My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Konsult

Konsult på Academic Work

Är du student? Har du precis tagit examen? Eller har du redan några års arbetslivserfarenhet? Då kan rollen som konsult vara någonting för dig! Att arbeta som konsult via Academic Work innebär att du är anställd av oss, men uthyrd till ett annat företag. Vi betalar ut din lön, försäkrar dig och ser till att du får en dedikerad konsultchef under hela din anställning – allt för att du ska känna dig trygg, välkommen och välinformerad. Som din karriärpartner hjälper vi dig ta nästa kliv i karriären!

Lediga konsultuppdrag

Schyssta villkor för dig som konsult

Att jobba som konsult hos oss innebär att vi betalar ut din lön, försäkrar dig och ser till att du får en dedikerad konsultchef under hela din anställning. Samtliga våra tjänster omfattas naturligtvis av kollektivavtal. Det ger dig som konsult avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro, övertidsarbete etcetera.

Du får en konsultchef som stöttar och coachar

Som din karriärpartner är det vår uppgift att se till att du känner dig trygg, välkommen och välinformerad under din anställning. Därför får du som anställd konsult hos Academic Work en konsultchef. Din konsultchef är med dig hela resan – från avtalsskrivning, till regelbundna avstämningar under pågående uppdrag, till att agera referens när och om du väljer att gå vidare till ett nytt uppdrag. Din konsultchef har som uppgift att finnas på plats vid frågor rörande din anställning. Hen säkerställer att du trivs på din arbetsplats och hjälper dig utvecklas i din yrkesroll.

”En fördel med att vara konsult är definitivt att det finns en konsultchef utanför arbetsplatsen att bolla med, som också fungerar som en representant för mig med målet att jag ska ha det bra" – Sofia, konsult inom digital kommunikation. Läs hela intervjun med Sofia här.

Du har garantilön

Om du har en aktiv heltidsanställning som konsult hos oss på Academic Work och ditt uppdrag av någon anledning skulle avslutas är vår ambition att tillsammans med dig hitta ett nytt, spännande och relevant jobb. Under tiden du står utan uppdrag garanterar vi att du får en del av din lön, så kallad garantilön.

Som deltidsanställd har du ingen garantilön, men har heller ingen arbetsplikt om ditt uppdrag skulle avslutas. Istället arbetar du vid behov eller när du är tillgänglig utifrån dina studier eller annan sysselsättning.

Du har mängder med bra förmåner

Att jobba som konsult hos oss innebär att du har mängder med bra förmåner. Här är några exempel på förmåner som ingår i vårt konsulterbjudande för heltidsanställda konsulter:

 • Friskvårdsbidrag
 • Förmånsportal med mängder av erbjudanden och rabatter på friskvård, shopping, kultur, mat, utbildning, resor med mera
 • Kostnadsfri pensionsrådgivning

Förmåner för såväl heltidsanställda och deltidsanställda konsulter:

 • Försäkringar
 • Tjänstepension
 • Gratis hållbarhetsutbildning

Är du heltids- eller deltidskonsult kan du läsa allt som kopplar till dig och din anställning under "Min Profil" --> "Min anställning". Där hittar du all information om lön, försäkring, pension och förmåner. Om du känner dig osäker eller undrar över något, kontakta din konsultchef.

konsult utbildning

Kompetensutveckling inom hållbarhet

Du som anställd konsult (både hel- och deltid) erbjuds en digital hållbarhetsutbildning på ca 1,5 timme, som vi har tagit fram tillsammans med bland annat hållbarhetsexperten Mattias Goldmann. Utbildningen förser dig med ett hållbarhetsperspektiv kopplat till miljö, människa och samhälle, samt insikt i hur detta hänger ihop med företags lönsamhet och framgång. Du lär dig även förstå och diskutera hållbara lösningar i olika sammanhang och förses med konkreta tips om hur du kommer igång. Att ha kompetens inom hållbarhet gör dig än mer attraktiv för både nuvarande och framtida arbetsgivare/uppdragsgivare. Efter avklarad utbildning erhåller du ett certifikat att dela på LinkedIn och bifoga i ditt CV.

konsult

Som konsult kan du förvänta dig att din konsultchef…

 1. Arbetar för att du ska känna dig trygg, välkommen och välinformerad under hela din anställning.
 2. Är din närmsta kontakt på Academic Work under ditt uppdrag/din anställning.
 3. Säkerställer att samtliga regler och lagar gällande din anställning följs.
 4. Följer upp hur du mår och hur det går på din arbetsplats och i ditt arbete löpande.
 5. Skapar en förståelse för vad dina ambitioner är i karriären.
 6. Stöttar dig i nätverkande med andra konsulter.
 7. Agerar referens vid framtida jobbsökande.

Konsult och har en fråga?

Jag har en fråga om mitt konsultuppdrag
Om du är konsult idag och har frågor kring din anställning, hör av dig direkt till din konsultchef. Du kan naturligtvis alltid skicka ett mail till info@academicwork.se

Jag är heltidskonsult och har problem att logga in på Benify
Har du problem med att logga in på Benify, går det bra att höra av dig till support@benify.se.

Vad är en konsult? Är du inte konsult idag, men nyfiken att höra mer om hur det är att jobba som konsult? Välkommen att ringa på 020-37 38 40 eller skicka ett mail till info@academicwork.se.

AW_image51_1200x600.png

Jobba som konsult? Ta reda på om konsultrollen passar dig

Varför jobba som konsult?