My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Emelie
Söka jobb

Från Extraknäck till Konsultchef

Utöver klirr i studentkassan kan ett extrajobb under studierna innebära ingångsporten till någonting betydligt större. Du får chansen att lära känna en verksamhet inifrån och, vem vet, kanske rör dig in på banan för din framtida karriär? Här fick vi chansen att sätta oss ner med Emelie som idag jobbar som konsultchef på vårt kontor i Gävle. För henne började resan på Academic Work redan under studierna, med ett extrajobb som rekryteringsassistent. Här berättar hon mer om hennes upplevelse av båda rollerna och övergången där emellan.

Hur har din karriär på Academic Work sett ut?

Jag började jobba extra som rekryteringsassistent, eller som vi kallar det Staffing & Recruitment Assistant, i september 2017 medan jag pluggade min kandidat i Industriell ekonomi. Det var en slump att jag hittade just till Academic Work. När jag snubblade över annonsen visste jag ingenting om företaget – idag är jag så glad att jag tog chansen och sökte! Det blev lite över ett och ett halvt år i rollen som assistent innan jag gick över till rollen som Consultant Manager på 50% i april 2019, medan jag fortfarande skrev mitt exjobb. Och direkt när jag tog examen började jag jobba heltid som konsultchef.

Hur var det att studera och jobba samtidigt?

Det är såklart utmanande att studera på heltid och arbeta samtidigt. Men man hinner mycket mer än vad man tror och lär sig så otroligt mycket av det. När jag började med både skola och det här jobbet ville jag ju ge allt och fick ganska tidigt se över och förändra min studieteknik. Jag gjorde en avvägning och insåg att jobben jag skulle komma att söka i framtiden skulle värdesätta en examen och arbetslivserfarenhet. Om jag aldrig satt min fot på en arbetsplats förut så är inte ett A på varje tenta och delkurs lika spännande för en arbetsgivare.

Vad har varit det bästa med tiden som Staffing & Recruitment Assistant?

Jag skulle säga att det är att jag utvecklats så otroligt mycket! Jag har fått lära mig mer professionell retorik och vikten av ansvarskänsla. Att få samarbeta med en konsultchef i rollen som assistent är också otroligt givande; du får stöd samtidigt som du får utrymme och tillit att verkligen visa vad du går för!

Hur var det att gå från assistent till konsultchef?

Det var en utmanande men rolig övergång. Tiden som assistent har förstås gett mig bra förutsättningar för att lyckas i den här rollen, samtidigt som det ju verkligen är en helt ny roll för mig. Men jag tillåts vara ny och göra nybörjarmissar, vilket är väldigt skönt och gör att jag hela tiden tar stora kliv framåt. Nu har jag hunnit ta mig igenom en hel del av nybörjarbommarna och börjar känna mig tryggare i rollen, det är verkligen jättekul!

Vad fick dig att stanna kvar på Academic Work efter examen?

Jag tycker ju verkligen att jag har världens roligaste arbetsplats. Jag har aldrig skrattat så mycket på ett jobb som jag gjort här och det är så inspirerande med kollegor som verkligen brinner för det vi gör. Vi är alla lika taggade på toppresultat men glömmer aldrig hur viktigt det är att ha kul på jobbet med. Vi gör så himla mycket tillsammans som team och jag är alltid glad över att gå till kontoret!

Är du intresserad av att jobba extra under studierna? Spana in våra lediga deltidsjobb och hitta ett som passar dig!