Söka jobb

CV-bild: Tips & rekommendationer

Du är inte ensam att undra om du ska ha med en bild på dig själv i ditt CV och personliga brev. Här följer våra rekommendationer kring CV-bild och våra bästa tips för att ta en bra bild till ditt CV!

CV-bild eller inte?

Det finns inget rätt eller fel här. En del arbetsgivare förespråkar CV-bild, andra inte. Vi på Academic Work tycker inte att du behöver ha bild på dig själv i ditt CV och personliga brev och baserar aldrig vårt urval på en bild, eller avsaknaden av en bild. Söker du jobb hos oss är det med andra ord helt upp till dig om du vill inkludera en bild i ditt CV eller inte.

Vi är intresserade av dina erfarenheter, kompetenser och din utbildning – helt enkelt det som avgör om du har det som efterfrågas för tjänsten. Hur du ser ut, vilken klädstil eller hårfärg du har, säger ingenting om huruvida du är lämpad för jobbet eller inte. Med andra ord, fokusera hellre på att skriva ett riktigt bra CV och personligt brev än på att ta den perfekta CV-bilden. Vill du ändå inkludera en bild i din ansökan? Läs vidare för att ta del av våra tips för en bra CV-bild.

Ta gärna del av våra tips på hur du skriver ett bra CV och personligt brev, och ladda ner vår CV-mall och personligt brev-mall gratis.

Om bild – vilken bild?

Om du väljer att ha en bild på dig själv i ditt CV ska det vara en professionell bild. Det betyder inte att du behöver stå uppställd mot en vit vägg iklädd skjorta och kavaj, men undvik den där snygga bilden från stranden och den från helgens fest.

Tips för att ta en bra CV-bild:

Sist men inte minst, ska CV-bilden vara i färg eller svartvitt? Här finns inte heller något rätt eller fel. Du bestämmer!

Läs också: 5 tips för ett övertygande CV

Till artikeln
Tipsa en vän!