My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
sra intervju
Söka jobb

Staffing & Recruitment Assistant på Academic Work

Stort ansvar och förtroende från organisationen är två delar som Julia, Staffing & Recruitment Assistant (SRA) på Academic Work, lyfter fram för att beskriva sitt jobb. Men vad innebär det i praktiken? Nedan berättar Julia mer om rollen som SRA.

Julia berättar att hon innan tillträdet förstått att rollen skulle vara både utvecklande och utmanande – men hon hade inte förstått vidden av det ansvar som en SRA på Academic Work får:

– Organisationen hade inte gått runt utan det arbete SRA gör, resterande organisation har verkligen stort förtroende för oss assistenter. Visar du framfötterna och gör ett bra jobb så belönas du genom att få ta ännu mer ansvar. Det gör att du växer både kunskapsmässigt och som person.

Rollen som Staffing & Recruitment Assistant

Att jobba som Staffing & Recruitment Assistant innebär kortfattat att hjälpa våra konsultchefer och rekryteringskonsulter med diverse uppgifter som underlättar för att de i sin tur ska hitta och rekrytera rätt personer till tjänster hos våra kundföretag.

Julia beskriver hur det nära samarbetet med konsultchefer och rekryterare fungerar, att hon alltid vet vad hon ska göra under ett arbetspass mycket tack vare att hon får så bra överlämningar.

– Uppgifterna som jag får är väldigt varierande och kan vara allt från att selektera kandidater för en ingenjörstjänst till att skriva ett arbetsgivarintyg. En tillfälle jag särskilt kommer ihåg är när jag tillsammans med en konsultchef skulle hitta två konsulter – men där kunden efter att vi presenterat så många duktiga personer istället valde att ta in fyra konsulter. Det kändes riktigt bra att vi fick möjlighet att ge fyra personer nytt jobb!

Lärdomar för karriären

Några lärdomar Julia lyfter är att hon fått in vanan att arbeta med tighta deadlines och att hantera stressiga arbetstoppar, men också att hon fått en större trygghet i att möta nya människor. Hon tillägger att hon också kommer att ta med sig erfarenheten av att jobba i en växande organisation där mycket är på gång.

– Det är en väldigt rolig resa att få vara med på och det blir tydligt att hårt arbete kan ge direkt utdelning om möjligheten bara ges och rätt förutsättningar finns, säger Julia och fortsätter:

– På Academic Work är vi bra på att lyfta varandras prestationer och det tävlas i det mesta – hela tiden. Men även om det är ett tävlingsinriktat gäng som arbetar här, är känslan alltid att man arbetar i ett och samma lag. Kulturen är tydligt framträdande i allt ifrån hur kontoren ser ut till stående kulturpunkter på veckomöten och uppstyrda evenemang, både under som efter arbetstid. Festkommittén anordnar fester ett par gånger om året och utöver evenemang för alla anställda så är det många assistenter som är bra på att dra ihop afterworks, badminton och beachvolleyboll för assistenterna på kontoret.

Work-study-life-balance

Rollen som SRA är på deltid och kombineras med studier, vilket inte alltid är en lätt sak. Julia tycker att balansen mellan arbete och studier mycket handlar om att prioritera och planera sin tid, både vad gäller jobb och studier. Hon tillägger även att du måste vara beredd på att lägga tid på arbetet, åtminstone i hennes roll:

– Att bara komma till jobbet och monotont beta av dina arbetstimmar för lönen är fel inställning på Academic Work. Lockas du av att ha ett utmanande extrajobb med högt tempo och del i ett socialt sammanhang, så passar du perfekt för tjänsten som SRA!