My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
jobba som elkonstruktör
Byt karriär

Say watt? Bli elkonstruktör på 12 veckor

Gillar du design och detaljer? Känns omställningen till grön energi, och att vara med och rita för framtidens elektricitet, som en intressant riktning i arbetslivet? Då kan Academic Work Academys nya intensivutbildning till att bli elkonstruktör passa dig. Som vanligt erbjuder vi garanterad tillsvidareanställning som konsult efter examen. Hur är det möjligt? Det besvarar vi nedan.

Kunskap om el blir allt mer värdefullt

Kunskap om el blir allt mer värdefullt och viktigt för samhället. Sverige befinner sig mitt i en grön omställning som bygger på elektrifiering. Samtidigt ökar samhällets och industrins behov av el och miljömål ställer krav på förnybara energikällor.

Vårt land har goda förutsättningar att gå i bräschen för grön omställning men utvecklingstakten kan bromsas av kompetensbrist. Bland annat saknas elkonstruktörer som kan vara med och designa framtidens nya lösningar. Det är mycket angeläget att få fram den spetskompetens som behövs och det är också därför vi nu initierar en 12 veckors intensivutbildning till elkonstruktör. Efter examen startar du din nya karriär hos något av företagen som är med i satsningen.

jobba som elkonstruktör

Teori varvas med praktik

Utbildningen bygger på Accelerated Learning och ger en brant inlärningskurva. Teorin varvas med labbar där du får lära dig elkonstruktion i praktiken. Du startar i juni med förstudier i grundläggande ellära på distans. Därefter kommer du träna dig i att designa elflöden och rita elscheman i CAD som du sedan kommer att lämna över till en elektriker som drar elen. Du får lära dig teorin genom korta genomgångar av erfarna lärare och efter det får du tillämpa dina nyvunna kunskaper i praktiken och reflektera ihop med övriga deltagare. På detta vis får du såväl de teoretiska som praktiska kunskaperna du behöver på mycket kort tid.

Ett fritt jobb med stora utvecklingsmöjligheter

Som elkonstruktör gynnas du av noggrannhet och nyfikenhet, det kan Christer Salmonsson på One-Nordic intyga.

”Som elkonstruktör är varje projekt jag jobbar med unikt och jag lär mig alltid något nytt. Oavsett om det är ett mindre projekt jag gör själv eller ett där vi är ett helt team, så är det ett fritt och varierat jobb med stora utvecklingsmöjligheter. Du ansvarar för ritning och konstruktion, inköp av material och slutligen provning och idrifttagning av utrustningen på site. Att komma in i branschen som ny med en dos nyfikenhet gör att du har goda förutsättningar till utveckling och bred kunskap inom en samhällsviktig funktion som elförsörjning.”

Gör urvalstester idag

Vill du skaffa dig spetskompetens som leder till en ny intressant karriär och samtidigt bidra till en hållbar framtid? Gör urvalstesterna till programmet, och ta reda på om du har de förutsättningar som krävs för att bli elkonstruktör på 12 veckor!

Byt karriär