My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
nytt jobb
Söka jobb

Kickstarta det nya året med ett nytt jobb

Är du redo för en nystart men vet inte var du ska börja? Låt oss guida dig i rätt riktning! Vi har hjälpt över 155 000 personer att hitta nya jobb – och på den här sidan har vi samlat våra bästa tips för att hitta rätt i karriären.

tips jobb

Börja från början

Har du svårt att hitta rätt i karriären? Oroa dig inte! Vi har listat 6 steg som gör det enklare för dig att hitta rätt väg att gå. Börja med att leta fram penna och papper. Skriv ner och besvara frågor som ”Vad tycker du om att göra, oavsett hur du mår?”, ”Vad är du bra på?” och ”Vad får tiden att gå?”. Skriv även ner vad du inte tycker om att göra, vi vill inte att dessa saker ska inkräkta på dina verkliga intressen.

tips karriär

Gör aktiva karriärval

Nästa steg är att skriva ner vad som driver dig framåt och hur du vill att din karriär ska utvecklas. Enligt vår egen undersökning, Young Professional Attraction Index (YPAI) är exempelvis bra lön och förmåner viktigt för många young professionals, och fler och fler värdesätter och efterfrågar flexibilitet i arbetslivet. Men vad är viktigt för just dig? När du väl har svaren framför dig blir bilden förhoppningsvis tydligare. Nästa steg är då att skapa en jobbevakning baserat på dina önskemål och börja leta efter jobb och arbetsgivare som du tror kan ge dig det du söker i karriären.