Karriär och jobb inom ekonomi

Academic Work har i över 20 år hjälpt young professionals, studenter och akademiker i början på karriären, att starta upp och bygga sina karriärer. Vi grundades 1998 av tre studenter, däribland vår nuvarande koncernchef Johan Skarborg som studerade juridik. Inte konstigt att ekonomi, inköp och juridik ligger oss extra varmt om hjärtat, och har utvecklats till ett av våra största kompetensområden. Vi erbjuder jobb inom redovisning, bokföring, inköp, risk, management, bank och försäkring. Vårt erbjudande sträcker sig även till dig som är intresserad av att jobba som controller eller jurist. Med vår bredd och våra många samarbeten med arbetsgivare runt om i Sverige har vi mycket att erbjuda dig som ekonom eller jurist. Se oss som din karriärpartner!

Lediga ekonomijobb
1 300
Antal ekonomikonsulter på uppdrag 2021.
200
Antalet direktrekryteringar inom ekonomi 2021.
155k
Så många jobb har vi förmedlat sedan starten 1998.

Din karriärpartner inom ekonomi och juridik

Academic Work är Sveriges största bemannings- och rekryteringsföretag på tjänstemannasidan*. Det ger dig som ekonom eller jurist en rad valmöjligheter, oavsett om du vill ha eller redan har en karriär inom området. Hos oss kan du välja att jobba som konsult eller bli rekryterad till en av våra många samarbetspartners. Vi strävar efter att vara en partner i varje karriärsteg och vill se dig utvecklas, samla erfarenheter och knyta värdefulla kontakter inför framtiden!

*Kompetensföretagen 2021

Konsult inom ekonomi på Academic Work

Som konsult på Academic Work har du möjlighet att arbeta i varierande roller hos olika arbetsgivare. Variation gör det möjligt att bredda din kompetens såväl som specialisera dig inom ett område, testa på olika roller och skapa ett nätverk som kommer vara värdefullt i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med ett stort antal arbetsgivare. Stora som små, internationella som lokala, privata som offentliga - i flera olika branscher. Vi kan därmed erbjuda ett stort antal tjänster, oavsett om du är intresserad av att jobba inom controlling, finans, inköp, juridik, management och affärsutveckling, redovisning och revision, bank, försäkring eller analys.

Rollen som konsult är en fantastisk möjlighet att samla erfarenheter, se nya arbetsplatser och skapa ett attraktivt nätverk. Hos oss på Academic Work får många sitt första jobb under studietiden. Därefter hjälper vi ofta till vid första heltidsjobbet, chefsjobbet och vidare in i roller i företagsledningar.

Exempel på våra vanligaste roller inom ekonomi- och juridikområdet

Lediga jobb inom ekonomi

På Academic Work tar vi din trivsel på största allvar och din anställning regleras naturligtvis av ett kollektivavtal. Som konsult kan du känna dig trygg i att du får en konsultchef som stöttar dig i din roll och i ditt konsultuppdrag. Det finns även möjlighet att ditt uppdrag blir förlängt eller att du blir överrekryterad till en – för dig – attraktiv tjänst och arbetsgivare inom ekonomi.

Academic Work kan ekonomi! Visste du att...?

Vi samarbetar med en rad olika företag inom ekonomi och juridik. Hos oss har du inte bara de klassiska bankerna eller finansinstituten att välja mellan, utan kan lika gärna söka dig till ett IT-företag. För dig som är intresserad av att arbeta inom ekonomi erbjuder vi även spännande jobb hos allt från techbolag till myndigheter och bolag inom offentlig sektor.

Läs också: Ta nästa kliv i ekonomikarriären med Academic Work

Läs mer
Tipsa en vän!