jobb via sociala mediar
Söka jobb

#nyttjobb via sociala medier

Söker du jobb är det alltid bra att registrera ditt CV på jobbsidor, starta en jobbevakning och helt enkelt prata med ditt nätverk. Men glöm inte att du kan dra nytta av ditt nätverk i sociala medier också! Här är några tips för dig som vill utnyttja dina sociala medier till fullo.

Back to basics

Innan du börjar söka jobb i dina sociala medier kan det vara bra att googla dig själv. Vad dyker upp? Är det innehåll du känner att du kan stå för? Allt som dyker upp bildar ditt sociala medier-jag, kanske känner du igen dig, kanske inte. Oavsett vilket, så är det den personen som en rekryterare möter när hen försöker skapa sig en bild av dig. Är det någon gammal bild du är lite mindre stolt över kan det vara en god idé att ta bort den.

Presentera dig själv

När du screenat dina sociala medier är det dags att skriva ett kort inlägg och publicera i vald kanal. Presentera dig själv! Skriv att du söker jobb, vad du gjort tidigare och vad du vill jobba med. Länka till din LinkedIn-profil och berätta hur ditt nätverk kan kontakta dig. Be även dina vänner/ditt nätverk dela ditt inlägg.

Kolla taggen!

#nyttjobb – är det en hashtag du känner igen? I skrivande stund är hashtagen använd 40 945 gånger på Instagram och flera gånger per minut på Twitter. Gå in och kika! Där skriver både arbetsgivare och arbetssökande.

Gruppera mera

Gå med i jobbtips-grupper på Facebook. Det finns många. Vill du jobba inom exempelvis kommunikation och marknadsföring, kolla in ”Jobbtips inom kommunikation” eller om du vill jobba inom besöksnäringen, kolla in ”Jobbtips inom besöksnäringen”. Se efter om det finns någon för ditt yrkesområde.

LinkedIn – mer än ett online-CV

Eftersom LinkedIn är en hygienfaktor vid jobbsökande idag är det hög tid att skaffa dig en profil om du inte redan har gjort det. Slå sedan på funktionen ”Låt rekryterare veta att du är öppen för nya möjligheter”. Det kan resultera i att de kontaktar dig om lediga tjänster! Om det är en specifik arbetsgivare du vill arbeta hos kan du alltid följa dem i dina sociala kanaler och på så vis få bättre koll på när en spännande möjlighet dyker upp, spana även in de företag vi jobbar med och vilka lediga jobb de erbjuder. Och du – glöm inte att uppdatera din LinkedIn och hålla den aktuell!