My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
ekonomi jobb

Karriär och jobb inom ekonomi

En lovande karriär och möjligheten att utvecklas på både ett personligt och professionellt plan är viktiga faktorer när du söker ett nytt jobb. Ekonomi, inköp och juridik är tre av våra största kompetensområden och vi erbjuder jobb inom allt från redovisning och bokföring till inköp, risk, management, bank och försäkring. Vårt erbjudande sträcker sig även till dig som är intresserad av att jobba som controller eller jurist. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa steg i karriären, antingen som konsult eller som direktanställd hos ett attraktivt företag.

Lediga ekonomijobb

Din karriärpartner inom ekonomi, inköp och juridik

Drömmer du om att vara del av ett stort team och specialisera dig inom ett visst område? Vill du ha en bredare roll på ett mindre företag? Eller har du som mål att få en ledande roll framöver? Academic Work är ett av Sveriges största rekryterings- och bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Det ger dig som ekonom eller jurist en rad valmöjligheter. Vi har försett över 170 000 young professionals med jobb sedan starten 1998, och som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa steg i karriären - oavsett om du är student, nyexaminerad eller redan har några års erfarenhet.

Hitta jobb som matchar din profil

Vi erbjuder roller till en mängd olika företag och branscher. Allt från startups till stora internationella företag. Skapa en skräddarsydd jobbevakning hos oss redan idag och bli uppdaterad när nya ekonomijobb som matchar din profil dyker upp!

Bli direktanställd eller jobba som konsult

Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa steg i karriären. Vi erbjuder både attraktiva konsulttjänster där du jobbar som konsult via Academic Work, och spännande direktrekryteringar där du anställs direkt av kundföretaget.

Direktrekrytering

Utöver att erbjuda konsultuppdrag rekryterar vi även direkt till företag och hjälper då till med hela eller delar av rekryteringsprocessen. Det innebär att det är våra rekryterare som håller intervjuer, genomför tester och tar referenser. Därefter presenteras du för arbetsgivaren och om du erbjuds tjänsten sker löneförhandling och avtalsskrivning direkt med företaget. Skulle du inte gå vidare i en rekryteringsprocess finns vi till hands och som din karriärpartner kan vi tipsa om andra spännande tjänster att söka.

jobb ekonomi

Konsult inom ekonomi på Academic Work

Som konsult på Academic Work har du möjlighet att arbeta i varierande roller hos olika arbetsgivare. Variation gör det möjligt att bredda din kompetens såväl som specialisera dig inom ett område, testa på olika roller och skapa ett nätverk som kommer vara värdefullt i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med många arbetsgivare: stora som små, internationella som lokala, privata som offentliga – i flera olika branscher. Vi kan därmed erbjuda ett stort antal tjänster, oavsett om du är intresserad av att jobba inom controlling, finans, inköp, juridik, management och affärsutveckling, redovisning och revision, bank, försäkring eller analys.

Nya och spännande ansvarsområden
När du jobbar som konsult hos oss får du ta dig an nya spännande utmaningar och ansvarsområden! Världen är under ständig förändring och många företag genomgår en digital omvandling, där nya affärsmodeller växer fram och det finns ett behov av att vara steget före konkurrenterna. Du blir en viktig nyckel i det här arbetet, där din kunskap och kompetens inom ekonomi blir värdefull för företagets framgång. Ta med din ambition, drivkraft och kunskap in i rollen, så lovar vi att erbjuda spännande utmaningar där du får vara med och realisera många spännande projekt.

Du får en konsultchef som stöttar och coachar
När du väljer oss har du en trygg arbetsgivare i ryggen, och får tillgång till ett stort kontaktnät. Som konsult på Academic Work har du en dedikerad konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden och hjälper dig ta dig närmare dina karriärmål. Konsultchefens uppgift är att finnas till hands rörande frågor om din anställning, hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll och säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Jobb inom ekonomi – en karriär med goda framtidsutsikter

Är du intresserad av en karriär inom ekonomi? Bra val! Efterfrågan är hög och enligt siffror från SCB:s Arbetskraftsbarometer (2021) uppger 30% av arbetsgivarna att det råder brist på nyexaminerade ekonomer och över 40% ser ett ökat behov av att anställa fler ekonomer de närmsta tre åren. Med andra ord finns det goda möjligheter för dig som är intresserad av en framtid inom ekonomi. Hos oss har du inte bara möjlighet att arbeta vid de klassiska bankerna eller finansinstituten, utan kan lika gärna söka dig till ett IT-företag. För dig som är intresserad av att arbeta inom ekonomi erbjuder vi även spännande jobb hos allt från techbolag till myndigheter och bolag inom offentlig sektor. Vi förser företag i sex olika europeiska länder med duktiga talanger och när du väljer Academic Work som karriärpartner finns goda möjligheter till en karriär både i och utanför Sverige.

Evidensbaserad rekrytering

På Academic Work tillämpar vi evidensbaserad rekrytering. Det innebär att vi enbart bedömer sådant som visat sig ha en stark koppling till arbetsprestation, och fattar beslut utifrån vetenskapliga bevis. Detta genom att utgå från urvalsmetoder med hög tillförlitlighet och validitet. Det kan låta självklart, men många rekryterare gör fel antaganden baserat på information i din ansökan, som inte alls relaterar till hur väl du faktiskt kommer prestera i rollen. Genom att arbeta evidensbaserat vill vi säkerställa att det är dina faktiska kompetenser och din potential som ger dig jobbet – inget annat.

enter image description here