My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
bra egenskaper intervju
Söka jobb

Hur lyfter jag mina personliga egenskaper under en intervju?

De flesta brukar vara nervösa inför en arbetsintervju, och det är inget konstigt med det. Du vill ju att rekryteraren ska se och förstå dina allra bästa sidor, så att du får det där spännande jobbet du så gärna vill ha. Men hur gör du för att lyckas?

Först och främst – att du har blivit kallad på intervju är ett starkt bevis på att rekryteraren tror på dig. Så, bra jobbat! Alla intervjuer är lite olika uppbyggda, men det finns vissa intervjufrågor som nästan alltid återkommer och det är frågor kring dina personliga egenskaper.

Frågor om personliga egenskaper

Många jobbsökande är bra på att, under intervjun, lyfta de egenskaper som efterfrågas i jobbannonsen. Men har man svårt att ge tydliga exempel på hur dessa kommit till uttryck blir egenskaperna bara tomma ord.

Så ger du konkreta exempel på dina egenskaper

Låt oss säga att du har blivit kallad till en intervju för en tjänst till vilken de letar efter en person som är utåtriktad, prestigelös och ordningssam. Intervjun är framme vid delen om dina personliga egenskaper och givetvis har du laddat med konkreta situationer som beskriver dina personliga egenskaper. Då skulle det kunna låta så här:

Utåtriktad

”Jag har arbetat i butik där jag dagligen tog emot kunder med fokus på att ge dem så bra service som möjligt. Jag trivdes otroligt bra i mötet med kunden vilket visade sig eftersom jag fick många stamkunder som efterfrågade just min hjälp. ”

Prestigelös

”Jag har arbetat som kontorsassistent och då hade jag väldigt varierade arbetsuppgifter. Ena dagen tömde jag diskmaskiner och nästa dag tog jag emot besökare i receptionen. Jag gillade variationen och för mig spelar uppgifterna i sig mindre roll. Viktigast var att finnas tillgänglig och hjälpa till där det behövdes som mest för våra kunder och mina kollegor."

Ordningsam

"Jag arbetade som ekonomiassistent under en sommar. Det var viktigt att alla rapporter stämde så att siffror hamnade på rätt plats, och det ställde höga krav på att jag skapade bra struktur i mitt arbete. ”

Genom att lyfta situationer som i exemplen ovan får rekryteraren en bättre förståelse för vem du är och varför du passar för tjänsten. Sammanfattningsvis vill vi tipsa dig om att inför nästa intervju fundera över hur dina personliga egenskaper kommit till uttryck och användning i olika situationer och förbereda konkreta exempel som stärker det.

Stort lycka till på din nästa intervju!

Exempel på bra egenskaper att lyfta under intervjun

 • Affärsmässig
 • Ansvarstagande
 • Flexibel
 • Initiativtagande
 • Kommunikativ
 • Noggrann
 • Problemlösande
 • Resultatorienterad
 • Samarbetsvillig
 • Serviceinriktad
 • Självgående
 • Strukturerad
AW_image2_1200x600px.jpg

Ska du på intervju? Ta del av våra tips på hur du förbereder dig på bästa sätt inför din intervju.

TIll tipsen!