White papers

I 20 år har vi jobbat med rekrytering och bemanning av young professionals. Med åren har vi hunnit samla på oss en del erfarenhet - som vi givetvis vill dela med dig som arbetsgivare. Här nedan hittar du white papers om viktiga ämnen vi samlat erfarenhet kring, och som vi tror är givande för dig som chef och ledare.

Kontakta oss

Young Professional Attraction Index

Varje år genomför vi en undersökning där vi tar reda på vad som tilltalar och attraherar young professionals i valet av arbetsgivare och vilka företag målgruppen helst skulle vilja arbeta för. Vi delar med oss av insikterna i Young Professional Attraction Index – YPAI. Här hittar du resultaten 2015-2020.

Ta del av YPAI

People Plan

Alla företag har en business plan, en plan för hur ni ska nå era mål på sikt, men har ni en People Plan, en plan över den kompetens ni behöver för att nå era mål? En People Plan beskriver det som är kompetenskritiskt i er affärsplan och identifierar vad ni behöver göra idag för att ha rätt kompetens på plats imorgon.

Skapa en People Plan

Deltidspersonal

För vissa är arbetstoppar vanligt förkommande, för andra, mer ovanliga men ack så intensiva när de väl dyker upp. Vi är nog ganska överens om att arbetstoppar behöver förutspås och hanteras för att skapa ett bra arbetsklimat. En bra lösning på ett tillfälligt kompetensbehov, en arbetstopp eller behov under semestertider, är att ta hjälp av deltidspersonal.

Så stöttar deltidspersonal verksamheten

Du missar väl inte vår podcast?

Working Humans heter vår podcast. Som namnet avslöjar handlar den om människor, närmare bestämt människor på jobbet och hur vi kan bli ännu bättre på att leda våra medarbetare framåt när världen omkring oss förändras i en allt högre takt.

Lyssna här

Young professionals

Dagens young professionals, studenter och akademiker i början av karriären, är medvetna om sitt värde på arbetsmarknaden och valet av arbetsplats är mer genomtänkt än någonsin. I takt med att vi nu möter stora pensionsavgångar, ökar också konkurrensen om den kompetens young professionals besitter.

Lär dig mer om young professionals

Lös kompetensbristen med AW Academy

Många företag lider av kompetensbrist idag, särskilt inom IT och teknik. Ämnet har debatterats flitigt i Europa de senaste 10 åren – och bristen är påtaglig för många bolag. Att hitta rätt kompetens är däremot inte omöjligt. Du behöver bara vara lite mer kreativ än tidigare.

Läs mer om AW Academy

Ladda ner vårt webbinarium

Kanske tror du att det tar lång tid att utbilda medarbetare med skräddarsydd kompetens? Men vi, med vår erfarenhet inom accelerated learning, vågar hävda att vi kan ha en lösning på kompetensbristen på bara 12 veckor.

Ladda ner webbinariet

Ditt ämne?

Skulle du som chef eller ledare vilja lära dig mer om attraktion av kompetens, komptensförsörjning eller kanske resursplanering? Kanske kan vi hjälpa dig! Kontakta oss och berätta hur vi kan hjälpa dig öka din kunskap. Kontakta oss

Tipsa en vän!