Skräddarsydd utbildning med AW Academy

Det har aldrig varit så utmanande som nu att hitta personal med rätt kompetens. I de fall en rekryteringsprocess inte räcker till eller om ni önskar skräddarsydd kompetens, kan vi utbilda personal genom vårt systerbolag AW Academy. Låt inte kompetensbrist hindra er tillväxt – tillsammans utbildar vi den kompetens ni söker!

Kontakta oss

Om AW Academy

AW Academy erbjuder tidseffektiva och kvalitativa intensivutbildningar för att råda bot på kompetensbristen. Utbildningarna baseras på utbildningsformen Accelerated Learning, och syftar till att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för en ny karriär. På så sätt säkerställer vi att företag får tillgång till kompetens inom områden där det annars kan vara svårt att hitta medarbetare. Vi är fast beslutna att lärande är nyckeln till utveckling och tillväxt – för både individer och organisationer.

Läs mer om utbildningsmetodiken Accelerated Learning.

Academic Work ansvarar för rekryteringsprocessen av deltagare till programmen* hos AW Academy. Efter avslutad utbildning tillsvidareanställs konsulterna av Academic Work och jobbar på uppdrag hos våra kunder. Efter ett år har du som kund möjlighet att anställa konsulten utan kostnad. Sedan starten har över 2 500 konsulter examinerats via AW Academys program i Sverige, Finland, Norge och Tyskland.

* Vi hjälper även till med rekrytering till våra re- och upskillingprogram om du som kund önskar detta.

AW Academys utbildningslösningar

Öppna program – för dig som söker kompetens inom IT eller teknik

Våra öppna program går av stapeln löpande under året. De konsulter som söker sig till våra öppna program är drivna och motiverade personer som vill vidareutveckla sin kompetens eller byta karriärinriktning. Under 12 veckor genomgår de en intensiv och lärorik utbildning som avslutas med ett projektarbete. Våra mest återkommande program är Java och C#, eftersom bristen på IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden är enorm. Sedan 2018 genomför vi även program inom teknik.

Är du nyfiken på våra pågående och kommande program? Eller är du intresserad av att hyra in en eller flera AW Academy-konsulter? Läs mer om våra öppna program här!

Läs mer och anmäl intresse här

Partnerskapsprogram – för dig som söker kompetens inom specifika system

Bristen på kvalificerad kompetens är en av de primära faktorerna som hindrar tillväxten inom IT-sektorn. För att råda bot på detta erbjuder vi partnerskapsprogram, där vi tillsammans med våra samarbetspartners utformar intensivutbildningar för företag som är i behov av specifik kompetens.

Sedan 2018 utbildar vi konsulter inom Salesforce, världens ledande Saas-plattform för CRM. Utbildningen är en uppskattad kanal för rekrytering för såväl partnerbolag till Salesforce som användare av plattformen. Vi har även anordnat flera lyckade program inom Cyber Security tillsammans med vår huvudlärare Mattias Wallén, som har mångårig erfarenhet från branschen.

Läs mer om våra partnerskapsprogram

Skräddarsydda företagsklasser – för dig med personalbehov inom ett bristområde

AW Academy erbjuder företagsspecifika klasser för dig som vill skräddarsy ett helt program (minst 6 st deltagare) efter just ert specifika kompetensbehov. På bara 6 månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika medarbetare som kan bidra i er verksamhet från första arbetsdagen.

Stanley Security, Kiwa, Vattenfall och Swedbank är några företag som framgångsrikt skräddarsytt ett program tillsammans med oss.

Läs mer om företagsklasser

Re- & upskilling – för dig som vill ladda er befintliga personal med ny kompetens

Under 2020 öppnade AW Academy upp möjligheten för företag att skräddarsy intensivutbildningar för sin befintliga personalstyrka. På så vis kan vi hjälpa medarbetare som behöver addera nya eller uppdatera sina kunskaper inom ett område, så kallad upskilling. Vi kan även hjälpa medarbetare att ställa om till en helt ny roll, så kallad reskilling.

Fördelarna med re- och upskilling av befintlig personal är många. Det är ett kostnadseffektivt alternativ till att rekrytera ny personal, men det främjar också intreprenörskap genom vidgade vyer och ökad kompetens, samt skapar engagerade medarbetare som stannar längre och bygger det interna varumärket.

Läs mer om re- & upskilling

Utbildningen – praktiskt lärande i högt tempo

På bara 6 månader rekryterar och utbildar AW Academy konsulter med rätt förutsättningar att bli framgångsrika inom områden där det annars är svårt att hitta personal. Utbildningen bygger på metoden Accelerated Learning, vilket innebär praktiskt lärande i högt tempo med konkreta uppgifter relevanta för yrkesrollen. Detta säkras med hjälp av AW Academys lärare, som alla är yrkesverksamma och ansedda experter inom sina respektive fält.

Hyr en konsult – vi tar arbetsgivaransvaret

Efter 12 veckors utbildning övergår deltagaren till en tillsvidareanställning som konsult hos oss på Academic Work, redo att bidra med efterfrågad kompetens i er verksamhet. Efter 1 år har du som arbetsgivare möjlighet att ta över anställningen.

"Swedbanks samarbete med Academy har varit en riktig framgångsfaktor. De konsulter som kommit till oss har varit otroligt drivna och passionerade inom cybersäkerhetsområdet och har verkligen imponerat på oss med sitt engagemang och sin kreativitet. Konsulterna har inte heller varit rädda för att ta för sig och kasta sig in i olika spännande arbetsuppgifter."

Petra Klein, CISO & Head of Group Information Security på Swedbank

Vill du veta mer om Accelerated Learning?

Vill du lära dig mer om Accelerated Learing – och varför är det användbart för dig som vill ta itu med ditt företags kompetensbrist? Här svarar AW Academy på några av de vanligaste frågorna om vår lösning på kompetensbristen.

15 minuters film om lösningen på kompetensbristen

Lösningen på kompetensbristen

Många företag lider av kompetensbrist idag, särskilt inom IT och teknik. Ämnet har debatterats flitigt i Europa de senaste 10 åren – och bristen är påtaglig för många bolag. Att hitta rätt kompetens är däremot inte omöjligt. Du behöver bara vara lite mer kreativ än tidigare. Ladda ner vårt white paper och lär dig mer om hur kompetensbristen kan lösas.

Ladda ner white paper
Tipsa en vän!