Karriär och jobb inom IT

Academic Work har i 20 år hjälpt studenter och akademiker, young professionals, att starta upp och bygga sina karriärer. Vi grundades 1998 av tre studenter, faktum är att det allra första jobbet vi förmedlade var just en IT-tjänst. Sedan dess har vi hjälpt över 145 000 människor till jobb inom bland annat IT, och på samma gång försett våra kunder med lika många kollegor. Med vår breda erfarenhet och vårt stora nätverk av företag, ser vi det som vår uppgift att vara din karriärpartner och språngbräda till IT-tjänster och en framtida karriär inom IT.

Lediga IT-jobb
1 264
IT-konsulter på uppdrag 2020.
900
Över 900 tillsatta IT-tjänster 2020.
145k
Så många jobb har vi förmedlat sedan starten 1998.

Academic Work – karriärpartner inom IT

Vi på Academic Work vill se dig utvecklas, samla erfarenheter, prova på olika roller och knyta ovärderliga kontakter inför framtiden. Som din karriärpartner kan vi hjälpa dig ta nästa steg i din karriär vare sig du är student, nyexaminerad eller har några år i arbetslivet. Genom oss kan du jobba som konsult eller bli direktrekryterad till en av våra många kunder i IT-branschen.

IT-konsult på Academic Work

Att vara IT-konsult på Academic Work innebär att du har möjlighet att arbeta i varierande roller på olika företag och på så sätt bredda din kompetens eller specialisera dig inom ett visst område. Det är en chans för dig att dels testa på olika roller hos flera olika arbetsgivare, dels skapa dig ett nätverk som kommer vara värdefullt i din fortsatta karriär. Vi samarbetar med ett stort antal företag i flera olika branscher: stora, små, internationella, lokala – listan fortsätter. Därmed kan vi också erbjuda ett stort antal tjänster inom hela IT-kedjan: data, helpdesk, IT-support, databas, drift, programmering, datatjänster och liknande.

Rollen som konsult är en fantastisk möjlighet att få erfarenheter, se nya arbetsplatser och skapa ett attraktivt nätverk.

På Academic Work tar vi din trivsel på största allvar och din anställning regleras naturligtvis av ett kollektivavtal. Som konsult får du en konsultchef som stöttar dig i din roll och på ditt konsultuppdrag. Genom ditt konsultuppdrag kan du sedan bli förlängd eller rekryterad till en – för dig – attraktiv tjänst och arbetsgivare inom IT.

Vårt erbjudande till dig som IT-konsult på Academic Work

Kompetensutveckla dig som IT-konsult
IT-branschen karaktäriseras av att vara i konstant utveckling samt oerhört snabbrörlig. Därför är det också viktigt för dig som IT-konsult att fortsätta utveckla din kompetens. För att främja din IT-karriär har du som IT-konsult hos oss möjlighet att fördjupa eller bredda dina kunskaper via utbildningar hos oss eller våra partners, vanligtvis genom lärarledda utbildningar eller e-learning.

Talangprogram för dig som IT-konsult
En annan möjlighet som IT-konsult på Academic Work är att delta i ett talangprogram hos något av företagen vi samarbetar med. Ett talangprogram innebär oftast en gedigen och strukturerad introduktion, med arbetsuppgifter som med tiden ökar i komplexitetsgrad. Detta sker ofta parallellt med kompetensutvecklande utbildningar och coachning, där du även får extra stöttning från din konsultchef på Academic Work. Förhoppningen med ett talangprogram är att du i slutändan ska bli direktrekryterad till företaget.

Utbilda dig till IT-konsult via AW Academy – på 12 veckor!

Är du redan IT-specialist och vill bli bättre inom ett specifikt fält, säg exempelvis programmering? Eller har du ingen bakgrund inom IT alls och vill sadla om till IT-konsult? Oavsett vilket är AW Academy ett utmärkt alternativ för dig!

AW Academy är ett systerbolag till Academic Work som jobbar med intensivutbildningar i form av Accelerated Learning Programs. Accelerated learning innebär praktiskt lärande med högt tempo, samarbeten i team och outtröttlig feedbackdialog.

Upplägget på utbildningen är ett slags bootcamp-format på heltid, vanligtvis under tre intensiva månader i AW Academys lokaler i Stockholm. Efter 12 veckors intensivutbildning inom IT, får du en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work och jobbar på uppdrag hos något av våra kundföretag.

Sedan starten 2015 har AW Academy genomfört 74 program och utexaminerat över 1000 konsulter i Sverige, Finland, Tyskland och Norge.

Till AW Academy

Läs också: Ta nästa kliv i IT-karriären med Academic Work

Läs mer
Tipsa en vän!