Så utvecklar och engagerar du dina medarbetare

Vi lägger ofta stort fokus på hur vi rekryterar rätt talanger. Men att utveckla och engagera dina medarbetare, när de väl är på plats, är minst lika viktigt. Här har vi samlat allt du behöver veta för att attrahera, utveckla och engagera dina medarbetare på bästa sätt.

Kontakta oss

1. Identifiera vilka kompetenser ni behöver för framtiden

Världen förändras i snabb takt och vi behöver anpassa oss för att hänga med i utvecklingen. Vi hjälper dig hitta rätt kompetens, till rätt plats, i rätt tid – oavsett om ni har ett kort- eller långsiktigt personalbehov.

Att de flesta företag har en affärsplan är mer eller mindre självklart. Men har ni en medarbetarplan – en People Plan? I er People Plan sätter ni strategin för vad ni behöver göra idag för att ha rätt kompetens på plats imorgon.

Läs mer och ladda ner guiden

Young professionals har en avgörande roll i att hjälpa företag framåt i utvecklingen. Vi har ägnat över 20 år åt att lära känna målgruppen, och vet att de utgör en viktig investering för framtiden. Läs mer om fördelarna med att anställa med young professionals.

2. Attrahera rätt talanger

När ni väl har identifierat vilka kompetenser ni behöver gäller det att hitta personer som besitter dessa kvaliteter. Varje år genomför vi undersökningen Young Professional Attraction Index (YPAI), i vilken vi kartlägger vad som är viktigast för young professionals vid valet av arbetsgivare. Vad letar de efter hos en arbetsgivare? Vilka företag inspirerar dem mest? Ta del av resultaten och lär er attrahera morgondagens talanger.

Vill du veta mer? Ladda ner YPAI!

Stärk ert employer brand med hjälp av YPAI

Young Professional Attraction Index (YPAI) är ett viktigt verktyg för företag som vill lära sig mer om morgondagens arbetskraft – young professionals. Vi har undersökt fem olika företag. Vad gör de för att sticka ut från mängden? Hur jobbar de med employer branding? Ta del av casen och lär dig hur ni skapar ett starkt employer brand som tilltalar young professionals.

Läs mer om följande företag:

  • AFRY
  • Northvolt
  • Nordea
  • DNV
  • Konecranes
Ta del av alla case

3. Skapa en digital onboardingprocess

Med en bra onboarding-process skapar ni förutsättningar för att era nya medarbetare snabbt ska lära känna företaget och er kultur, komma in i sina nya roller och skapa resultat. Men hur lyckas du med onboarding digitalt? Ta del av våra bästa tips!

Läs mer om digital onboarding

Kommunikation och tydlighet är två viktiga faktorer för dig som leder medarbetare på distans. Lär mer här om hur du skapar ett framgångsrikt distansledarskap.

4. Ledarskapet i fokus

2021 års YPAI-undersökning visar att "bra chef och ledarskap" är en av de viktigaste faktorerna när young professionals väljer arbetsgivare. Som ledare har du stort inflytande och påverkar exempelvis den sociala arbetsmiljön, graden av flexibilitet och de anställdas arbetsuppgifter. Men vad ska du som ledare fokusera på för att attrahera och engagera morgondagens talanger?

En bra ledare:

  • Ger konstruktiv feedback
  • Är öppen och ärlig i sin kommunikation
  • Möjliggör träning och vidareutbildning

Vill du veta mer om hur du blir en attraktiv ledare? Ladda ner rapporten Så blir du en attraktiv arbetsgivare.

White papers

Med åren har vi hunnit samla på oss en hel del erfarenhet som vi givetvis vill dela med dig som arbetsgivare. Ladda ner våra white papers här!

Läs mer

Viljan att bidra till samhället viktigt för morgondagens talanger

Viljan att bidra till samhället ökar hos young professionals. Läs mer här!

Ta del av pressreleasen

Trevliga kollegor viktigast vid valet av arbetsgivare

Enligt YPAI 2020 är trevliga kollegor och en bra arbetsmiljö viktigast när young professionals väljer arbetsgivare.

Läs pressreleasen
Tipsa en vän!