Skräddarsydda intensivutbildningar

Skräddarsydd utbildning med vår Academy

Kompetensbristen hindrar många av dagens företag från att växa och utvecklas i önskad takt. I en verklighet som påverkas av digitaliseringen och det stora teknikskiftet ökar behovet av medarbetare med ny, ibland unik, kunskap snabbare än utbudet på marknaden. Genom våra Academy-program får ni en skalbar bemanningslösning, skräddarsydd efter era specifika kompetensbehov – såväl idag som imorgon.

Kontakta oss
1000+

företag har konsulter från våra Academy-program.

3000+

examinerade konsulter i Norden och Tyskland.

200+

genomförda Academy-program inom IT och teknik.

Om vår Academy

Genom våra Academy-program erbjuder vi rekrytering och reskilling av medarbetare för att råda bot på kompetensbristen. Utbildningarna arrangeras av vår utbildningspartner Brights och syftar till att förbereda och utbilda människor med rätt förmågor och ambition för en ny karriär. På så sätt säkerställer vi att företag får tillgång till kompetens inom områden där det annars kan vara svårt att hitta medarbetare.

Efter avslutad utbildning tillsvidareanställs konsulterna av Academic Work och jobbar på uppdrag hos våra kunder. Efter ett år har du som kund möjlighet att anställa konsulten utan kostnad. Sedan starten har över 3 000 konsulter examinerats via våra Academy-program i Sverige, Finland, Norge och Tyskland.

Öppna program – för dig som söker kompetens inom IT eller teknik

Våra öppna program går av stapeln löpande under året. De konsulter som söker sig till våra öppna program är drivna och motiverade personer som vill vidareutveckla sin kompetens eller byta karriärinriktning. Under 12 veckor genomgår de en intensiv och lärorik utbildning som avslutas med ett projektarbete. Våra mest återkommande program är Java och C#, eftersom bristen på IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden är enorm. Sedan 2018 genomför vi även program inom teknik.

Är du nyfiken på våra pågående och kommande program? Eller är du intresserad av att hyra in en eller flera Academy-konsulter? Läs mer om våra öppna program här!

Multi Client och Partnerskapsprogram

Bristen på kvalificerad kompetens är en av de primära faktorerna som hindrar tillväxten inom IT-sektorn. För att råda bot på detta erbjuder vi Multi Client och partnerskapsprogram, där vi tillsammans med våra samarbetspartners och flera kunder utformar intensivutbildningar för företag som är i behov av specifik kompetens

Sedan 2018 utbildar vi konsulter inom Salesforce, världens ledande Saas-plattform för CRM. Utbildningen är en uppskattad kanal för rekrytering för såväl partnerbolag till Salesforce som användare av plattformen. Vi har även anordnat flera lyckade program inom Cyber Security och Data Engineering, och har sedan 2021 ett samarbete med AI Sweden för att utbilda kompetens inom området.

Skräddarsydda företagsklasser – för dig med personalbehov inom ett bristområde

Genom vår Academy erbjuder vi företagsspecifika klasser för dig som vill skräddarsy ett helt program (minst 6 st deltagare) efter just ert specifika kompetensbehov. På bara 6 månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika medarbetare som kan bidra i er verksamhet från första arbetsdagen.

Stanley Security, Kiwa, Vattenfall och Swedbank är några företag som framgångsrikt skräddarsytt ett program tillsammans med oss.

Utbildningen – praktiskt lärande i högt tempo

På bara 6 månader rekryterar och reskillar vi Academy-konsulter med rätt förutsättningar att bli framgångsrika inom områden där det annars är svårt att hitta personal. Utbildningen hålls av vår utbildningspartner Brights, och fokuserar på utbildningsmetodiken The Brights Way. Detta säkras med hjälp av Brights lärare, som alla är yrkesverksamma och ansedda experter inom sina respektive fält.

Hyr en konsult – vi tar arbetsgivaransvaret

Efter 12 veckors utbildning övergår deltagaren till en tillsvidareanställning som konsult hos oss på Academic Work, redo att bidra med efterfrågad kompetens i er verksamhet. Efter 1 år har du som arbetsgivare möjlighet att ta över anställningen.
"Swedbanks samarbete med Academic Works Academy har varit en riktig framgångsfaktor. De konsulter som kommit till oss har varit otroligt drivna och passionerade inom cybersäkerhetsområdet och har verkligen imponerat på oss med sitt engagemang och sin kreativitet. Konsulterna har inte heller varit rädda för att ta för sig och kasta sig in i olika spännande arbetsuppgifter."

Petra Klein, CISO & Head of Group Information Security på Swedbank