My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
Hero image

Kickstarta din karriär på Trafikverket

I Sverige byggs det som aldrig förr och det innebär att Trafikverket, som är Sveriges ledande beställare av infrastruktur, växer kraftigt. Som resultat behöver Trafikverket få in nya talanger i organisationen, i form av projekt- och teknikingenjörer. Dessa roller ger dig en unik start på karriären och öppnar upp många dörrar för en framtida karriär hos Trafikverket.

Lediga jobb

Vägen till Trafikverket börjar här

På Trafikverket får du arbeta med utvecklingen av rese- och transportlösningar samt vara med och forma framtidens infrastruktur. Låter det lockande, kan antingen projektingenjör- eller teknikingenjörsrollen vara det perfekta steget för dig!

Vi gör vårt yttersta för att just du ska få rätt förutsättningar och är mån om att ge dig en bra start. När du kommit i gång med ditt arbete ser vi till att du fortsätter utvecklas i det skräddarsydda utbildningsprogram som Academic Work och Trafikverket tagit fram tillsammans. Utbildningen innehåller löpande kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik. Efter att ha coachat och stöttat hundratals juniora konsulter vet vi att närheten till senior kunskap och erfarenhet är något som värdesätts. Därför ser Trafikverket till att du har en mer senior projektledare att ställa frågor till och någon att ta rygg på i projekten.

När det är dags att ta nästa karriärkliv, har du skaffat dig värdefull praktisk erfarenhet från olika projekt, interna referenser samt en företagskännedom som ger dig goda förutsättningar i din fortsatta karriär på Trafikverket.

Alexanders karriär på Trafikverket

Efter avslutade studier ville Alexander ha ett jobb med stora utmaningar och utvecklingsmöjligheter. När han fick tjänsten som projektingenjör hos Trafikverket blev drömmen till verklighet. Idag stortrivs han i rollen och arbetar dagligen med att utveckla och modernisera signalsystem för järnväg som lägger grunden för framtidens infrastruktur i Sverige.

Visste du att Trafikverket...

  • …arbetar mot sin nollvision som strävar mot att ingen människa ska skadas allvarligt eller omkomma i trafiken. Oavsett trafikslag, ska det vara säkert att resa.

  • …ansvarar för långsiktig planering av transportsystemet för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart. De ansvarar även för byggande, drift och underhåll av statliga vägarna och järnvägarna.

  • …samarbetar med allt från kommuner, regioner och näringsliv, till tågbolag, leverantörer och entreprenörer för att lyckas i sitt arbete.

  • …aktivt jobbar för att minska utsläppen genom att ta hänsyn till klimat, miljö och hälsa när de planerar, underhåller, bygger nytt eller bygger om.

”Jag skulle beskriva kulturen på Trafikverket som varm och välkomnande, och jag tycker att Trafikverket har väldigt bra värderingar. Jag skulle rekommendera andra att jobba hos Trafikverket för att det är så stora och spännande projekt man arbetar i och det man gör kommer att ha stor påverkan på vår framtid i stora delar av Sverige, så det är otroligt kul att få vara en del av det.”

Linda Franzén, Konsult på Trafikverket