Från kontorslandskapet till hemmakontoret

Från kontorslandskap till hemmakontor

På Academic Work är vi snabba med att anpassa oss till förändrade förutsättningar. Det, tillsammans med vår erfarenhet från det digitala landskapet, har gjort att vi hittat arbetssätt som fungerar för oss nu när vi arbetar hemifrån. På den här sidan hittar du flera artiklar som berör arbete på distans – allt från hur du håller framgångsrika videointervjuer till tips för digital onboarding och hur du behåller samma fokus hemma som på arbetsplatsen. Trevlig läsning!

digitala möten

5 regler för bättre digitala möten

Vill du skapa mer engagemang och öka produktiviteten i era digitala möten? Ta del av forskarna Justin Hale och Joseph Grennys 5 regler för bättre digitala möten.

Så lyckas du med onboarding digitalt

Så lyckas du med onboarding digitalt

Med en bra onboarding-process skapar du förutsättningar för att dina nya medarbetare snabbt ska lära känna företaget och dess kultur, komma in i sina nya roller och skapa resultat. Men hur lyckas du med onboardingen när den behöver utföras på distans? Vi har listat ett gäng tips!

Framgångsrikt ledarskap – på distans

Framgångsrikt ledarskap – på distans

Behovet av distansledarskap blir allt vanligare och med det ställs också andra krav på dig som chef. Här har vi samlat ett gäng tips för ett framgångsrikt distansledarskap.

Hur bibehåller och bygger ni en stark kultur i ett distansteam?

Det pratas mycket om företagskultur och hur viktig den är. Men företagets kultur skapas och bibehålls inte av sig själv, det är någonting du och dina medarbetare ständigt behöver jobba med. Det är en rejäl utmaning, vi vet. Om vi dessutom adderar distansjobb till utmaningen, vad blir då extra viktigt för att säkerställa att företagskulturen bibehålls och byggs?

Träffsäker rekrytering – digitalt

Är du tveksam till en digital rekryteringsprocess? Den komptensbaserade rekryteringsprocessen är faktiskt lika effektiv och träffsäker när det genomförs digitalt som i person.

Så håller du en lyckad videointervju

Så håller du en lyckad videointervju

Tack vare den digitala värld vi lever i är det många som kan genomföra sitt arbete hemifrån. Men det kräver en hel del anpassning, och många ställs inför situationer de inte är vana vid. Att genomföra anställnings- och rekryteringsprocesser digitalt är en sådan sak. Vi har samlat våra bästa tips på hur du håller en lyckad videointervju.