Rekryteringsprocessen

Rekryteringsprocessen startar så fort du skickat in en ansökan till ett jobb du är intresserad av. Vi går igenom ansökningarna löpande och är du en av de kandidater som bäst matchar kravprofilen kontaktar vi dig för en kort telefonintervju. Går du vidare i rekryteringsprocessen följer sen en fysisk intervju hos oss, referenstagning och som ett sista steg – en intervju hos företaget som är i behov av kompetensen. Vi guidar dig genom de olika stegen:

Första urvalet: Selektering av ansökningar

Vi går igenom alla ansökningar löpande och om du är en av de kandidater som bäst matchar tjänstens kravprofil kontaktar vi dig för en kortare telefonintervju. Löpande urval innebär att vi kontaktar de kandidater som bäst matchar kravprofilen i den ordning de sökt. Är du inte en av dem som gått vidare får du återkoppling per mail. Vårt mål är att återkoppla inom 2-3 veckor efter att du har skickat in din ansökan.

Telefonintervju

Har du gått vidare i rekryteringen blir du kontaktad för en kortare telefonintervju på ca 10 minuter där vi stämmer av kompletterande frågor till din ansökan samt praktisk information som exempelvis uppsägningstid och löneanspråk. Har du blivit uppringd får du normalt återkoppling via telefon eller mail inom en vecka.

Andra urvalet: Intervju hos Academic Work

Går du vidare efter telefonintervjun blir du kallad till en fysisk intervju hos Academic Work då du träffar den ansvarige rekryteraren för tjänsten. Intervjun tar cirka 1 timme och vi vill att du har med dig två referenser från tidigare arbetsplatser till mötet. Hur lång tid det tar att få återkoppling efter intervjun beror lite på hur rekryteringsprocessen ser ut, men rekryteraren ger dig normalt information om vad du kan förvänta dig. Läs mer om hur du förbereder dig inför intervjun.

Referenstagning

Efter intervjun hos oss på Academic Work kontaktar vi de referenser du har uppgett. Här kan du läsa om hur du kan tänka kring dina referenser.

Sista urvalet: Intervju hos företaget

Är du en av dem som passar bäst för tjänsten presenterar vi dig för företaget. De väljer sedan i sin tur ut vilka de vill träffa personligen och du blir då kallad till en sista intervju direkt hos företaget. Går allt vägen återstår nu bara att skriva avtal. Är det en konsulttjänst skrivs avtalet mellan dig och Academic Work*. Är det istället en direktrekrytering skriver du avtal direkt med företaget.

*Konsulter på Academic Work omfattas självklart av kollektivavtal, försäkringar och schyssta villkor!

Återkoppling: Om du inte fick jobbet

Eftersom vi har ett högt ansökningstryck har vi begränsad möjlighet att ge personlig feedback om du inte går vidare i det första urvalet. Varför du inte fick jobbet kan naturligtvis bero på många olika saker, varav några går att påverka och andra inte. Här har vi listat sådant du kan påverka, men också sådant du inte kan göra något åt men som kan vara bra att veta.

Varför fick jag inte jobbet?

Öka dina chanser till jobb

För att öka dina chanser till jobb vill vi tipsa om att skapa en jobbevakning. Då får du jobbtips direkt i mailen så snart ett jobb du är intresserad av kommer ut.

Skapa en jobbevakning

Academic Work är din karriärpartner inom många olika områden

Läs mer om några av våra största kompetensområden för information om hur du kan ta nästa steg i karriären!
Tipsa en vän!