My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Skapa en jobbevakning
Söka jobb

Låt drömjobbet hitta dig – skapa en jobbevakning!

Vi vet hur det är när jobbjakten är igång – ett evigt scrollande, minimalt med tid för annat och oro över att missa intressanta jobbannonser. Som tur är behöver det inte vara så. Det finns nämligen ett sätt att effektivisera ditt jobbsökande. I den här artikeln får du läsa om hur marknadsassistenterna Sara och Sebastian lyckades landa det perfekta jobbet utan att aktivt leta.

När drömjobbet dök upp i mailen

Vår kollega Sara är en av många som hittat sitt jobb via vår jobbevakning. När hon började andra året på sin utbildning inom medieteknik kände hon sig redo att ta sig an ett givande deltidsjobb.

”Jag tyckte att det tog så otroligt lång tid att sålla bland alla jobbannonser, speciellt när jag inte visste exakt vad jag letade efter. Det finns ju så många olika jobbtitlar att hålla koll på.”

I samband med en mässa på hennes skola fick hon nys om vår jobbevakning, och kort därefter skapade hon en bevakning för deltidsjobb inom marknadsföring i Stockholm.

”Efter bara några dagar fick jag ett mail om en ledig tjänst som marknadsassistent på Academic Work. Jobbeskrivningen passade mig som handen i handsken och jag kunde söka till jobbet direkt via länken. Det sparade mig otroligt mycket tid i mitt jobbsökande då jag inte behövde söka upp de intressanta jobben - dem sökte upp mig. Men framförallt så sänkte det tröskeln för mig att ta mig an en ny utmaning och kickstarta min karriär!”

Sebastian, som även han jobbar som marknadsassistent vid sidan av studierna, hittade också sitt jobb via vår jobbevakning. För honom gav jobbevakningen en trygghet i att han visste att han inte skulle gå miste om intressanta karriärmöjligheter.

”Vi är många studenter som vill åt deltidsjobben inom marknadsföring och kommunikation, och det är rätt sällan dessa jobb läggs ut. Det kändes tryggt att få en notis varje gång ett intressant jobb var ledigt och att jag kunde agera snabbt om jag fastnade för annonsen.”

Vad är en jobbevakning?

En jobbevakning är ett verktyg som hjälper dig hålla koll på nya karriärmöjligheter. Du skapar en bevakning för de jobb du är intresserad av och så snart en tjänst som matchar dina kriterier läggs upp bland våra lediga jobb får du ett mail.

Vill du veta mer om hur du optimerar din jobbevakning? Läs också: Skapa en jobbevakning

4 fördelar med att skapa en jobbevakning

1. Skräddarsydda utskick
När du skapar en jobbevakning får du endast mail när det dyker upp nya jobb som matchar just dig. Du väljer alltså vilken jobbkategori, region och omfattning som intresserar dig. Du kan skapa en nischad bevakning för att få färre jobb eller en bred bevakning om du är öppen för många olika typer av jobb.

2. Du blir först på bollen
Så fort ett nytt jobb som matchar din bevakning läggs ut får du ett mail. Det betyder att du kan vara först med att skicka ditt CV, vilket kan vara fördelaktigt då många rekryteringsprocesser sker löpande. Det är särskilt bra om du söker jobb inom ett yrke där konkurrensen är hård.

3. Du missar ingenting
Du går inte miste om några intressanta jobbannonser. Om du däremot bara scrollar igenom lediga tjänster ett par gånger i månaden är risken stor att missa drömjobbet.

4. Du sparar tid
Du slipper det eviga scrollandet och låter jobbsökandet ske per automatik. På så sätt kan du lägga mer tid på att exempelvis förbättra ditt CV.