My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
intervjuguide

Intervjuguide

Intervjun är ett viktigt steg i rekryteringsprocessen. Här får du möjlighet att skapa dig en bättre bild av kandidaten, för att se om ni passar för varandra. I den här guiden har vi samlat våra bästa artiklar om vad du ska tänka på när du planerar en intervju – såväl fysisk som digital.

tips kandidatintervju

Våra bästa tips inför kandidatintervjun

Har ni tagit er igenom de första stegen i rekryteringsprocessen, och planerar en kandidatintervju? Det här är inte bara ett tillfälle att få veta mer om kandidaten och dennes kompetenser. Det är också en chans för dig att berätta mer om rollen och sälja in företaget. Här delar vi våra bästa tips på vad du ska tänka på innan, efter och under intervjun – för att lyckas så bra som möjligt!

rekrytering digitalt

Träffsäker rekrytering digitalt

I takt med pandemins framfart har allt fler företag tvingats ställa om från fysiska till digitala rekryteringsprocesser. Men hur fungerar egentligen rekrytering på distans? Vi har erfarenhet av detta, och vet att en evidensbaserad rekryteringsprocess är minst lika effektiv och träffsäker när den genomförs digitalt.

tips videointervju

Så lyckas du med videointervjun

Planerar du för en videointervju? Att hålla en intervju digitalt istället för fysiskt kan kännas ovant – både för dig och kandidaten. Men med rätt förberedelser finns ingen anledning att oroa sig. Läs artikeln och lär dig vad du ska tänka på när du håller en digital videointervju.

intervjutekniker

3 intervjutekniker

Att välja rätt intervjuteknik är viktigt, eftersom det påverkar din möjlighet att hitta rätt person till tjänsten. För vissa passar det bättre att hålla en strukturerad intervju, medan andra föredrar att låta kandidaten styra samtalet. Här presenterar vi tre olika intervjutekniker, som precis som allt annat har sina fördelar och nackdelar.

Academic Work – Home of the young professionals

Med över 20 års erfarenhet i branschen är Academic Work Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Sedan starten har vi förmedlat över 170 000 jobb till young professionals – och försett våra kunder med lika många nya kollegor. Vi tillämpar en evidensbaserad rekryteringsprocess och när du väljer oss som partner för bemanning eller rektyreting kan du känna dig trygg med att ni får rätt person, i rätt tid, på rätt plats.