My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
it jobb

Karriär och jobb inom IT

Söker du nya möjligheter inom IT? IT-branschen växer så det knakar och många företag söker duktiga personer som kan bidra med ny kompetens. Vi erbjuder IT-jobb inom en rad olika branscher, allt från tillverkande industri och telekom till fintech, retail och banksektorn – bara för att nämna några. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa kliv i karriären!

Se våra lediga IT-jobb

Academic Work – karriärpartner inom IT

En lovande karriär och möjligheten att utvecklas på både ett personligt och professionellt plan är viktiga faktorer när du letar ett nytt jobb. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa steg i karriären – oavsett om du är student, nyexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Vi samarbetar med företag inom en mängd olika branscher, såväl branschledande globala aktörer som mindre nischade företag och startups. Genom oss hittar du ditt nästa IT-jobb på heltid eller deltid, och du kan antingen bli anställd direkt hos uppdragsgivaren eller börja din anställning som konsult via oss.

Få jobbtips direkt i inkorgen

Vi erbjuder roller till en mängd olika företag och branscher. Allt från startups till stora internationella företag. Skapa en skräddarsydd jobbevakning hos oss redan idag och bli uppdaterad när nya IT-jobb som matchar din profil dyker upp!

jobb it

IT-konsult på Academic Work

Kom i kontakt med spännande företag och branscher

Att vara IT-konsult på Academic Work innebär att du får en flygande start i karriären. Vi hjälper dig komma i kontakt med en rad olika företag inom spännande branscher, och efter en första tid som konsult via oss fortsätter du din anställning direkt hos uppdragsgivaren. Vi arbetar med stora som små företag inom en rad olika branscher, vilket ger dig goda möjligheter att hitta ett IT-jobb hos en attraktiv arbetsgivare. Därmed kan vi också erbjuda ett stort antal tjänster inom hela IT-kedjan: data, helpdesk, IT-support, drift, programmering, projektledning, UX/UI och liknande. När du arbetar som konsult är du anställd av Academic Work, med möjlighet att på sikt bli överrekryterad till företaget.

Kompetensutveckling och karriärmöjligheter inom IT

IT-branschen karaktäriseras av att vara i konstant utveckling samt oerhört snabbrörlig. Många av företagen vi samarbetar med genomgår dessutom en digital omvandling och behöver stöttning med allt från att digitalisera sina affärsmodeller till att ta fram smarta digitala lösningar och bygga helt nya system. Därför är det också viktigt att du som IT-konsult fortsätter utveckla din kompetens. För oss på Academic Work är din vilja och ambition det allra viktigaste, och vi erbjuder utbildning för att du ska få bästa möjliga start på din anställning!

Du får en konsultchef som stöttar och coachar

När du väljer oss har du en trygg arbetsgivare i ryggen, och får tillgång till ett stort kontaktnät. Som konsult på Academic Work har du en dedikerad konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden och hjälper dig ta dig närmare dina karriärmål. Konsultchefens uppgift är att finnas till hands rörande frågor om din anställning, hjälpa dig utvecklas i din yrkesroll och säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Bli direktrekryterad

Utöver att erbjuda konsultuppdrag rekryterar vi även direkt till företag och hjälper då till med hela eller delar av rekryteringsprocessen. Det innebär att det är våra rekryterare som håller intervjuer, genomför tester och tar referenser. Därefter presenteras du för arbetsgivaren och om du erbjuds tjänsten sker löneförhandling och avtalsskrivning direkt med företaget. Skulle du inte gå vidare i en rekryteringsprocess finns vi till hands och som din karriärpartner kan vi tipsa om andra spännande tjänster att söka.

Våra tjänster

Exempel på IT-jobb

  • Applikationskonsult
  • BI-utvecklare
  • Helpdesk och servicedesk
  • IT-support
  • IT-säkerhetskonsult
  • Kravhanterare och kravledare
  • Nätverkstekniker
  • Systemutvecklare
  • Projektledare
  • Testare
kvinnor inom it och tech

Fler kvinnor behövs inom IT och tech

När framtidens teknik skapas är det viktigt att det kvinnliga perspektivet tas i beaktande, annars är risken att vi utvecklar lösningar som inte fungerar för alla. Men trots att IT- och techbranschen erbjuder många intressanta möjligheter, visar statistik att det främst är män som söker sig dit. Det vill vi ändra på! Här kan du läsa mer för att inspireras till att ta klivet in i branschen.

Utbilda dig till IT-konsult på 12 veckor

Vill du byta karriär och börja arbeta inom IT? Vi startade Academic Work Academy 2015 för att utmana den traditionella synen på utbildning och rekrytering. Med grunden för Academy-konceptet i Accelerated Learning erbjuder vi snabba karriärskiften och gör det möjligt för organisationer att växa med kollegor med eftertraktade färdigheter. Vi främjar individuella karriärer och möter därmed efterfrågan på kvalificerade medarbetare inom en lång rad branscher. Efter en intensivutbildning inom IT får du en tillsvidareanställning som konsult hos Academic Work och jobbar på uppdrag hos något av våra kundföretag. Sedan starten 2015 har vi, tillsammans med vår utbildningspartner Brights, genomfört över 200 program och examinerat över 3 000 konsulter i Sverige, Finland, Tyskland och Norge.

Vill du ha en internationell karriär?

Då har du valt rätt karriärpartner! Vi förser företag i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland och Schweiz med nya talanger. I skrivande stund saknas en miljon utvecklare inom EU, och när du väljer Academic Work finns goda möjligheter till en IT-karriär både i och utanför Sverige.

Är du intresserad av ett IT-jobb utomlands? Här kan du läsa mer!