My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
personligt brev exempel

Personligt brev mall & exempel

Att skriva ett personligt brev kan kännas svårt. Vilka delar ska finnas med? Vad ska du lyfta fram? Och hur ska det vara strukturerat? För att hjälpa dig på traven har vi tagit fram en mall (med exempel) som är gratis att ladda ner och använda!

Ladda ner mall

Ladda ner vår mall

Ta hjälp av vår mall för personligt brev som är gratis att ladda ner och använda. Du kan använda mallen rakt av eller ha som inspiration när du skriver ditt personliga brev. I mallen ger vi dig exempel på hur du kan strukturera upp din text. Du kan klicka på den del av texten som du vill ändra och skriva in just dina erfarenheter och kompetenser. Alla delar av mallen kan tas bort, ändras eller fyllas på. Använder du mallen rakt av rekommenderar vi dig att även använda vår CV-mall för att få ett enhetligt utseende på dokumenten.

Mall personligt brevexpand_more
personligt brev exempel

CV och personligt brev – vad är skillnaden?

I ditt CV presenterar du din utbildning och arbetslivserfarenhet som är relevant för tjänsten. Det ger rekryteraren en bild av dig, dina kunskaper och erfarenheter. I det personliga brevet, däremot, fokuserar du på varför du söker den specifika tjänsten och tydliggör hur du utövat dina kunskaper eller vilka lärdomar du har från dina erfarenheter. Här gäller det att motivera och lyfta fram dina styrkor. Känner du dig osäker på vilka delar ditt CV och personliga brev ska innehåll? Oroa dig inte! Ta del av våra två guider nedan – där har vi samlat det viktigaste du behöver veta.