Bemanningsföretag

Behovet av personal varierar och ett bemanningsföretag kan hjälpa dig med ditt kompetensbehov till exempel vid arbetstoppar, organisationsförändringar, anställningsstopp eller vid vikariebehov. Academic Work är Sveriges största bemanningsföretag inom tjänstemannasektorn och vi ser till att rätt person finns på rätt plats, när du behöver det – så att du kan fokusera på er kärnverksamhet under tiden.

Kontakta oss

Bemanning för företag - När passar det?

Bemanningsföretag hyr ut personal och kompetens. Kanske står ni som företag inför ett generationsskifte på avdelningen, en stor expansion medan eller en oväntad vakans - då kan det vara rätt tillfälle att hyra in en konsult. Våra konsultchefer driver hela rekryteringsprocessen och tillsammans väljer ni vilken eller vilka konsulter som passar för uppdraget. Konsulterna anställs av Academic Work som tar arbetsgivaransvaret.

Flexibel resurslösning

En av många fördelar med bemanning är kostnadseffektiviteten. Du betalar enbart för de faktiska arbetstimmar du är i behov av. Det är också den mest flexibla resurslösningen eftersom bemanning sker vid behov - under en arbetstopp eller sommar, ett bra alternativ för arbetsgivare som vill hålla nere de fasta kostnaderna.

Rätt kompetens med bemanning

Att rekrytera personal kan vara en tidskrävande process då det inte är helt lätt att hitta rätt medarbetare, speciellt inte på dagens arbetsmarknad där konkurrensen om kvalificerad arbetskraft är högre än någonsin. Vi är ett bemanningsföretag som har 20 års erfarenhet inom branschen och hjälper dig att identifiera framtida talanger och minimera felrekryteringar genom vår strukturerade och kompetensbaserade rekryteringsprocess.

Spara tid med ett bemanningsföretag

En konsultchef på Academic Work blir medarbetarens närmsta chef. Du får med andra ord hjälp med delar som personalansvar, löneadministration, utveckling- och uppföljning. Vi hjälper dig så du har tid att fokusera på er kärnverksamhet. På Academic Work tar vi konsultens trivsel på största allvar och anställningar regleras naturligtvis av ett kollektivavtal.

Har du frågor och funderingar kring bemanning?

Vad är egentligen bemanning? och Hur mycket tar ett bemanningsföretag betalt? Vi besvarar de vanligaste frågorna om bemanning!

Vanliga frågor om bemanning

Sveriges största bemanningsföretag

Academic Work är Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn med kontor runt om i hela Sverige. Vi hjälper företag hitta rätt personal från Luleå i norr till Malmö i söder. Välj ett kontor i listan för mer information eller kontakta oss via formuläret nedan!

Tipsa en vän!