My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
academicwork/rekrytering

Rekrytering

Medarbetarna spelar en nyckelroll i företagets tillväxt. Samtidigt hårdnar konkurrensen om de riktigt duktiga, och att hitta rätt person kräver kunskap och engagemang. Det är någonting våra rekryteringskonsulter besitter. Vi är ett av Sveriges största rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, har 25 års erfarenhet av rekrytering och använder oss av den främsta rekryteringsmetoden på marknaden. Det är så vi lyckas och du som kund får rätt medarbetare, på rätt plats.

Kontakta oss
25

Vi har 25 års erfarenhet av rekrytering.

170k

Sedan starten 1998 har vi försett våra kunder med över 170 000 nya medarbetare.

440k

Vår databas består av 440 000 young professionals.

När passar rekrytering som lösning på ert kompetensbehov?

Rekrytering passar när ert behov av personal är långsiktigt. Kanske har du också svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker eller saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess. Våra rekryterare hjälper dig genomföra hela rekryteringsprocessen, från kravprofil till anställning, och ger er tillgång till vårt breda nätverk. Med oss garanteras du en kvalitetssäkrad process som ger dig tryggheten att rätt kandidat för tjänsten presenteras.

Vi hjälper till med rekrytering inom en mängd olika specialistområden.

Vi förser dig med kompetens inom allt från ekonomi och teknik till kundtjänst och marknadsföring. Bland våra nuvarande kunder hittar du såväl branschledande globala aktörer som mindre nischade aktörer och startups. Välj ett område i listan nedan för att läsa mer om hur vi hjälper dig!
Välj områdeexpand_more

Fördelar med rekrytering

Tidsbesparande och träffsäkert

Att rekrytera rätt medarbetare är avgörande för ditt företags utveckling. Men för att få tag på de främsta kandidaterna krävs både tid, engagemang och kunskap. Du ska fastställa en kravprofil, skriva en annons, genomföra intervjuer och fatta en mängd beslut på vägen. Du ska dessutom lyckas nå ut till och attrahera rätt medarbetare, vilket inte är en enkel match på dagens konkurrensutsatta arbetsmarknad. När ni tar hjälp av oss får ni tillgång till vårt stora nätverk av young professionals och vår expertis inom rekrytering. Genom att låta ett erfaret rekryteringsföretag ta ansvar för att identifiera och attrahera rätt kompetens till tjänsten minimerar ni dessutom risken för dyra felrekryteringar och frigör värdefull tid som ni kan lägga på er kärnverksamhet.

Kunniga rekryterare och evidensbaserad rekrytering

Det är våra kunniga rekryteringskonsulter som gör oss unika. De brinner för att göra det lilla extra och för att du som kund ska bli hundra procent nöjd. De besitter kompetens inom våra olika kompetensområden och har följt en gedigen utbildningsplan för att säkerställa hög kompetensnivå. För att garantera högsta kvalitet för såväl arbetsgivare som jobbsökande använder vi oss av evidensbaserad rekrytering, en rekryteringsmetod som är kvalitetssäkrad, vilar på arbetspsykologisk grund och är ISO-certifierad enligt ISO 9001. Det innebär att vi enbart bedömer kandidaten utifrån de krav som visat sig ha en stark koppling till arbetsprestation, och fattar beslut utifrån vetenskapliga bevis. Detta genom att utgå från urvalsmetoder med hög tillförlitlighet och validitet.

Långsiktig lösning

Att ta hjälp av utbildade rekryterare som är experter på att hitta rätt person till rätt plats, är en investering för framtiden. Erfarna rekryterare kan med sin kompetens om arbetsmarknaden och det givna kompetensområdet identifiera vilka kandidater som är intressanta just nu, men även de kandidater som kan bli intressanta längre fram.

Behöver du och ditt företag hjälp med bemanning? Läs mer om vårt bemanningserbjudande här!

Vad ingår i vår rekryteringslösning?

När ni väljer vår rekryteringslösning tar vi hand om hela rekryteringsprocessen och ni får på så sätt tillgång till vårt stora nätverk av kandidater. För att garantera högsta kvalitet för såväl arbetsgivare som jobbsökande använder vi oss av evidensbaserad rekrytering, en metod som är kvalitetssäkrad och vilar på arbetspsykologisk grund.

Det finns många fördelar med detta. Rekryteringsprocessen är flexibel och kan anpassas efter ditt företags behov och önskemål. Ni bestämmer själva hur delaktiga ni vill vara i processen men har alltid full insyn, får löpande information om status, och har möjlighet att påverka slutresultatet. Det är en metod där vi utmanar det traditionella sättet att rekrytera genom att bedöma kandidaterna utifrån en objektiv, datadriven och rättvis process. För att kunna erbjuda er som företag en mer omfattande bild av kandidatens lämplighet och ett bredare beslutsunderlag är våra rekryterare på Academic Work certifierade användare av personlighetstester, logiktester och tekniska tester inom IT. Vi är agila i vårt arbete, och kan snabbt agera och ställa om vid förändrade omständigheter.

Läs mer om vår rekryteringsprocess här!

Rekryteringsprocessen: A – Ö

  • Definiera en kravprofil och rekryteringsstrategi.
  • Attrahera rätt kandidater genom att skapa en attraktiv jobbannons och publicera annonsen i våra egna kanaler, på våra externa partners karriärsidor och vid behov i andra riktade kanaler.
  • Bedöma kandidaterna med hjälp av psykometriska tester, strukturerade telefonintervjuer och fysiska beteendefokuserade djupintervjuer.
  • Presentera kandidaterna via vårt digitala och GDPR-vänliga presentationsverktyg.
  • Verifiera. Ni har möjlighet att verifiera kandidaternas lämplighet, till exempel genom att utföra en egen intervju. Därefter genomförs en strukturerad referenstagning och vid behov en bakgrundskontroll.
  • Anställa. Slutligen går vi igenom hur väl de kvarvarande kandidaterna matchar era förväntningar. Ni får därefter välja vem eller vilka som ska erbjudas tjänsten, alternativt bokas in på en andra intervju hos er.
  • Uppföljning och garanti. Efter avslutad rekrytering får ni träffa den ansvarige rekryteraren för att följa upp processen och komma med eventuell feedback. Den ansvarige rekryteraren följer även upp med kandidaten efter att denne påbörjat sin tjänst, för att säkerställa att allt fungerar bra.

Kommunikation och kundnöjdhet

Ansvaret för rekryteringsprocessen ligger hos Academic Works rekryteringsexperter – våra Recruitment Consultants. Vi värnar om relationen till våra kunder och kandidater, och av erfarenhet vet vi att god kommunikation är nyckeln till framgång. Därför kommer du som kund även ha kontakt med en av våra Account Managers genom hela rekryteringsprocessen.

Alla våra rekryterare är specialiserade på rekrytering av young professionals – och hjälper dig och ditt företag nå ut till morgondagens talanger!

Vanliga frågor om rekrytering

– Vad kostar rekrytering?
– Hur väljer jag rätt rekryteringsföretag?
– Varför rekrytera studenter?

Har du andra frågor? Kontakta oss via formuläret längre ner på sidan.

Ett av Sveriges största rekryteringsföretag

Academic Work är ett av Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, med kontor runt om i hela Sverige. Vi hjälper företag hitta rätt personal från Umeå i norr till Malmö i söder. Välj ett kontor i listan för mer information eller kontakta oss via formuläret nedan!
Alla kontorexpand_more

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!