My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Skräddarsydda intensivutbildningar

Reskilling genom Academic Work Academy

Kompetensbristen hindrar många av dagens företag från att växa och utvecklas i önskad takt. I en verklighet som påverkas av digitaliseringen och det stora teknikskiftet ökar behovet av medarbetare med ny, ibland unik, kunskap snabbare än utbudet på marknaden. Genom Academic Work Academy får ni en skalbar bemanningslösning, skräddarsydd efter era specifika kompetensbehov – såväl idag som imorgon.

Kontakta oss

Påverkas ert företag av kompetensbristen? Vi har en lösning!

Vi erbjuder rekrytering och reskilling av medarbetare för att råda bot på kompetensbristen.

Genom våra Academy-program hittar och förser vi kandidater med den kompetens ni söker – flexibelt och skräddarsytt efter era behov.

Vill du veta mer om Academy-konceptet och hur vi kan hjälpa er växa? Kontaka oss!

enter image description here

1 000+

företag har konsulter från våra Academy-program.

3 500+

examinerade konsulter i Norden och Tyskland.

200+

genomförda Academy-program inom IT och teknik.

"Swedbanks samarbete med Academic Work Academy har varit en riktig framgångsfaktor. De konsulter som kommit till oss har varit otroligt drivna och passionerade inom cybersäkerhetsområdet och har verkligen imponerat på oss med sitt engagemang och sin kreativitet. Konsulterna har inte heller varit rädda för att ta för sig och kasta sig in i olika spännande arbetsuppgifter."

Petra Klein, CISO & Head of Group Information Security på Swedbank

Färdigutbildade konsulter på 12 veckor

Vi skräddarsyr program inom områden där det annars är svårt att hitta medarbetare, exempelvis IT och teknik. Därefter rekryterar och reskillar vi personer med rätt potential på bara 12 veckor.

Varje program startar med förberedande studier, för att säkerställa att alla deltagare har samma förutsättningar vid kursstart.

Utbildningarna anordnas av vår utbildningspartner och vårt systerbolag Brights, och efter 12 veckor är deltagarna redo att börja arbeta som konsulter hos er. Läs mer om The Brights Way här.

Vi har bland annat försett marknaden med kompetens inom...

enter image description here

  • Programmeringsspråk: Java, C#/.NET, JavaScript
  • Cloud-teknologier: Azure, AWS
  • ERP-system: Microsoft Dynamics 365
  • CRM-plattformar: Salesforce, Service Now
  • Övriga system: PEGA
Vi arbetar hårt med att ständigt fylla det stora kompetensgapet som finns idag. Vi har aktuella utbildningar inom i princip alla IT-områden, allt ifrån IT-säkerhet och Data Engineer till COBOL och integrationsutveckling. Det är flera av våra kunder som återkommer för samma kompetens medan andra hör av sig oavsett om det handlar om utveckling, molntjänster eller automation

Jesper Kihlström, Head of Academy Business, Academic Work

Våra kundcase

Öppna program – för dig som söker kompetens inom IT eller teknik

Våra öppna program går av stapeln löpande under året. De konsulter som söker sig till våra öppna program är drivna och motiverade personer som vill vidareutveckla sin kompetens eller byta karriärinriktning. Under 12 veckor genomgår de en intensiv och lärorik utbildning som avslutas med ett projektarbete. Våra mest återkommande program är Java och C#, eftersom bristen på IT-kompetens på den svenska arbetsmarknaden är enorm. Sedan 2018 genomför vi även program inom teknik.

Är du nyfiken på våra pågående och kommande program? Eller är du intresserad av att hyra in en eller flera Academy-konsulter? Läs mer om våra öppna program här!

Multiclient / Partnerskapsprogram

Bristen på kvalificerad kompetens är en av de primära faktorerna som hindrar tillväxten inom IT-sektorn. För att råda bot på detta erbjuder vi Multi Client och partnerskapsprogram, där vi tillsammans med våra samarbetspartners och flera kunder utformar intensivutbildningar för företag som är i behov av specifik kompetens

Sedan 2018 utbildar vi konsulter inom Salesforce, världens ledande Saas-plattform för CRM. Utbildningen är en uppskattad kanal för rekrytering för såväl partnerbolag till Salesforce som användare av plattformen. Vi har även anordnat flera lyckade program inom Cyber Security och Data Engineering, och har sedan 2021 ett samarbete med AI Sweden för att utbilda kompetens inom området.

Skräddarsydda företagsklasser – för dig med personalbehov inom ett bristområde

Genom vår Academy erbjuder vi företagsspecifika klasser för dig som vill skräddarsy ett helt program (minst 6 st deltagare) efter just ert specifika kompetensbehov. På bara 6 månader kan vi rekrytera och utbilda personer med rätt förutsättningar att bli framgångsrika medarbetare som kan bidra i er verksamhet från första arbetsdagen.

Stanley Security, Kiwa, Vattenfall och Swedbank är några företag som framgångsrikt skräddarsytt ett program tillsammans med oss.

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag