Förboka en Data Engineer

Analys av stora mängder data (Big Data) har de senaste åren blivit ett av de viktigaste fokusområdena när det gäller digitalisering. Organisationer genererar idag extremt stora volymer data – och det är avgörande att informationen tas i bruk på ett effektivt sätt. Att transformera data till insikt är en av de största utmaningarna med Big Data. För att kunna maximera värdet av datan behövs stora investeringar i både teknisk infrastruktur och kompetens.

Boka nu

Idag finns en stor efterfrågan på kompetenta och drivna personer som klarar av att både transformera, tolka, analysera och omvandla data till insikt. Data Science och annan kompetens inom AI är de områden som förväntas vara mest efterfrågade fram till 2024, enligt IT-och Telekomföretagen.

Som svar på detta har vi på Academic Work och AW Academy skapat en intensivutbildning, med syfte att förse företag med fler resurser inom området. Vi rekryterar och utbildar framtidens talanger inom Data Engineering samt Data Science, och öppnar upp dörren för alla som är intresserade av statistik, analys och utveckling och vill bygga en karriär inom området.

Om intensivutbildningen

Under utbildningen förses deltagarna med den kompetens som krävs i rollen som modern teknisk Data Engineer. Efter avslutat program kan våra konsulter bidra med värdefull kunskap i roller inom hela livscykeln inom datafältet. Exempel på kunskapsområden är intag och ETL, databasmodellering och lagring, business intelligence och visualisering samt avancerad analys och machine learning.

Är detta kompetensen ni behöver för att stärka ert team? Fram till den 10 juni finns det möjlighet för dig som arbetsgivare att förboka en eller flera konsulter från programmet. Utbildningsstart är i november och konsulterna examineras den 17 februari 2023.

Programinnehåll och kunskapsnivå

Efter programmet kommer deltagarna kunna:

Deltagarna får bland annat följande kunskap och generella kompetens:

Samarbete med Telia

Telia är ett av många företag som insett vikten av Data Engineering. Genom modern teknik levererar de en framtidssäker analytisk plattform som täcker företags växande behov av insikter via data. Läs mer om vårt samarbete och hur vi hjälpt Telia utbilda nya Data Engineers här!

Läs mer

Varför ska du förboka en Data Engineer?

Frågor och svar

Vad innebär det att förboka en plats/konsult?

Det innebär att vi rekryterar en deltagare till programmet med dig som kund i åtanke. Du är med i hela rekryteringsprocessen och får lära känna de sökande för att säkerställa att de har vad ni söker. De kandidater ni väljer anställs av Academic Work och går utbildningen hos systerbolaget AW Academy. Därefter jobbar de som konsulter hos er under drygt ett år innan de kan bli överrekryterade till er.

Vad kostar det?

Som kund betalar ni endast för den tid ni hyr in konsulten. Det finns därmed ingen kostnad förknippad med programmet eller uppstartskostnad för rekryteringsprocessen. För mer detaljer om hur de kommersiella villkoren ser ut, ta kontakt med Academic Work.

Hur kan jag vara säker på att få en konsult som matchar just oss?

Eftersom ni är med i hela rekryteringsprocessen får ni vara med och säkerställa att vi går vidare med en kandidat som passar just er, har en viss kompetens eller tros trivas i er kultur.

Vill du veta mer?

Vill du lära dig mer om accelerated learing – och varför det är användbart för dig som vill ta itu med ditt företags kompetensbrist? Här svarar AW Academy på några av de vanligaste frågorna om vår lösning på kompetensbristen.

15 minuters film om lösningen på kompetensbristen

AW Academys utbildningslösningar

Vill du veta mer om AW Academys övriga utbildningslösningar, såsom Skräddarsydda företagsklasser, Partnerskapsprogram och Re- & upskilling? Här kan du läsa mer!

Läs mer
Tipsa en vän!