Rekrytering

Medarbetarna spelar en nyckelroll i företagets tillväxt. Samtidigt hårdnar konkurrensen om de riktigt duktiga, och att hitta rätt person kräver kunskap och engagemang. Det är någonting våra rekryteringskonsulter besitter. Vi är Sveriges största rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, har över 20 års erfarenhet av rekrytering och använder oss av den främsta rekryteringsmetoden på marknaden. Det är så vi lyckas och du som kund får rätt medarbetare, på rätt plats.

Kontakta oss
20
Vi har över 20 års erfarenhet av rekrytering.
150k
Sedan starten 1998 har vi försett våra kunder med över 150 000 nya medarbetare.
440k
Vår databas består av 440 000 young professionals.

När passar rekrytering som lösning på ert kompetensbehov?

Rekrytering passar när ert behov av personal är långsiktigt. Kanske har du också svårt att avgöra vilken kompetens det är ni söker eller saknar den tid som krävs för att genomföra en rekryteringsprocess. Våra rekryterare hjälper dig genomföra hela rekryteringsprocessen, från kravprofil till anställning, och ger er tillgång till vårt breda nätverk. Med oss garanteras du en kvalitetssäkrad process som ger dig tryggheten att rätt kandidat för tjänsten presenteras.

Behöver du och ditt företag hjälp med bemanning? Läs mer om vårt bemanningserbjudande här!

Spara tid och hitta rätt medarbetare

Framgång skapas av människor, och att rekrytera rätt medarbetare hjälper er växa. Samtidigt har det aldrig varit svårare att rekrytera rätt personal än vad det är idag, och en felrekrytering kan bli väldigt kostsam. För att få tag på de främsta kandidaterna på marknaden krävs tid, engagemang och kunskap. För att lyckas krävs också långsiktighet, lika mycket tid på de kandidater som är intressanta just nu bör läggas på de kandidater som kan bli intressanta längre fram. Vi hjälper dig hitta rätt kompetens och låter dig fokusera på din kärnverksamhet.

Kunniga rekryterare och kompetensbaserad rekrytering

Det är våra kunniga rekryteringskonsulter som gör oss unika. De brinner för att göra det lilla extra och för att du som kund ska bli hundra procent nöjd. De besitter kompetens inom våra olika kompetensområden och har följt en gedigen utbildningsplan för att säkerställa hög kompetensnivå. För att garantera högsta kvalitet för såväl arbetsgivare som jobbsökande använder vi oss av en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Den kompetensbaserade rekryteringsmetod som vi använder är kvalitetssäkrad, vilar på arbetspsykologisk grund och är ISO-certifierad enligt ISO 9001. Metoden fokuserar på de personliga kompetenser som tjänsten kräver och vi genomför såväl djupintervjuer som arbetspsykologiska tester för att hitta rätt person för tjänsten.

Vad ingår i vår rekryteringslösning?

Direkt rekrytering innebär att vi har hand om hela rekryteringsprocessen, från det att kravprofilen är fastställd till att du som kund anställer en kandidat. Genom vårt breda nätverk säkerställer vi att jobbannonserna når både aktiva och potentiella kandidater.

För oss är kommunikation viktigt. Därför kommunicerar vi kontinuerligt med dig som kund under rekryteringsprocessens gång, håller dig uppdaterad om hur det går och stöttar i beslutsfrågor.

Vi är agila i vårt arbete, och kan snabbt agera och ställa om vid förändrade omständigheter. Vår rekryteringsprocess är effektiv och kan skräddarsys efter era unika behov.

Rekryteringsprocessen: A – Ö

  • Definiera en kravprofil och rekryteringsstrategi.
  • Skapa en attraktiv jobbannons.
  • Publicering av jobbannonsen i våra egna kanaler, på våra externa partners karriärsidor och vid behov i andra riktade kanaler.
  • Distribuering av jobbannonsen i vårt breda nätverk av young professionals.
  • Utvärdering av kandidater (screening, sourcing, CV-selektering, telefonintervjuer, fysiska intervjuer, urval och presentation av kandidater för dig som kund).
  • Kompletterande tester som verktyg för bedömning och utvärdering av kandidater.

Vi hjälper till med rekrytering inom en mängd olika specialistområden.

Vi förser dig med kompetens inom allt från ekonomi och teknik till kundtjänst och marknadsföring. Bland våra nuvarande kunder hittar du såväl branschledande globala aktörer som mindre nischade aktörer och startups. Välj ett område i listan nedan för att läsa mer om hur vi hjälper dig!

Kommunikation och kundnöjdhet

Ansvaret för rekryteringsprocessen ligger hos Academic Works rekryteringsexperter – våra Recruitment Consultants. Vi värnar om relationen till våra kunder och kandidater, och av erfarenhet vet vi att god kommunikation är nyckeln till framgång. Därför kommer du som kund även ha kontakt med en av våra Account Managers genom hela rekryteringsprocessen.

70 – vårt Net Promoter Score (NPS) 2020.

Alla våra rekryterare är specialiserade på rekrytering av young professionals – och hjälper dig och ditt företag nå ut till morgondagens talanger!

Vanliga frågor om rekrytering

Här har vi samlat svaren på de vanligaste frågorna vi får om rekrytering:

– Hur fungerar rekrytering?
– Vilka är fördelarna med att ta hjälp med rekrytering?
– Vad kostar rekrytering?
– Hur väljer jag rätt rekryteringsföretag?
– Varför rekrytera studenter?

Har du andra frågor? Kontakta oss via formuläret längre ner på sidan.

Sveriges största rekryteringsföretag

Academic Work är Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag inom tjänstemannasektorn, med kontor runt om i hela Sverige. Vi hjälper företag hitta rätt personal från Umeå i norr till Malmö i söder. Välj ett kontor i listan för mer information eller kontakta oss via formuläret nedan!

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Är du kandidat och söker jobb? Här hittar du våra lediga jobb. Har du andra frågor klicka på jobbsökande. Du kan inte söka jobb eller komma i kontakt med någon av våra rekryterare om du använder detta formulär!

Tipsa en vän!