Rekrytera personal

Så hjälper en HR business partner ditt företag att växa

För att ditt företag ska fortsätta växa behöver du ha rätt personal, kompetens och resurser. Det är dock inte helt enkelt, och för att lyckas med det krävs det kontinuerligt och långsiktigt arbete – få arbetsgivare klarar det på egen hand. Ett traditionellt rekrytering- och bemanningsföretag kan snabbt lösa dina nuvarande kompetensbehov, men för att växa långsiktigt kommer inte det att räcka. Du behöver en HR business partner – någon som förstår ditt företag, som känner till arbetsmarknaden och som tänker långsiktigt. Den här artikeln är den första i en serie om hur ett rekrytering- och bemanningsföretag kan fungera som en långsiktig business partner – och på så sätt hjälpa ditt företag att växa.

Förstår vi dig, förstår vi också dina behov

Många rekrytering- och bemanningsföretag börjar snabbt leta efter kandidater baserat på den angivna kravprofilen till det uppdrag ni anlitat dem för. Men en bra business partner borde vilja förstå hela ditt företag – inte bara den tjänst du vill tillsätta.

Vi vet att första steget i en framgångsrik rekryteringsprocess är att först ta ett steg tillbaka. Innan vi börjar gå igenom vårt omfattande nätverk av kvalificerade kandidater vill vi först förstå dina affärsbehov. På så sätt kan vi hitta det bästa sättet att hjälpa dig att lyckas, inte bara på kort sikt, utan även på lång sikt.

”Ju mer involverade och bekanta vi är med ett företags affärsmål, desto större är sannolikheten att vi kan hjälpa till. Vi behöver veta vilka affärsmål du har för att kunna agera på dem och vägleda dig i vilka kompetenser som behövs för att uppnå målen.” – Tina Falck, Sales Development Manager, Academic Work

I nästa steg använder vi oss av kompetensbaserad rekrytering för att tillsätta just det uppdrag du anlitat oss för. Utgångspunkten för oss ligger alltid i kravprofilen men vi arbetar också för att hitta en person som passar er företagskultur och skapar mervärde för teamet.

Vi hjälper dig förstå ditt kompetensbehov på lång sikt

I ett passivt partnerskap är det lätt att fastna i akuta personalbehov och tappa fokus på helhetsbilden. Därför är det viktigt att ha en business partner som förstår ditt företag, var du befinner dig och var du är på väg. Men som också har kunskap om arbetsmarknaden, trender och data som gör det möjligt att exakt avgöra vilka kompetenser du saknar – och som du kanske inte ens tänkt på.

”Det är det som skiljer oss från andra rekryteringsföretag. Vi skickar inte bara kandidater till våra kunder: vi utbildar våra kunder, lär känna dem och utvecklas tillsammans med dem.” – Kim Bao, Account Manager, Academic Work

Vi arbetar proaktivt och använder vår expertis för att säkerställa att den kompetens som varje nyanställd besitter inte bara fyller ett tillfälligt behov idag, utan också kommer att bidra till dina långsiktiga mål. Ett exempel:

Ditt team med utvecklare behöver ytterligare en Java-utvecklare. Du dammar av arbetsbeskrivningen för en tidigare rekrytering av en Java-utvecklare, ger den till oss och frågar om vi kan hitta rätt kandidat. Det kan vi såklart hjälpa till med. Men när vi har läst arbetsbeskrivningen inser vi att det saknas några avgörande kompetenser i kravlistan. Baserat på dina framtida tillväxtplaner rekommenderar vi dig istället att anställa en fullstackutvecklare, eftersom vi tror det kommer ge dig flexibiliteten du behöver för att nå dina mål i framtiden.

Vad händer om vi upptäcker ett kompetensbehov men inte hittar rätt kompetens trots att vi har hundratusentals talangfulla kandidater i vår databas? Inga problem: då kan vi skapa rätt kompetens för dig. Vill du veta mer om hur vi gör det? Kontakta oss så kan vi berätta mer.

”Vi kan coacha företag, erbjuda mentorer och skräddarsydda affärslösningar, allt beroende på våra kunders behov.”– Majda Ben Seddik, Senior Account Manager, Academic Work

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig inom en dag

Är ditt företag i behov av personal? Fyll i dina uppgifter här nedan så hör vi av oss till dig och kikar på hur just ert behov av personal ser ut, oavsett om det är nu eller i framtiden. Om du vill ha snabbare hjälp, tveka inte att kontakta oss på 020-37 38 40 så hjälper vi dig direkt!

Tipsa en vän!