Karriär och jobb inom ekonomi

I över 20 år har Academic Work hjälpt young professionals till nya jobb och karriärer. Vi grundades 1998 av tre studenter, däribland vår nuvarande koncernchef Johan Skarborg som studerade juridik. Inte konstigt att ekonomi, inköp och juridik ligger oss extra varmt om hjärtat och utvecklats till ett av våra största affärsområden! Vi erbjuder jobb inom redovisning, bokföring, inköp, risk, management, bank och försäkring. Vårt erbjudande sträcker sig även till dig som är intresserad av att jobba som controller eller jurist. Med vår bredd och många samarbeten med arbetsgivare runt om i Sverige, har vi mycket att erbjuda dig som ekonom eller jurist. Se oss som din karriärpartner!

Lediga ekonomijobb
1700
konsulter inom ekonomi och juridik 2017
370
rekryterade ekonomer och jurister 2017
130k
förmedlade jobb sedan 1998

Din karriärpartner inom ekonomi och juridik

Academic Work är det näst största bemannings- och rekryteringsföretaget på tjänstemannasidan i Sverige 2017.* Det ger dig som ekonom eller jurist en rad valmöjligheter hos oss, oavsett om du vill ha eller redan har en karriär inom området. Hos oss kan du välja att jobba som konsult eller bli rekryterad till en av våra många samarbetspartners. Vi strävar efter att vara en partner i varje karriärsteg. Vi på Academic Work vill se dig utvecklas, samla erfarenheter och knyta värdefulla kontakter inför framtiden!

*Kompetensföretagen 2017

Konsult inom ekonomi på Academic Work

Som konsult på Academic Work har du möjlighet att arbeta i varierande roller hos olika arbetsgivare. Variation gör det möjligt att bredda din kompetens såväl som specialisera dig inom ett område, testa på olika roller och skapa ett nätverk som kommer vara värdefullt i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med ett stort antal arbetsgivare. Stora som små, internationella som lokala, privata som offentliga - i flera olika branscher. Vi kan därmed erbjuda ett stort antal tjänster, oavsett om du är intresserad av att jobba inom inköp, juridik, affärsutveckling, ekonomi, finans, bank, försäkring eller analys.

Rollen som konsult är en fantastisk möjlighet att få erfarenheter, se nya arbetsplatser och skapa ett attraktivt nätverk.

På Academic Work tar vi din trivsel på största allvar och din anställning regleras naturligtvis av ett kollektivavtal. Som konsult får du en konsultchef som stöttar dig i din roll och på ditt konsultuppdrag. Genom ditt konsultuppdrag kan du sedan bli förlängd eller rekryterad till en – för dig – attraktiv tjänst och arbetsgivare inom ekonomi.

Academic Work kan ekonomi! Visste du att?

Vi samarbetar med en rad olika företag inom ekonomi och juridik. Hos oss har du inte bara de klassiska bankerna eller finansinstituten att välja mellan, utan kan lika gärna söka dig till ett IT-företag.

Några av våra största samarbeten inom ekonomi 2017 var Qlik, Telia, SEB, Swedbank, Riksbyggen, Lantmännen och Trafikverket.

Hos oss på Academic Work får många sitt första jobb under studietiden. Därefter hjälper vi ofta till vid första heltidsjobbet, chefsjobbet och vidare in i roller i företagsledningar.

Talangprogram för konsulter inom ekonomi

Som konsult på Academic Work har du möjlighet att delta i ett talangprogram hos någon av våra samarbetspartners.

Ett talangprogram kännetecknas ofta av en gedigen och strukturerad introduktion, med arbetsuppgifter som med tiden ökar i komplexitetsgrad. Detta sker ofta parallellt med utbildningar och coachning. Din konsultchef på Academic Work stöttar dig även längs vägen. Syftet med ett talangprogram är att du får en helhetsbild och lär dig mer om företaget, för att förhoppningsvis bli direktrekryterad till företaget efteråt.

Bli redovisningsekonom med Academy – på 12 veckor!

Söker du en snabb väg till en karriär inom redovisning? Eller har du kanske en utbildning inom ekonomi, men saknar spetskompetensen som krävs för att kamma hem drömjobbet? Då kan Academy vara lösningen för dig!

Academy erbjuder en intensivutbildning inom redovisning. Under 12 intensiva veckor får du praktisk kunskap inom redovisningens grunder, från bokföring till bokslut samt årsredovisning. Samtidigt får du en helhetsbild för hur redovisningsekonomens roll påverkar den övriga verksamheten. Efter avklarad examen är du garanterad en tillsvidareanställning som konsult via oss på Academic Work.

Inom kort kommer även ett program som lönekonsult att gå på Academy, se aktuella program.

Sedan starten 2015 har Academy utexaminerat över 700 konsulter via Accelerated Learning Programs i Sverige och Finland.

Till Academy
Tipsa en vän!