Partnerskap med Techarenan

Academic Work har ingått ett partnerskap med Techarenan – en plattform för innovation och entreprenörskap med fokus på framtid och hållbarhet. Partnerskapet ger oss möjligheten att bidra med expertis och perspektiv kring strategisk kompetensförsörjning, HR-frågor och framtida utbildningsbehov. På denna sida kan du hitta information om partnerskapet och de aktiviteter vi deltar i.

Kontakt för företag

Om Techarenan

Techarenan grundades för sju år sedan som en entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag. Idag är det en plattform för entreprenörer, industri, investerare, politiker och opinionsbildare att mötas, skapa samarbeten, göra affärer och bygga nätverk.

Kärnan är fortfarande en årlig nationell tävling öppen för alla Sveriges och Nordens entreprenörsledda bolag i startup- och tillväxtfas. Utöver denna tävling arrangeras en rad konferenser och event. Ambitionen är att skapa värde för nordiska startup- och tillväxtbolag som arbetar för att förändra och utveckla sina industrier på global nivå.

Läs mer om Techarenan

Om partnerskapet

Många företag står idag inför utmaningen att hitta den kompetens som krävs för fortsatt tillväxt. Vi har över 20 års erfarenhet av kompetensförsörjning, med ett tydligt fokus på målgruppen young professionals – studenter och akademiker i början av karriären. Partnerskapet med Techarenan är en naturlig satsning för oss, eftersom de bolag som är anslutna till nätverket står inför en tillväxtfas.

Techarenan finansieras delvis av partners vars huvudsakliga bidrag är kunskap och expertis inom ämnen som är av intresse för företag i tillväxtfas, såsom juridiska frågor, ekonomi, internationell expansion – och nu även strategisk kompetensutveckling, HR- och utbildningsfrågor.

"Kompetensförsörjning är en av de viktigaste nycklarna till fortsatt tillväxt för svenskt näringsliv. På startupscenen växer tillgången till kapital, meriterade investerare och personer med erfarenhet av att bygga bolag, den kritiska faktorn för många framtidsbolag kommer handla om att hitta rätt talanger. Där fyller partnerskapet med Academic Work en viktig funktion, dels genom sin erfarenhet av att hjälpa företag att hitta rätt personer, dels genom att ta en drivande roll i att vidareutbilda och utveckla talanger inom kompetensområden där det råder stor efterfrågan", säger Omid Ekhlasi, VD & grundare av Techarenan.

Nyckelorden för vårt samarbete med Techarenan är utveckling och tillväxt. Vi har stor insikt om vilka utmaningar svenskt näringsliv står inför när det kommer till automatisering och digitalisering samt lång erfarenhet av att stötta bolag i deras utveckling och tillväxt. Genom partnerskapet får vi möjlighet att dela med oss av vår expertis kring hur andra företag har mött liknande utmaningar och hittat hållbara lösningar.

Läs mer om partnerskapet här

Aktiviteter inom ramen för partnerskapet

Techarenan Summit 2021

Partnerskapet mellan Academic Work och Techarenan inleddes i samband med Techarenan Summit 2021, i november. Vi var givetvis på plats på eventet där vi medverkade i rundabordssamtal i det som kallas Techarenan Entrepreneurs Network, och deltog i ett panelsamtal som expert inom strategisk kompetensförsörjning och framtidens utbildningsmetoder.

Kommande: Techarenan Summit 2022

Den 5-6 april är det dags för 2022 års upplaga av Techarenan Summit. Under två dagar kommer entreprenörer, industrichefer och experter samlas för att diskutera viktiga framtidsfrågor. Vi kommer vara på plats som experter inom strategisk kompetensförsörjning, HR- och utbildningsfrågor.

Vill du veta mer om partnerskapet med Techarenan? Kontakta oss
Mer om Techarenan Summit

Panelsamtal från Techarenan Summit

Under Techarenan Summit 2021 deltog vår vd Peter Knutsson i ett panelsamtal kring kompetensförsörjning, tillsammans med Sverige-chefer från Meta, Hitatchi Energy och Knowit. Bland annat diskuterades vikten av att komplettera sin verktygslåda med lösningar som reskilling och upskilling för att möta framtidens kompetensbehov. Techarenan har sammanfattat panelsamtalet i en artikel som du kan hitta här.

Vill du ta del av hela panelsamtalet hittar du det via länken nedan.

Se panelsamtalet

Ett urval av våra tjänster

Kompetensutveckling

Med hjälp av vårt systerbolag AW Academy kan vi hjälpa er att säkra ert kompetensbehov genom att utveckla (upskill) eller förnya (reskill) era befintliga medarbetares kompetens.

Ta reda på mer

Kompetensförsörjning

Medarbetare spelar en nyckelroll i företags tillväxt. Vi har över 20 års erfarenhet av kompetensförsörjning och kan hjälpa er hitta medarbetare med rätt kompetens och potential.

Läs om vårt erbjudande

Employer branding

Ett attraktivt arbetsgivarvarumärke är avgörande för att lyckas attrahera rätt kompetens. Vi hjälper er att skapa kännedom hos och goda relationer med morgondagens medarbetare.

Läs hur
Tipsa en vän!