ekonomi jobb

Karriär och jobb inom ekonomi

Att du får möjlighet att växa, samla nya erfarenheter, testa olika yrkesroller och knyta värdefulla kontakter med andra talanger är viktigt för oss på Academic Work. Ekonomi, inköp och juridik är tre av våra största kompetensområden och vi erbjuder jobb inom allt från redovisning och bokföring till inköp, risk, management, bank och försäkring. Vårt erbjudande sträcker sig även till dig som är intresserad av att jobba som controller eller jurist. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa steg i karriären, antingen som konsult eller som direktanställd hos ett attraktivt företag.

Lediga ekonomijobb
1 300

Antal ekonomikonsulter på uppdrag 2021.

200

Antalet direktrekryteringar inom ekonomi 2021.

160k

Så många jobb har vi förmedlat sedan starten 1998.

Din karriärpartner inom ekonomi och juridik

En lovande karriär och möjligheten att utvecklas på både ett personligt och professionellt plan är viktiga faktorer när du söker ett nytt jobb. Drömmer du om att vara del av ett stort team och specialisera dig inom ett visst område? Vill du ha en bredare roll på ett mindre företag? Eller har du som mål att få en ledande roll framöver? Academic Work är Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan*. Det ger dig som ekonom eller jurist en rad valmöjligheter, oavsett om du vill ha eller redan har en karriär inom området. Hos oss kan du välja att jobba som konsult eller bli rekryterad till en av våra många samarbetspartners.

*Kompetensföretagen 2021

jobb ekonomi

Konsult inom ekonomi på Academic Work

Som konsult på Academic Work har du möjlighet att arbeta i varierande roller hos olika arbetsgivare. Variation gör det möjligt att bredda din kompetens såväl som specialisera dig inom ett område, testa på olika roller och skapa ett nätverk som kommer vara värdefullt i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med ett stort antal arbetsgivare. Stora som små, internationella som lokala, privata som offentliga – i flera olika branscher. Vi kan därmed erbjuda ett stort antal tjänster, oavsett om du är intresserad av att jobba inom controlling, finans, inköp, juridik, management och affärsutveckling, redovisning och revision, bank, försäkring eller analys. Som konsult hos oss har du dessutom en personlig konsultchef som guidar dig i din utveckling och hjälper dig nå dina karriärmål.

Rollen som konsult är en fantastisk möjlighet att samla erfarenheter, se nya arbetsplatser och skapa ett attraktivt nätverk. Hos oss på Academic Work får många sitt första jobb redan under studietiden. Därefter hjälper vi ofta till vid första heltidsjobbet, chefsjobbet och vidare in i roller i företagsledningar.

Exempel på våra vanligaste roller inom ekonomi och juridik

Hittar du någonting som verkar intressant? Skapa en jobbevakning hos oss redan idag och bli uppdaterad när nya jobb som matchar din profil dyker upp.

3 anledningar att välja Academic Work som karriärpartner inom ekonomi

Nya och spännande ansvarsområden

När du jobbar som konsult hos oss får du ta dig an nya spännande utmaningar och ansvarsområden! Världen är under ständig förändring och många företag genomgår en digital omvandling, där nya affärsmodeller växer fram och det finns ett behov av att vara steget före konkurrenterna. Du blir en viktig nyckel i det här arbetet, där din kunskap och kompetens inom ekonomi blir värdefull för företagets framgång. Ta med din ambition, drivkraft och kunskap in i rollen, så lovar vi att erbjuda spännande utmaningar där du får vara med och realisera många spännande projekt.

Fantastiska kollegor

Även det bästa jobbet blir ännu bättre med fantastiska kollegor! När vi får in ett nytt uppdrag säkerställer vi därför att såväl teamet som arbetskulturen och kunskapsnivån matchar dig och dina önskemål. Som konsult hos oss blir du dessutom en del av ett stort nätverk av young professionals, där du får möjlighet att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter och knyta värdefulla kontakter för framtiden.

Ökad jämställdhet och mångfald

För oss är jämställdhet och mångfald en självklarhet och vi arbetar dagligen för att säkerställa en rekryteringsprocess fri från diskriminering och fördomar. När du söker ett jobb hos oss kan du därför känna dig trygg med att din kunskap, erfarenhet, ambition och framtida potential står i fokus. Men vi nöjer oss inte där! Utöver vårt dagliga arbete har vi skapat olika typer av initiativ, bland annat AW Academy. Varje antagning till AW Academy sker genom en anonym rekryteringsprocess, där vikten läggs vid din ambition, kompetens och potential snarare än utbildning och tidigare erfarenhet. Genom vårt arbete bidrar vi till att skapa jämställdhet inom branschen och gör plats för personer med olika bakgrunder.

Ekonomi – En karriär med goda framtidsutsikter

Är du intresserad av en karriär inom ekonomi? Bra val! Efterfrågan är hög och enligt siffror från Arbetsförmedlingen (2019) saknas specialistkompetens inom bland annat bokförings- och finansområdet. Även behovet av duktiga analytiker och strateger förväntas öka. Med andra ord finns det goda möjligheter för dig som är intresserad av en framtid inom ekonomi. Hos oss har du inte bara möjlighet att arbeta vid de klassiska bankerna eller finansinstituten, utan kan lika gärna söka dig till ett IT-företag. För dig som är intresserad av att arbeta inom ekonomi erbjuder vi även spännande jobb hos allt från techbolag till myndigheter och bolag inom offentlig sektor. Vi förser företag i sex olika europeiska länder med duktiga talanger och när du väljer Academic Work som karriärpartner finns goda möjligheter till en karriär både i och utanför Sverige.

På Academic Work tar vi din trivsel på största allvar och din anställning regleras naturligtvis av ett kollektivavtal. Som konsult kan du känna dig trygg i att du får en konsultchef som stöttar dig i din roll och i ditt konsultuppdrag. Det finns även möjlighet att ditt uppdrag blir förlängt eller att du blir överrekryterad till en – för dig – attraktiv tjänst och arbetsgivare inom ekonomi.