en oväntad vakans. Det är bara några exempel på när bemanning passar bra. Våra konsultchefer driver hela rekryteringsprocessen och tillsammans väljer ni vilken eller vilka konsulter som passar för uppdraget. Det är en flexibel lösning, som samtidigt ger er maximal trygghet. Om ni trivs med varandra vid uppdragets slut finns möjlighet att rekrytera över konsulten och ta fullt arbetsgivaransvar.

Behöver du och ditt företag hjälp med rekrytering? Läs mer om vårt rekryteringserbjudande här!

Hur fungerar det?

Personalansvar och utveckling

Bemanning innebär att konsulten är anställd av oss, som tar hela arbetsgivaransvaret. En konsultchef på Academic Work blir medarbetarens närmsta chef. Ni får med andra ord hjälp med delar som personalansvar, löneadministration, utveckling och uppföljning. På Academic Work tar vi konsultens trivsel på största allvar och alla anställningar regleras naturligtvis av ett kollektivavtal.

Kostnadseffektivitet och flexibilitet

Kostnadseffektiviteten är en av många fördelar med bemanning. Ni betalar enbart för den tid ni hyr in konsulten, och faktureras månadsvis för de timmar konsulten har arbetat. Det finns alltså inga kostnader förknippade med exempelvis semester eller sjukfrånvaro. Det är också den mest flexibla resurslösningen eftersom bemanning sker vid behov – under en arbetstopp eller sommar. Med andra ord är det ett bra alternativ för dig som vill hålla nere de faktiska kostnaderna.

Tidsbesparande och träffsäkert

Att rekrytera personal kan vara en tidskrävande process. Ni bör fastställa en kravprofil, skriva en annons, genomföra intervjuer och såklart fatta lika många beslut på vägen. Vi hjälper er så ni har tid att fokusera på er kärnverksamhet. Det är inte heller helt lätt att hitta rätt medarbetare, speciellt inte på dagens arbetsmarknad där konkurrensen om kvalificerad arbetskraft är högre än någonsin. Vi har 20 års erfarenhet inom bemanning och hjälper er identifiera framtida talanger och minimera felrekryteringar genom vår strukturerade och kompetensbaserad rekryteringsprocess.

Hyr först, rekrytera sen

Kompetensförsörjning ska vara tillgängligt och flexibelt. När ni väljer vår bemanningslösning finns det därför alltid möjlighet att rekrytera över konsulten under eller efter uppdragets gång. Vi kallar det Hyr först, rekrytera sen. Det är ett sätt för er att säkerställa att ni hittar rätt person för jobbet – vilket ger er maximal trygghet och minimal risk.

Läs mer

Skräddarsydd kompetensutveckling

Har ni svårt att hitta personal med rätt kompetens? Vi hjälper er utveckla den kompetens ni behöver för att möta morgondagens behov! Genom vårt systerbolag AW Academy erbjuder vi skräddarsydda intensivutbildningar baserade på utbildningsformen Accelerated Learning. På så sätt säkerställer vi att ni får tillgång till medarbetare inom områden där det råder kompetensbrist. Vi hjälper även er som arbetsgivare att attrahera och utveckla rätt kompetens genom skräddarsydda talangprogram.

Vi hjälper till med bemanning inom en rad olika specialistområden.

Vi förser dig med kompetens inom allt från ekonomi och teknik till kundtjänst och marknadsföring. Bland våra nuvarande kunder hittar du såväl branschledande globala aktörer som mindre nischade aktörer och startups. Välj ett område i listan för att läsa mer om hur vi hjälper dig!

Frågor om och funderingar om bemanning?

Vilka är fördelarna med bemanning? Hur mycket kostar det? Och vad är skillnaden mellan bemanning och rekrytering? Här får du svaren på de vanligaste frågorna om bemanning!

Vanliga frågor om bemanning

Sveriges största bemanningsföretag

Academic Work är Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, med kontor runt om i hela Sverige. Vi hjälper företag hitta rätt personal från Umeå i norr till Malmö i söder. Välj ett kontor i listan för mer information eller kontakta oss via formuläret nedan!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!

Tipsa en vän!