My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
bemanningsföretag

Bemanningsföretag

Behovet av personal varierar och ett bemanningsföretag kan hjälpa till med ert kompetensbehov vid exempelvis arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp eller vikariebehov. Academic Work är en av Sveriges största bemanningsföretag inom tjänstemannasektorn och vi ser till att rätt person finns på rätt plats när ni behöver det – så ni kan fokusera på er kärnverksamhet.

Kontakta oss

Vad är ett bemanningsföretag?

Konceptet bemanning bygger på att hyra in personal och kompetens efter mer eller mindre tillfälliga behov. Kanske står ni som företag inför ett generationsskifte på avdelningen, en stor expansion, en arbetstopp eller en oväntad vakans – då kan det vara rätt tillfälle att hyra in en konsult. Bemanning är en flexibel lösning eftersom företaget styr hur lång period och till vilken omfattning de önskar hyra in personal. Det är med andra ord en möjlighet för att snabbt lösa kortsiktiga kompetens- och personalbehov.

Vad är ett auktoriserat bemanningsföretag?

Ett auktoriserat bemanningsföretag uppfyller branchorganisationen Kompetensföretagen Almegas krav på auktorisation. Auktorisationen syftar till att ge kunden ökad trygghet samt bemanningsföretaget ökat erkännande och status. Auktoriserade bemanningsföretag måste bland annat följa Kompetensföretagens etiska regler, ha en fastställd jämställdhetsplan och vara bundet till kollektivavtal. Alla krav granskas en gång per år för att säkerställa att de efterföljs.

Hur mycket tar bemanningsföretag betalt?

Det är svårt att säga exakt vad bemanning kostar. Kostnaden för att anlita ett bemanningsföretag varierar beroende på hur det rekryterande företagets kompetensbehov ser ut, det vill säga vilken kompetens som eftersöks och tidsperioden då kompetensen behövs.

Några exempel på faktorer som kan påverka kostnaden är:

  • Antal konsulter företaget är i behov av
  • Under hur lång tid företaget vill hyra in konsulter
  • Vilken kompetens företaget söker hos konsulterna

Bemanning – en flexibel resurslöning

En av många fördelar med bemanning är kostnadseffektiviteten och träffsäkerheten. Det är inte helt lätt att hitta rätt medarbetare på dagens arbetsmarknad, där konkurrensen om de främsta kandidaterna är större än någonsin. Ett bemanningsföretag hjälper företag identifiera framtida talanger och minimerar risken för en dyr felrekrytering. Bemanning är ett bra alternativ för företag som vill hålla nere de fasta kostnaderna och se till att rätt kompetens finns på plats när behovet uppstår.

Hur fungerar bemanning med Academic Work?

Över 20 års erfarenhet av bemanning
För att hitta rätt medarbetare krävs både tid, engagemang och kunskap – speciellt på dagens arbetsmarknad där konkurrensen om kvalificerad arbetskraft är högre än någonsin. Academic Work har över 20 års erfarenhet av bemanning av young professionals, studenter och akademiker i början av karriären. Genom vår strukturerade och kompetensbaserade rekryteringsprocess hjälper vi er att identifiera framtida talanger och minimera felrekryteringar.

Vi genomför hela rekryteringsprocessen
När ni anlitar oss hjälper vi er genomföra hela rekryteringsprocessen. Tillsammans med en av våra konsultchefer identifierar ni vilka personliga egenskaper och kompetenser som tjänsten kräver, dessa kvalifikationer utgör sedan den kravprofil som ligger till grund för hela rekryteringsprocessen. Vi sköter sedan intervjuer och urval innan vi presenterar den främsta kandidaten för uppdraget. Konsulten anställs av Academic Work som tar arbetsgivaransvaret.

Spara tid med ett bemanningsföretag
En konsultchef på Academic Work blir medarbetarens närmsta chef. Ni får med andra ord hjälp med delar som personalansvar, löneadministration, utveckling och uppföljning, så ni har tid att fokusera på er kärnverksamhet. På Academic Work tar vi konsultens trivsel på största allvar och alla anställningar regleras naturligtvis av ett kollektivavtal.

Ett av Sveriges största bemanningsföretag

Academic Work är ett av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn med kontor runt om i hela Sverige. Vi hjälper företag hitta rätt personal från Umeå i norr till Malmö i söder. Välj ett kontor i listan för mer information eller kontakta oss via formuläret nedan!

Alla kontorexpand_more

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!